RockStation

Augusztusi megjelenések

2021. augusztus 01. - sunthatneversets

new-release-report.JPG

nem mondjuk, hogy a valaha látott legerősebb augusztus jön, de érdekes megjelenésekben nem lesz hiány. Vörössel szedve a tervezett recenziók, aztán majd meglátjuk.

Tovább

Megjelent a kettes Auri-lemez második előzetese, a The Valley

auri-2018.jpgBő egy hónap és megjelenik a nightwishes Tuomas Holpainen és Troy Donockley, valamint előbbinek a felesége, Johanna Kurkela által alkotott Auri második nagylemeze, a II – Those We Don't Speak Of. Az anyagról a Pearl Diving után most a The Valley mutatta meg magát, az albumra összesen tíz tétel kerül majd fel.

Tovább

Kibővített digitális újrakiadást kap a No More Tears

ozzy_2019.jpgSzeptember 17-én újra megjelenik a No More Tears, Ozzy akkor utolsónak tervezett nagylemeze - szerencsére ez utóbbi végül nem így alakult. A több mint harminc éves alkotás a jól ismert tizenegy tétel mellett további tizenhárom dallal lesz megpakolva, mindezt pedig digitálisan teszik majd elérhetővé. Ha ennek ellenére fizikaiban is kellene a csomag, a Tower Recordstól kétféle vinyl kiadásban előrendelhető.

Tovább

Megjelent a remaszterelt Vader-klasszikus, a De Profundis

vader_2016.jpgÚj masztert kapott az eddigi első hivatalos vinyl kiadására a Vader nagylemeze, a De Profundis. A pénteken megjelent, már több mint huszonöt éves anyag persze kazetta és CD verziókban is elérhető, de a tősgyökeres rajongók és ínyencek valószínűleg a mindenféle színű vinylek valamelyikét marták, marják majd be. A kiadás örömére itt a Blood Of Kinguhoz készített videó.

Tovább

Mike Sifringer nélkül folytatja a Destruction

52929837_2239409409451214_2873147333623676928_o.jpgMivel az alapító gitáros, az eddigi egyetlen állandó tag nélkül lépett fel a Destruction nemrégiben, adta magát a kérdés: mi a helyzet Mike Sifringerrel? Nos, Schmier egyszerűen magyarázta el a választ: valószínűleg a zenésztársa kilépett a zenekarból, de erről majd augusztus közepe-vége felé fognak pontosabb információt adni. Addig is bedobott pár megnyugtató tényt: elkészült az új nagylemez anyaga és nagy erővel készülnek a fesztiválokra is, nem beszélve arról, hogy két hét múlva jön a januári online koncertjük anyagát tartalmazó Live Attack. Azaz az élet nem áll meg!

Tovább

Nem egy, hanem két nagylemez jön idén Devin Townsendtől

devinempath.jpgEgyszerre két nagylemezt jelentet meg Devin Townsend. A The Puzzle és a Snuggles két ellentétes pólusát adja Townsend zenékének, míg előbbi inkább a vadabbik felét adja a csomagnak, utóbbi a nyugis, ambientes fonalat veszi fel. Érdekesség, hogy ezeket a jó Devin nem is hagyományos lemeznek nevezi, hanem a tavalyi év soundtrackjének, ami mellé egy multimedia projekt révén egy 5.1-es keverésű film is jár majd a két korong dalaival. De hogy milyen is lesz az olyan? Két rövid promós hangmontázs révén már beléjük lehet fülelni, a megjelenés október 8-ra lett kitűzve. Slussz poén, hogy jövőre érkezik Townsend hagyományosabb hangvételű lemeze is, a Lightwork. Lesz mit hallgatni, na!

Tovább

Megjelent Dee Snider szólólemeze, klipet kapott a Down But Never Out

dee_snider.jpgTegnap óta mindenki számára szabadon elérhető Dee Snider legújabb szólóalbuma, a Leave A Scar. A Twisted Sister énekese persze egy dalt csak még csak megfilmesített, ez pedig a Down But Never Out lett. A thrashes nóta egy sztoris videóval lett gazdagabb. A dalnak és a filmnek az egyszerű üzenete: sose add fel, még ha a padlón vagy sem... A klipnek valamikor folytatása is lesz, érdemes figyelni az öreg körüli fejleményeket!

Tovább

Bemutatta az Existence Is Futile részleteit a Cradle Of Filth

danifilth2021.jpgMiközben megérkezett az ígért videó, bemutatta a soron következő albumának, az Existence Is Futile-nak a részleteit a Cradle Of Filth. A csapat tizenkét dalt tervez felpakolni az október 22-én megjelenő, a létezés és az ismeretlentől való félelem témakörét felgöngyölítő lemezére, persze a spéci kiadásra jutnak majd bónuszok is.

Tovább

Fred Durst eldobta a sapkáját

0limpbizkit2014_15.jpg

Ilyen eddig még nem volt, illetve egyszer egy halloweeni koncerten, amikor Axl Rose-nak öltözött. Fred híres arról, hogy utálja, ha hozzá nyúlnak a sapkájához. Volt erre precedens, nem is egyszer. Most azonban Mr. Durst az öltözőben hagyta a sapkát és félig fedetlen fővel lépett színpadra. Egészen pontosan egy paróka volt a csávón. De, hogy is nézett ki?

Tovább

Kisfilmmel búcsúzott Joey Jordisontól a Slipknot

attachment-slipknot-joey-jordison-2009.jpgIgaz, nem volt a legszebb az elválásuk, mégis azért várható volt, hogy valahogy megemlékezik a volt dobosáról a Slipknot. A kilenctagú maszkos gárda révén ismertté vált, a héten negyvenhat éves korában elhunyt zenész emlékére egy nyolc és fél perces videó került fel a Slipknot YouTube-csatornájára, melyben különböző videórészleteket válogattak össze - természetesen Jordisonnal a főszerepben. Ahogy a filmecske elején is fogalmaznak: nélküle nem léteznének.

Tovább

RAVAGER - THE THIRD ATTACK (Iron Shield Records, 2021)

A játék neve: technikás thrash metal

ravager_third.jpg

Elismerem, hogy sarkosnak tűnik a kijelentés, de nagyon úgy tűnik, hogy német nyelvterületen minden bokorban rejtőzik egy thrash zenekar. A régi nagyok és a korabeli másod- illetve harmadvonal bandáinak nagy része is aktív, illetve az utóbbi egy-másfél évtizedben sorra bukkantak és bukkannak fel a fiatalabb követők is, akik többnyire megelégednek a régi riffek leporolásával, illetve hagyományőrzés gyanánt a 80-as évek külsőségeivel.

Tovább

Itt voltak a legendák - így néz ki most a hely

ramonesramones.jpgVan, aki azzal foglalatoskodik, hogy bemutassa, hogyan festenek az ikonikus (nem csak rock-) zenekari fotók helyei manapság. Márpedig ilyen fényképekből nem kevés készült az elmúlt mondjuk olyan hetven év alatt, van mit felkutatni, ha beleáll az ember fia. Steve Birnbaum pedig egyáltalán nem rest, lelkesen veszi ezt az önmagának kitűzött feladatot: fogja az eredeti képeket, megkeresi a készítési helyet, majd a képet odatartva kvázi odamontázsolja a zenészeket a jelenbe, egyfajta kellemes idővihart idézve maga körül. De hogy mégis sejtsétek, mégis milyen ez a projekt, meg úgy egyébként hogy fest a dolog, mutatunk rá néhány példát.

Tovább

Azt a pirítós arcú kutya mindenit! - Új dal jött a We Butter The Bread With Buttertől

20210521_wbtbwb_header.jpgSzeptember 24-én fog megjelenni a német troll deathcore csapat, a We Butter The Bread With Butter duó felállásának visszatérő lemeze, a Das Album. A csomagról már a harmadik előzetes jött ki az elvont és döngölős N!CE képében (bónusznak lentebb ott a Hypa Hypa feldolgozásuk), ehhez pedig egy elég fura klip lett az útitárs. De hát tőlük mire is számítottunk volna?

Tovább

Egyszerre 'Chaines, bluesos és sötét Jerry Cantrell friss szólódala

jc2021.jpgVégre-valahára megjelent az Alice In Chains gitárosának, Jerry Cantrellnek az új dala. A jó ideje ígért szólóalbum, a Brighten október 29-től lesz elérhető, erről pedig a nyitó tétel, az Atone mutatkozott be elsőnek. A dalban és a videóban több neves arcot, így Cantrell mellett Duff McKagant, Greg Puciatot és Gil Sharone-t is felfedezhetik a figyelmesebbek.

Tovább

AMD: hallgass bele az új lemez dalaiba! - 9 év után új albummal jelentkeznek a hardcore veteránok


10 vadiúj dal mellett 4 újravett klasszikus (Terror, Pestis, Sivár lét, Mészárszéki hétköznapok) is felkerült a lemezre, mely  “Temetetlen múlt” címmel jelenik meg októberben. A dalokból egy kis ízelítőt már most hallhatunk - a zenekar kedvcsinálónak egy rövid album trailert jelentetett meg a friss lemezhez, az kiadvány előrendelése pedig szeptember elején indul a H-Music Hungary webshopján keresztül.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum