RockStation

Az új helyszínen is hatalmas siker volt az idei Telekom VOLT Fesztivál

2019. június 30. - rockstation

szombat_64.jpg

Vasárnap hajnalban ért véget a 27. Telekom VOLT Fesztivál. Magyarország egyik legnagyobb múltú turisztikai eseményére idén 143.000-en látogattak el Sopronba.

Tovább

Így készült a Rammstein Radio című videója

rammstein_2019_2.jpg
Május 17-én jelent meg a Rammstein új lemeze, amelyre 10 évet kellett várni. Az azóta nagysikerű, stadionokat megtöltő turnét bonyolító germán csapat a lemez felvezetését sem aprózta el. Ennek egyik darabja a Jörn Heitmann által, a Radio című dalhoz rendezett videó volt, amibe most egy egy kicsit a kulisszák mögül is bepillantást nyerhetünk.

Tovább

Municipal Waste | Crippled Fox | Blackmail @ Dürer Kert, 2019.06.25.

"Unleash The Bastards!"

65240461_650631922106080_5235953669450498048_o.jpg

"Municipal Waste is gonna fuck you up!" szoktunk ordítani a barátaimmal, mert hogy nálunk rendszeresen előkerül a zenekar a kocsmában, vagy bármilyen bulika keretei között. És nem véletlenül, hiszen a Municipal Waste party zene - szupergyors, punkos, bohókás, aprítós hardcore/thrash, szebbik nevén crossover. Olyan, mintha a Suicidal Tendencies legvadabb és legbulisabb számait dolgozná fel újra és újra a zenekar, persze a saját komikus, társadalomkritikus előadásmódjában. Mi sem nagyobb móka a fesztiválok előtt/között, mint egy ilyen őrült banda, amire csak őrültködni lehet.

Tovább

Van, ami megállíthatatlan - Új albummal készül a Cold!

cold2019.jpgSzeptember 13-ra datálta be a legfrissebb nagylemezének, a The Things We Can't Stopnak a megjelenését a Cold. Az énekes, gitáros, billentyűs Scooter Ward-vezette formáció (a rengeteg tagcserét szinte követni is lehetetlen) 2011-ben adott ki legutóbb albumot, ez a Superfiction volt; azóta Ward korül teljesen megváltozott a felállás. Az új dal, a Shine lentebb található meg, ez egy történetmesélős videót is kapott.

Tovább

Pa Pa Ya!! - Tovább zúz, büntet a Babymetal

babymetal-april-1-2019-promo.jpgKinek zúzda, kinek bünti, kinek bűnös élvezet. Az immár csak két frontlányos felállással támadó Babymetalt nem lehet egységesen megítélni, az érzelemskála teljes terjedelmében lehet találni arcokat, egészen a szívből utálótól a megveszekedett rajongóig, tényleg, kinek mi. Valószínűleg ez lesz a legújabb kiadott dalukkal is, a Pa Pa Ya!! című nótával, melyet egyébként a thai illetőségű F.Heroval közösen készítettek. Haccójjon'!

Tovább

Volt Fesztivál, második nap @ Sopron, 2019.06.27.

volt_2019_2_04.jpgNegyven felé az ember nagyjából rendezett egzisztenciával, amikor fesztiválra megy, az egyben szociológiai tanulmányi kirándulás is. Öregesen nem nyomorgunk a vonaton, megkockáztatunk pár száz forint pluszt az első osztályért, nem sajnáljuk a 650 Ft-ot a kényelmes shuttle buszért. Cserébe meló utáni fásult hangulattal és némi 'temeghogyafaszombanézelki' attitűddel (mint Clint Eastwood a Gran Torinoban) kell a fesztivál területére - ami idén új lett, jó lett, szép lett - lépni. Így érkeztem meg a Volt Fesztivál 2019 csütörtöki napjára, ahol a Magazin által kitaposott, rögös útnak köszönhetően Press szalaggal verethettem.

Tovább

Az Apocalyptica és az Amaranthe társaságában támad Budapestre a Sabaton!

sabaton1.jpgEgy jó masszív turnéval tér vissza Magyarországra a Sabaton. A harcimetalos csapat természetesen az új nagylemezük, a július 19-én megjelenő The Great War című korongnak a bemutatókörével fogja érinteni hazánkat, ahol nem kisebb nevek, mint a Sabatonnal is közreműködött, új lemezen dolgozó Apocalyptica (valószínűleg élőben is lesz némi közös zenélés) és a tegnapelőtt a Volton is fellépett Amaranthe fogja bemelegíteni a közönséget. A pontos helyszín és időpont: 2020. január 22, Papp László Sportaréna. A jegyekre jövő hét szerdától tudtok lecsapni.

Tovább

Whitesnake, Ivan & The Parazol @ Budapest, Barba Negra Track, 2019.06.25.

Beautiful Hungarian night, baby

_mg_0687.JPG

2011 nyarán járt utoljára nálunk David Coverdale és csapata. Kétségkívül ennek köszönhető, hogy olyan tömeg verődött össze, amilyet régen tapasztaltam már a Trackben. Tegyük hozzá, hogy bár elvileg nem ez volt az utolsó alkalom, amikor élőben láthattuk a Fehérkígyót (még ha az énekes előzőleg többször is a visszavonulásra készült), az aktuális helyzet bizony bármikor borulhat, szóval érthető módon igyekezett kihasználni a lehetőséget a jónép, amíg nem késő…

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum