RockStation

Nyáron stúdióba vonul a The Black Dahlia Murder

2019. május 26. - theshattered

bd2.jpgTeljes mértékben elkészült a legújabb nagylemezének az anyagával a The Black Dahlia Murder, ami azt jelenti, hogy még nyáron fel fogja rántani az ötös a tavalyelőtti Nightbringers utódját. Az anyagról Bran Eschbach nyilatkozott nemrégiben, elmondása szerint nem sok köze lesz az új dalcsokornak az elődjéhez, de majd meglátjuk, hogyan is alakul a dolog.

Tovább

Így áll az Avatar saját "országát" bemutató filmje

0arkadia2019_06_eredmeny.jpgMár félig készen van az Avatar saját egész estés alkotása, a közadakozásból, Kickstarteren összedobott (sőt, masszívan túlszárnyalt) Avatar Country-témájú mozi. A lenti klipben bele is nézhettek, hogyan fog kinézni az alkotás, ahogy azt is megtudhatjátok, nagyjából mi lesz majd a beltartalom, egy-két háttérinfóval megspékelve.

Tovább

Húszféle Rocket Man - Elton John lett a következő Ten Second Songsos áldozat

rocketman.jpgA napokban kerül a mozikba az Elton Johnról szóló, önéletrajzi ihletésű film, a Rocket Man (hogy elszaporodtak mostanában a zenei filmek, ugye?). Ez, mármint a film megjelenése kiváló apropót adott a Ten Second Songs agyának, Anthony Vincentnek, hogy feldolgozza az extravagáns énekes egyik slágerét, a film címét is adó Rocket Mant, természetesen átgyúrva azt húszféle stílusba. Ezúttal a hasonlóan sokhangú Peter Hollens is kisegítette a vokális kaméleont, az eredmény az alábbiak szerint hangzik.

Tovább

Elkészült Vinnie Paul sírtáblája is

0vinie02.jpgAz idősebb Abbott-tesó, a doboslegenda Vinnie Paul már lassan egy éve, hogy nincs közöttünk. A szívelégtelenségben elhunyt, a Pantera révén ismertté vált, viszont a Hellyeahben is nagyot alkotó veteránt természetesen a testvére, a 2004-ben elhunyt Dimebag mellé temették, ahol a napokban Vinnie Paul is megkapta a saját, természetesen a "mesterségét" kihangsúlyozó márványlapját. A Vinnie Paul utolsó felvételeit tartalmazó nagylemez, a Hellyeah Welcome Homeja még idén meg fog jelenni, a turnén Roy Mayorga lesz kénytelen belenőni a nem kis kabátba, bár nem félünk attól, hogy elhasalna a feladattól.

Tovább

Hivatalosan is kiadott egy dalt a jótékonysági koncertjéről a Metallica

0metallica2018_25_eredmeny.jpgEgy (természetesen) profin megvágott és szépen megkevert verziót tett elérhetővé a tavaly novemberben adott jótékonysági akusztikus koncertjéről a Metallica. A jótékonysági alapítványuk, az All Within My Hands támogatására létrehozott estének dalsorából a The Unforgivent szedte most elő a kvartett, melyet mint láthatjátok majd, további, hangulatot színező zenészekkel adtak elő.

Tovább

Worship and Forget - Újabb dalt adott ki a Fleshgod Apocalypse

fleshgodapocalypse2019.jpgTegnap jelent meg az olasz Fleshgod Apocalypse legújabb nagylemeze, a Veleno. A már eddig is két előzetes dallal (valamint a speckó kiadás két koncertfelvételével) bepromózott koronghoz egy újabb dalt is kiszemeltek arra, hogy promóciós "kislemez" legyen, ez a Worship And Forget, melyhez egy relatív egyszerű vizualizációt is passzintottak az illetékesek.

Tovább

Ötszámos Devin Townsend-akusztikust valaki?

devinempath.jpgEgy frankón megvágott, profi mini-koncertfelvétellel örvendeztette meg Devin Townsend és a CBS a rajongókat. A nemrégiben a több, mint zseniális Empath képében új nagylemezzel jelentkezett, november 30-án Budapesten is megforduló Mester az új album sajtós körének keretében ejtette meg ezt az akusztikus felvételt (az egész promóciós kanyar ilyen stílusban zajlott), melyet értelemszerűen az alábbiakban ki is elemezhettek. A jó Devin természetesen nálunk nem egyszálgitáros produkcióval fog fellépni, de azért érdemes megnézni, hogyan is hangzanak (ugyan, hogyan hangzanának?!) a Townsend-örökzöldek így, lecsupaszítva.

Tovább

Rings Of Saturn | Nekrogoblikon | Mental Cruelty | Left To The Wolves | Harbinger @ Dürer Kert, 2019.05.20.

Cirkuszt és goblint a népnek!

saturn.jpg

Ki tudna nemet mondani egy hétfői Nekrogoblikonra? Mert voltaképpen nekik kellett volna főzenekarként fellépni. A banda már évek óta növeli a rajongóbázisát újabb és újabb jópofaságokkal. Persze minden John Goblikon-nal kezdődött, aki a zenekar kabalája és propagandafogása egyben. A gumimaszkos figura elméletileg a banda mostani managere, aki nem fél bevállalni egy két közönségbe vetődést és pogózást a fanatikus goblinimádokkal. Ez most sem volt másképp, így ennek köszönhetően marha jó hangulatot és egy pörgős bulit nyomtak a Dürer középső termében, ami után sajnos a csonka felállású Rings Of Saturn nyugodtan füvezhetett volna tovább inkább a backstage-ben.

Tovább

Visszatér Budapestre a The 69 Eyes!

the-69-eyes-press-2019-cr-ville-juurikkala-billboard-1548.jpgA tavalyi Rockmaraton után ismét célba veszi Magyarországot a finnországi goth-rock nagyágyú, a The 69 Eyes. Az éppen a fennállásának harmincadik évében lévő, új, West End címmel szeptember 13-án lemezt megjelentető,  csapat november 12-én fog újra eljönni hozzánk, a helyszín a Barba Negra lesz. A 11 dalos album első előzetes dala, a klippel kísért 27 & Done, ami alább meg is hallgatható.

Tovább

Új albumon dolgozik az Armored Saint!

armored_saint_2018.jpgNa, kérem, új albumon dolgozik a John Bush-vezette Armored Saint! A csapat legutóbb 2015-ben adott ki nagylemezt, a Win Hands Downt, most viszont újra visszatértek a négy fal közé, hogy megalkossák a következő mesterművet. A végeredmény jó eséllyel még az idén meg fog jelenni, de a pontosabbakat úgyis később fogják leszállítani a legendák.

Tovább

Masszív Slayer-ízekkel támad az All Out War

all-out-war2019.jpgLe sem tagadhatná az All Out War tagsága, hogy szereti Tom Arayáék muzsikáját. A már jó ideje üzemelő thrash csapat a legújabb dalában, a Judas Always Crawlsban is erősen utal a nemsokára tőlünk is elbúcsúzó legendákra, mely egyébként önmagában is megállja a helyét. Tehát félreértés ne essék, semmi izzadtságszagú nyúlás nincs itt, kérem! Csakis színtiszta arcletépés! Ha pedig bejött a hallgatnivaló, akkor fontos infó: az új album, a Crawl Among The Filth július 26-án érkezik.

Tovább

Egy(enlő)ségben az erő! - Új videót adott ki a Moon Tooth

moon-tooth.jpgÚj videót adott ki az éppen az Animals As Leaderszel turnézó, hozzánk viszont jelen állás szerint el nem jutó Moon Tooth. A csapat a Musketeers című tételére forgatta le a klipet, melyben több zenész arc, természetesen barátjuk is megjelenik, így például a Hivesmasher, vagy a Gyre tagjai. A dal maga, mely a március végén megjelent, Crux című albumukon jelent meg, egyébként az egyenlőségről és elfogadásról szól.

Tovább

Javában stúdiózik a Megadeth

megadeth_2017_1.jpgAhogy már mindenki tudja, erőteljesen dolgozik a tizenhatodik, várhatóan még idén megjelenő nagylemezén a Megadeth, mely mint olyan, az első korong lesz Dirk Verbeuren dobossal. A készülődő anyag munkálatairól a napokban a Twitteren is megosztottak néhány fotót a veteránok, ezeket mi is megmutatjuk nektek. A lemez címéről és pontos megjelenési időpontjáról még nincs információ.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum