RockStation

Magma Rise – To Earth to Ashes to Dust (H-Music, 2021)

Klasszikus doom önazonosan, mégis megújultan

2021. április 04. - magnetic star

toearthtoashestodust.jpgA gyökerekhez való kötődés fontosságáról szól a harmadik Magma Rise lemez dalainak egy része, az impozáns borítókép szintén ezt sugallja. Más számok pedig veszteségeket, személyes tragédiákat dolgoznak fel. Ez a kettősség nem tudatos előzetes elgondolás volt; az élet hozta úgy, hogy Holdampf Gábor énekes-basszusgitáros az utóbbi felé igazította az anyag szövegi koncepcióját. Mindez máris előrevetíti, hogy az előző teljes album után nyolc (!) évvel megjelent To Earth to Ashes to Dust – az utolsó kiadvány, az At the Egde of the Days EP is 2017-ben jött ki… – a csapat eddigi legmélyebb alkotása.

Tovább

Tréfa vagy blaszfémia? - Itt a Z!ENEMi új lemeze A Második eljövetel

z_2021-e1617350345269.jpg

Április 2-án, Nagypéntekre időzítve megjelent a miskolci Z!ENEMi együttes második nagylemeze. A zenekar a lemezt még 2019 végén kezdte el írni és 2020 tavaszára tulajdonképp már össze is állt a 10 dal túlnyomó része. Az első COVID hullám kicsit megkavarta a terveket, de nyáron folytatódhatott a munka, mi több, a vírushullámok közti balatonparti fröccsözés szünetében született az ötlet, hogy legyen a lemez címe A Második eljövetel, ha már második albumról van szó és így már a Húsvétra tett megjelenés is kézenfekvő volt.

Tovább

Mit szeretnél játszani, kislányom? GRINDCORE-T!!!

animal-schoolbus.jpgNincs is jobb, mint együtt szórakozni a gyerekkel, főleg, ha a szülő is örök gyerek marad. Márpedig valaki vagy felnő, vagy zenész lesz, nemde? Charlie Sad-Eyes és a kislánya, a Princess Beast művésznevű kilencéves ordibátor április 30-án adja majd ki a csapatuk, az Animal Schoolbus bemutatkozó korongját, a Going to Grammy’s House 2021-t, amin tizennégy 2014-es nóta, három 2020-as szám és három 2019-es koncertfelvétel fog mosolyogni. Ha valaki lusta lenne kiszámolni, az anyag nagy részén egy akkor még három évnél is fiatalabb lányka köszörüli a torkát! Ilyen lesz a cumó!

Tovább

Kilépett a Betraying The Martyrs énekese

betrayingthemartyrs.jpgÚj frontember után volt kénytelen nézni a Betraying The Martyrs legénysége, miután tíz év szolgálatot követően otthagyta a csapatot Aaron Matts. Az énekes a egyéni művészi célok beteljesítése miatt offolt a gárdából, elvileg már az utódja is megvan a csapatban. Matts a ten56. soraiban alkot tovább, az első kislemezdaluk a jövő héten érkezik.

Tovább

Cirmosok szállták meg az Encyclopaedia Metallumot

cat.jpgÁprilis elsejei tréfának indult, végül külön al-site lett az Encyclopaedia Metallum macskás projektjéből. A készítők a nevezett napra minden, az adatbázisukban szereplő zenekar fotóját lecserélték egy félig-meddig passzoló macskás képre, de akkora pluszt kapott a szerver, hogy végül életben hagyták a viccet, mostantól mindenki számára elérhető ilyen formában is az oldal.

Tovább

Skyfall - Itt a Helloween új dala

helloween_2021.jpg

A zenekar nevét viseli a két klasszikus frontemberes felállásban nyomuló Helloween új lemeze. A 12 dalos, június 18-án megjelenő korongról máris itt van a hetekkel ezelőtt beharangozott első előzetes a Skyfall. Aki még nem tudná, a budapesti koncert új dátumot kapott, 2022. április 26-án érkezik hazánkba a banda, a Hammerfall társaságában.

Tovább

Corey Taylor, Lzzy Hale, Scott Ian, Dave Lombardo - Kell ennél jobb névsor egy filmzenéhez?

thunderforce.jpgA címben nevezett zenészek nem aprózták el, amikor Fil Eislerrel közösen összerakták a mához egy hétre a Netflixen debütáló Thunder Force főcímzenéjét. A lendületes, szövegében a tipikusan rissz-rossz hőszenéket felelevenítő rockdal az alábbiakban!

Tovább

Júliusig kell várni az új At The Gates lemezre

atthegates-estersegarra.jpgTokkal-vonóval a dobozban a friss At The Gates, most már azt is tudni, mikor, milyen cím alatt érkezik majd a 2018-as To Drink From The Night Itself utódja. Nos, egyből a lényegre térve jelentjük, a The Nightmare Of Being július 2-án fog megjelenni, ehhez egyelőre egy borítóval és egy dallistával tudunk szolgálni. A további részletek - várhatóan az első lemezelőzetes dallal egyetemben - április 30-án érkeznek, ekkor fog beindulni az előrendelés is.

Tovább

Slave - Új kislemezdallal szolgál a Testament- és Soilwork-tagokat is felvonultató Act Of Denial

actofdenial2020.jpgÚj nótát készített az Act Of Denial, melynek legénysége csupa kipróbált zenészből áll (részletes lista lentebb). A Slave a valamikor az éven megjelenő új nagylemezükre, a Negative-ra igyekszik felhívni a figyelmet - nos, nem is akárhogyan!

Tovább

Bíróság előtt kérik vissza a közösségi felületeikhez való hozzáférést a Soundgarden tagjai

soundgarden.jpgA szappanopera nem állhat meg! Március 25-én újabb eljárás indult a Soundgarden három élő tagja és Chris Cornell özvegye, Vicky Cornell között. A zenészek az özvegytől azt kérik, hogy adja vissza nekik a Soundgarden közösségi oldalainak hozzáférését (amit felett 2019. december 3-án vette át az irányítást), vagy legalábbis írja ki azokra, hogy a folyamatban lévő jogi eljárások miatt felfüggesztik azoknak a tevékenységét. A Soundgarden jelenleg az aktív évek alatt is használt Nudedragons pót-/álnév alatt osztja meg a rajongókkal a közlendőjét, ami annak idején zenekar eredeti nevének anagrammájából alakult ki.

Tovább

Szimfo The Dark - Iron Maident szimfonikusan, valaki?

0ironmaiden2018_27_eredmeny.jpgTöbb mint száz zenész egyesítette az erejét, hogy előadják az Iron Maiden klasszikusának, a Fear Of The Darknak a nagyzenekarra átértelmezett verzióját. A természetesen online összehozott muzsika felvétele az alábbi, az ötletgazda Ulf Wadenbrandt, a Svéd Szimfonikus Zenekar karmestere, valamint az Orosz Filharmonikus Zenekar vendégkarmestere.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum