RockStation

Kulaömlés - Budapestre jön a Gutalax

2021. augusztus 31. - theshattered

gutalaxpromo.jpgNeves és erős társaságban jön kicsi hazánkba a friss lemezre készülő Gutalax. A cseheket a II. Fekálfeszten lehet majd elcsípni, a helyszín a Supersonic, a dátum október 8.

Tovább

Együtt sodorja majd el Budapestet a Septicflesh és a Carach Angren

septicflesh_band.jpg2022. április 4-ét minden kemény zenét szerető ember jól beüti a határidőnaplójába, ugyanis ekkor érkezik majd a fővárosba a Septicflesh Európa kanyarja. Az estén a Carach Angren, az On Thorns I Lay és a Naraka fog bemelegíteni, szóval erős programnak nézünk elébe.

Tovább

Budapestre jön a Dream Theater

dt2021.jpg

15. nagylemezét mutatja be októberben a Dream Theater: az amerikai progresszív metal zenekar a járványügyi korlátozások alatt, saját főhadiszállásán rakta össze a View From The Top Of The World albumot, és 2022 tavaszán Európában is bemutatja majd az új dalokat, meg persze az ismert slágereket: Budapesten május 10-én játszanak a Sportarénában. További infók ITT, a csapat nemrég kiadott új dala pedig alább.

Tovább

Hozzám mindig is a black metal világa állt közel

Juhász János (ex-Thy Catafalque, Namtar, Damnation) interjú

juhasz_janos.PNG

Kátai Tamás és a Thy Catafalque neve közé sokan hajlamosak egyenlőségjelet tenni. Kétségtelen ugyan, hogy az utóbbi évtizedben a formáció kizárólag Tamás projekjévé vált, de ez nem volt mindig így; olyannyira nem, hogy a Thy Catafalque másik alapítója, a jelenleg az old school death metalos Damnation zenekar soraiban aktív gitáros, Juhász János volt. Jánost a lassan a múlt ködébe vesző korai időszak felidézése végett kerestem meg.

Tovább

Jön a Whitechapel új lemeze, bemutatták az első dalt

whc2021.jpgElkészítette a 2019-es albumának, a The Valleynek az utódját a Whitechapel. A legutóbbi korongjával kicsit dallamosabb irányba fordult hatos az előzetesnek kiadott Lost Boyból sem hagyta ki a melodikusabb témákat, de azért hamar kiderül majd, hogy a gyilkos témákból is jut majd dögivel! A Kin megjelenési ideje a tervek szerint október 29.

Tovább

Eltörölni Frankot - Ilyen lesz a Kádár-kori punkéletet bemutató játékfilm

eltorolni_frankot_4k_still_2-credit_otherside-stories-e1626950015281-1024x576.jpgA velencei filmfesztiválon fog debütálni Fabricius Gábor első nagyjátékfilmje, az Eltörölni Frankot. Az 1983-ban játszódó műben a címszereplőn keresztül mutatják majd be az akkori punkéletet, illetve hogy a "rendszerellenes lázadóknak" milyen körülmények között kellett helytállnia, hogyan próbálták elhallgattatni őket. A film előzetese az alábbiakban található meg. Első blikkre nagyon várós a dolog!

Tovább

Ülve énekel Jonathan Davis, a Covid utóhatásaitól szenved a Korn énekese

korn_2021_tamar_levine.jpgJobb híján kénytelen a bő egy évtizede a szólóturnéjáról ismert székében énekelni a Korn frontembere, Jonathan Davis. A Covidon átesett zenész a zenekara teljes koncertét ülve énekli fizikális gyengeség miatt, persze a Shoots and Ladders skótdudás intrójára azért csak felpattant.

Tovább

Jöhet egy teljes Turnstile buli?

turnstile_2021.jpgRendesen felpörgött az élet a Turnstile körül. A zenekar idén egy EP-t és egy lemezt is kiadott, az előzetes számok révén pedig folyamatosan szem előtt tartották magukat. Így, hogy felszabadult az élet, nekik is lett lehetőségük bemutatni a Glow On című albumukat, a turné baltimore-i állomásáról egy szó szerint kézikamerás videót villantott a kvintett.

Tovább

Danko Jones: Power Trio (Sonic Unyon, 2021)

(Sex Pistols + AC/DC) x 10

danko-jones-power-trio-4251777701508.jpg

Megérkezett a Danko Jones tizedik albuma, ezzel hivatalosan is elkezdődött a szüreti időszak. Úgy értve, hogy az úgynevezett nagy bandák hiába húzzák-halogatják a lemezkiadást, egyszer csak ki kell pottyantani azt az aranytojást. A közepesen nagynevű kanadai rockerek bezzeg nem kotlottak másfél évet a kész felvételeken, hanem tartották a megszokott lemezkészítési periódust – ezzel el is engedjük ezt a mezőgazdasági metaforát.

Tovább

SAMY – „KÖVETKEZŐ LÉPÉS”

samy.jpg2015-ben oszlott fel a Tool de Danton zenekar, melyből voltak, akik szakítottak a pályával, voltak, akik új lendületet kapva folytatták a munkát, többek között (Sági Tamás/New Friend Request, Tobak Dani/Kowaksky meg a Vega és Dobos Richárd/Omega Diatribe). Az azóta eltelt évek inaktív időszakát, tavaly év végén az egykori TDD frontember, Szemerics Ádám „SAMY” is megtörte néhány solo témával, melyből egy újabb tétel a „KÖVETKEZŐ LÉPÉS”.

Tovább

Jövőre jön Matt Heafy és Ihsahn black metal projektjének bemutatkozó albuma

0trivium2019_18_eredmeny.jpgKicsit Luca széke módon készült, de végre csak elnyerte a végleges formáját a Trivium énekesének, Matt Heafynek és Ihsahnnak a közös black metal zenekara. Az eredetileg Mrityu név alatt futó projekt végül az Ibaraki nevet kapta, a szövegek a japán mitológiából merítenek majd. Pluszbónusz, hogy Nergal is tiszteletét teszi majd az anyagon!

Tovább

OPETH - BLACKWATER PARK (Music For Nations/Sony Music 2001/2021)

Tökéletes társ egy őszi éjjelen

opeth_blackwater.jpg

Ihsahn, Devin Townsend és a Leprous érdemeit nem elvitatva azt hiszem, kijelenthetjük, hogy az eredeti értelmében vett progresszivitás zenei szempontból mára egy kiüresedett fogalommá vált. A kifejezés kategorizálás gyanánt persze ma is megállja a helyét, de a kortárs metal vonalon valóban előre mutató, új utakat törő, az iránytű szerepét betöltő muzsikával évtizedek óta igen kevesen álltak elő. Az egyik utolsó, aki ténylegesen járatlan ösvényre vezette a death metalt épp egy stockholmi fiatalember volt, akinek zenekara kereken két évtizede jelentette meg első korszakának talán legfontosabb albumát.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum