RockStation

Rottin' Green - Atomic Trip (2019)

2019. december 29. - KoaX

71375972_2116677448635101_3058635821402816512_o.jpg

Az év végére befutott hozzám még egy stoner-grunge anyag, amit feltétlen meg kell veletek osztanom. A Rottin' Green idei lemeze engem egyből levett a lábamról, így az évet egy nagyon pozitív ismertetővel fogom zárni. Csekkoljátok, itt van az Atomic Trip!

Tovább

Új dalt adott ki az Asking Alexandria énekese, megjelent az anyacsapat legutóbbi albumának újrakiadása

askinga2019.jpgFriss nótát adott ki Danny Worsnop. Az Asking Alexandria szólóban is igen aktív frontembere Another You címen mutatta be a legújabb, bluesos hangulatú dalát, melyet lentebb találtok meg. További jó hír a csapat rajongóinak, hogy a napokban elérhetővé vált az Asking Alexandria legutóbbi, szimplán önmagáról elnevezett albumának újrakiadása, melyen a már ismert nóták mellett hat újabb szerzemény, köztük remixek, egy demó és két alternatív verzió sorakozott fel.

Tovább

Az év koncertfotói | 1. rész

Réti Zsolt fotóiból válogattunk

0amonamarth2019_05_eredmeny.jpg

2019-ben megszámlálhatatlanul sok koncerten jártak fotósaink, akik igyekeztek a lehető legtökéletesebben visszaadni egy-egy koncert hangulatát. Két részes sorozatunk első részében Réti Zsolt kollégánk fotóiból válogattunk. Lesz itt portré, fénykavalkád, konfettieső és lángoszlop is.

Tovább

Hammer Of Doom Festival 2019 @ Würzburg, Posthalle, 2019.11.15-16.

A végzet finom (és kevésbé finom) tollú poétái

hod_02.jpg

A borongós őszi idő és a melankolikus, nyomasztó vagy egyenesen letargikus muzsika, mondhatni, együtt jár. Würzburgban legalábbis az elmúlt évtized második fele óta ez a helyzet, így aki kicsit is vonzódik a Hammer Of Doom fesztivál nevében hirdetett irányzathoz annak ilyen-olyan „leágazásaival” együtt, és némi zenei kalandozás sincs ellenére, az november közepére mindig nyugodtan tervezhet egy hétvégi kirándulást a turisztikai szempontból sem jelentéktelen Majna-parti városba.

Tovább

Meglepetés albumot adott ki a Bring Me The Horizon

bring-me-the-horizon_2019.jpgEgy meglehetősen hosszú című és beltartalmú anyaggal jelentkezett a nyers gitárzenétől egyre inkább eltávolodó Bring Me The Horizon. Az egy óra és tizenöt perc hosszú, nyolcdalos albumon (ha valakinek mondanak valamit ezek a nevek) Halsey, Happyalone., Toriel, Yonaka, Lotus Eater és Bexey is vendégszerepel. A dalok közül kettő több, mint tíz perc hosszú, az Underground Big {HEADFULOFHYENA} pedig több, mint huszonnégy percen át tart - persze egyik esetben sem szabad progmetal dolgokra gondolni.

Tovább

Ritkaságokkal, kiadatlan dalokkal jelentkezik a Stone Sour

ss2018.jpg2020 folyamán egy rakat eddig kiadatlan dal, demó és koncertfelvétel kiadására készül a Slipknot beindulása miatt éppen szüneten lévő Stone Sour. A nem is olyan régen a Hello, You Bastards: Live in Reno címen koncertalbumot kiadott ötös januártól kezdve minden egyes héten ki fogja adni valamelyik dalának a demóját, vagy alternatív verzióját, így lesz mit csekkolnia a fanoknak!

Tovább

Avatarium – The Fire I Long For (Nuclear Blast Records, 2019)

Veled, Leif, de nélküled

avatarium_01.jpg

Az Avatarium létrejötte a svéd doom ikon, Leif Edling érdeme, aki 2013-ban állította pályára a formációt Marcus Jidell gitárossal és az ő feleségével, Jennie-Ann Smith énekesnővel. A rá következő évben jelentkeztek nála az ismert egészségügyi problémák, amelyek miatt egészen az idei évig nem állhatott színpadra, 2019-től is csak a Candlemasszel koncertezik, háttéremberként azonban az Avatariumtól sem pártolt el. A negyedik albumom három dalt jegyez, s ily módon az itt betöltött szerepe továbbra is kulcsfontosságú. A zenekar ezzel együtt megáll a saját lábán.

Tovább

Ismét összeszedte a legjobb shreddereket Jared Dines!

maxresdefault_2.jpgImmár harmadik alkalommal pakolta csokorba a YouTube legjobb gitárosait a trollkodós zenei videóiról ismert Jared Dines. A természetesen nagyobb neveket (pl. Matt Heafy, Tosin Abasi, Kiko Loureiro) is felvonultató videó az alábbiakban nézhető meg, lényegében megjelenik benne a videószolgáltató tekerőmestereinek színe-java - kellemes étel a fülnek és a léleknek!

Tovább

Megjelent az Avatar mozifilmje!

avatar.jpgKiadta a közösségi adakozásból készült filmjét a svéd Avatar. A februárban Budapesten is fellépett csapat a King's Harvest című dalából egy kedvcsináló videót is készített a mozihoz, mely az Legend of Avatar Country: A Metal Odyssey címet viseli. A csapat időközben lezárta a legutóbbi nagylemezének, az Avatar Countrynak az albumciklusát, ha minden jól megy, jövőre érkezik a következő alkotás!

Tovább

Újrakiadást kap a Behemoth debütanyaga

behemoth_2018.PNGEgy jól megrakott újrakiadást kap majd a Behemoth debüt EP-je, a And The Forests Dream Eternally. Az eredetileg 1995-ben megjelent ötdalos csomag két újrakiadáson már átesett a múltban, 2005-ben a Bewitching The Pomerania három dala is ott figyelt az akkori korongon. A jövőre a Slipknot előzenekaraként Budapestre látogató Behemoth, illetve annak vezére, Nergal egy teljes újrakiadás-sorozatnak készül nekiugrani, melynek részeként minden eddig megjelent anyagot masszívan megbónuszolva terveznek átadni a nagyközönségnek.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum