RockStation

To Live Is To Die - Cliff Burton élete, halála....

Elolvastuk a Metallica legendás basszusgitárosának életét bemutató könyvet

2020. november 08. - KoaX

_dsc5591-2.jpgA vonaton ültem hazafelé tartva, amikor egy úr megszolított, hogy látja mit olvasok. Szerinte a Metallica mainstream és az igazi zene a Pantera. Ebben van is igazság meg nincs is, de egy tuti, mind a két zenekar sokat letett az asztalra. Így nem is volt kérdés, hogy a Cser Kiadó gondozásában megjelent Cliff Burton életét bemutató könyvnek egyből neki esek.

Tovább

Íme pár tény a harminc éves Scorpions-lemezről, a Crazy Worldről!

scorpions_2019.jpgSzép magyar kifejezéssel élve "fact video" készült a Scorpions idén harminc éves albumához, a Crazy Worldhöz. A csapat a filmecskében igyekszik a lehető legtöbb érdekességet összeszedni a többek között a Wind Of Change-t és a Send Me An Angelt is felvonultató, összesen tizenegy számos anyagról. Az már más kérdés, hogy például a törzsrajongóknak mi lehet újdonság, vagy épp mi számít érdekességnek.

Tovább

Hoppá! Februárban jön az új Foo Fighters-album, itt egy dal róla

ff2021.jpg

Mondhatnánk, hogy a semmiből érkezett az új Foo Fighters-album híre, de a napokban már promózta a zenekar rendesen, hogy valami új várható tőlük. Nos a zenekar új lemeze február 5-én lát napvilágot Medicine At Midnight címmel. A lemezről egy dal is nyilvános lett Shame Shame címmel, melyet alább találtok.

Tovább

Van egy jó dalod? Hívd meg Björn "Speed" Stridet énekelni rá!

soilwork2018.jpegA Soilwork (meg The Night Flight Orchestra, At The Movies, meg ki tudja, még mi) énekese, Björn "Speed" Strid megint kiárusítja a hangját. A korábban már hasonló akcióval élt énekes most is készen áll egy kis vendégnótázásra, szóval ha van egy jó számod, ami vélhetően megugorja a lécet nála, már lehet is jelentkezni!

Tovább

Nincs nyomás a Slipknot tagjain, legalábbis ami a dalírást illeti

0slipknot2020_39_eredmeny.jpgNem éreznek semmilyen külső nyomást a Slipknot tagjai, a jelenlegi dalírós időszakot (elvileg legalábbis) azért tolja a csapat, mert jól érzik magukat és mert akarják is csinálni. Erről a csapat egyik szószólója, a bohócmaszkos Shawn Crahan beszélt a whiskey-jük egyik promóciós interjújában.

Tovább

Ha még nem hallottad volna az Alter Bridge legutóbbi lemezének kibővített változatát...!

alter_bridge_2020.jpgEgy friss szám és hat koncertfelvétel a jutalma annak, aki meghallgatja az Alter Bridge legutóbbi albumának, a Walk The Sky-nak az újrakiadását, a nemes egyszerűséggel Walk The Sky 2.0-nak keresztelt csomagot. A már jól ismert tizennégy szám mellett a napokban bemutatott Last Rites-t és a legutóbbi turnén játszott, a Walk The Sky-on megjelent számok koncertfelvételeit felsorakoztató anyagot a playre kattintás után tolhatjátok!

Tovább

Új előzetes érkezett a Voivod koncertlemezéhez

voivod_2018.jpgMint majdnem mindegyik zenekar, a Voivod is koncertlemezzel igyekszik kitölteni a turnémentes időszak okozta szünetet. A Lost Machine - Live című anyaggal jelentkező gárda viszont már dolgozik a következő soralbumon is, szó nem lehet majd...! Viszont addig itt az Iconspiracy, a felvételt szállító korong megjelenése november 27.

Tovább

Botox Implosion - Új dalt mutatott az Asphyx, jön a következő album!

asphyx2020.jpegRendesen megágyaz a Necroceros című, következő albumának az Asphyx. A beszólogatós Botox Implosion ugyanis egy igazi, veretes, tempós, gyilkos death metal-szám, úgy, ahogy sok fiatal is csak szeretné tolni. A Sodomból lécelt Stefan Hüskensszel velvett korong részletei és persze maga a nóta lentebb láthatók, hallhatók.

Tovább

Bemutatta a jövőre érkező albumának címadóját az Accept

accept-2020-696x464-1.jpgJanuár 15-re van kitűzve az Accept soron következő albumának, a Too Mean To Die-nak a megjelenése. A lemez a három évvel ezelőtti The Rise Of Chaost követi majd a sorban, melyről a már leszállított The Undertaker után a címadó is kiszökött bemutatkozni. Mindezek mellé pedig már a bika borítót is bemutatták a veteránok!

Tovább

Fatal Tragedy - Három hét és érkezik a Dream Theater koncertlemeze!

_mg_9491.JPGKemény műsorral a fedélzetén jön a Dream Theater szinte már menetrendszerű koncertalbuma, a Distant Memories - Live In London. A Magyarországon is bemutatott dupla műsorral, azaz a legutóbbi korong, a Distance Over Time legjobbjaival és a teljes, tavaly húsz éves Metropolis II-val is felvértezett anyagról most a kettes szett egyik dala, a Fatal Tragedy lett elérhető, mutatjuk! A csomag megjelenése november 27-re várható.

Tovább

Inner Calm From Outer Storms - Megérkezett a Killer Be Killed harmadik lemezelőzetese

kbk_5_crop.jpgMár két hét sincs a Greg Puciato, Max Cavalera, Troy Sanders és Ben Koller által alkotott Killer Be Killed második lemezének megjelenéséig, így sorra érkeznek az előzetesek róla. A Reluctant Hero címre keresztelt korongról ezúttal az Inner Calm From Outer Storms című tétel került ki közkincsnek, ehhez egy zenélgetős videó is készült.

Tovább

Ilyen lesz a Herzeleid újrakiadása!

rs1998.jpgDecember 4-én fog megjelenni a Rammstein első lemezének, a Herzeleidnak az ünnepi újrakiadása. Az újrakevert alkotást tartalmazó különleges csomag az album huszonötödik születésnapjának apropójából kerül majd a boltokba. De hogy hogyan is fog kinézni a pakk? Szerencsére ezt is megmutatják a németek! Ha már sajnálatos módon egyéb bónuszt nem szuszakoltak a szépre gyúrt csomagolás mögé.

Tovább

Sosem akart Axl Rose-zal közös nagylemezt Angus Young

axldc.jpgIgaz, hogy két évig énekelt az AC/DC fronján Axl Rose, a zenekarvezető, Angus Young fejében viszont meg sem fordult, hogy vele készítse el a csapat következő nagylemezét. A jövő hét pénteken új albummal, a Power Uppal jelentkező rockveteránok szinte a klasszikus felállásban álltak neki a felvételeknek, egyedül a 2017-ben elhunyt Malcolm Young helyett pengető Stevie Young az, aki talán relatív új arc a csapatban. De ő sem ismeretlen már a rajongók számára.

Tovább

Robert Evans előtt tiszteleg Slash a frissen felvett dalával

0slash_arena2015_72.jpgSlashtől nem áll távol a filmzenék átirata, hogy ne menjünk messzire, elég a Keresztapa főtémájának Guns-koncerteken történő előkapása. A bongyorhajú gitáros a tavaly elhunyt barátja, Robert Evans előtt tiszteleg a Where Do I Begin? című, az 1970-es Love Story-ban felcsendülő szám átiratával. A már ötven éve (!) készült filmnek Evans volt a producere, innen az apropó. A végeredmény, mint kalapemelés (Slashnél mi más?), pedig nem is lehetne tökéletesebb.

Tovább

A Dying Plea Vol.1 - Az új dalában is folytatja a politizálást az Anti-Flag

antiflag2021.pngDE’WAYNE, Marcia Richards, Julise Della Gary és Tom Morello is részt vesznek az Anti-Flag új dalában. A politikai kérdéseket folyamatosan feszegető punk csapat a választási hétre reagálva dobta ki az A Dying Plea Vol.1 című tételt, melynek videójában természetesen minden, éppen aktuális kérdést felidéznek, legyen az politikai, vagy éppen társadalmi.

Tovább

Családi okokból marad távol a Napalm Death-től Mitch Harris

bravethecold_1.jpgFogalmazzunk úgy, nem jó kedvéből nem vesz részt a Napalm Death turnéin a csapat gitárosa, Mitch Harris. A fellépésektől már jó ideje távol maradó zenész azért részt vett az anyazenekarának új albumának felvételein, sőt, a Brave The Cold képében egy másik projektet is beröffentett, de helyre is tett mindenkit gyorsan: nem kell nagyon a Napalm-turnékon várni őt.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum