RockStation

JOHN MAYER - SOB ROCK (Sony/Columbia, 2021)

Lágy húrokat pengető ...

2021. szeptember 05. - rattlehead18

john_mayer_sob_rock.jpg

John Mayer egy amerikai énekes/gitáros/dalszerző, a Sob Rock pedig a nyolcadik nagylemeze a sorban. Elég a borítóra pillantani, és aki megélte a 80-as és 90-es évek fordulóját, vagy csak szimplán otthonosan mozog az időszak könnyűzenei kultúrájában, máris rávághatja, hogy középutas pop/rock-ról van szó. A középutas kifejezés alatt távolról sem a középszerűt értem, hanem arra próbáltam utalni, hogy ez a muzsika tipikusan az, ami életkortól, nemtől, egyéb hovatartozástól függetlenül bárkit képes lehet megszólítani.

Tovább

Grim Eternal - Itt van a Dark Tranquillity énekes death metal zenekarának új dala

grandcadaver.jpg

Old school death metalban utazik a Dark Tranquillity énekesének új zenekara, melyben többek között Daniel Liljekvist (ex-Katatonia) segít neki kelteni a zajt. A Grand Cadaver névre keresztelt gárda október 29-én adja ki a bemutatkozó anyagát, az Into The Maw Of Death-et. Egy dalt, a Reign Through Fire már korábban mutattunk, most itt egy friss tétel Grim Eternal címmel.

Tovább

AMD - 9 év után új album jön, mutatunk új dalt is

amd_band.jpg

Végre! 9 év után új albummal jelentkezik a hardcore színtéren tényleg veteránnak tekinthető A.M.D. A csapat október 8-án jelenteti meg Temetetlen múlt című lemezét, melyen 10 új dal lesz, mellettük pedig 4 újravett klasszikus is (Pestis, Sivár lét, Mészárszéki hétköznapok, Terror). Első előzetesként alább itt a szöveges videóval kísért Harag. A lemez pedig előrendelhető ITT.

Tovább

Ruins of R'Lyeh - Itt a Massacre második új dala

massacre2021.jpgA Massacre nem szórja az albumokat, viszont annál követhetetlenebb a felállás változása. A már lassan négy évtizede zenélő death metal veteránok negyedik albuma október 22-én jön majd Resurgence címen, de hogy egyszerű legyen, az előd, a 2014-es Back From Beyond óta szó szerint teljesen lecserélődött a tagság. Viszont a régi érából itt van Kam Lee és Michael Borders, az sem rossz, ugye? De most nem ez a lényeg, itt a Ruins of R'Lyeh, a második promós nóta az említett korongról.

Tovább

Megjelent a Carnifex új albuma, a Graveside Confessions

carnifex_photo_by_jim_louvau.jpgTegnap végre kikerült a nagyvilágba a Carnifex új korongja, a Graveside Confessions. A tizenkét új tétel mellett három újrarántott régiséget tartalmazó anyag utolsó körben még kapott egy dalszöveges videót, ezt a Cold Dead Summer nyerte meg. A nevezett nóta, de a teljes album is az alábbiakban csekkolható.

Tovább

RED SWAMP: STONED - bekészült klip a harmadik albumról

red_swamp_stoned.jpg

A stoner/sludge metálban utazó (barátok között csak “szmóker-metál”) Red Swamp új klipet dobott ki a 2021 őszén megjelenő harmadik Time to Die című nagylemezéhez. A Stoned a harmadik bemutatott dal az új albumról és a banda legbetépettebb állapotát tükrözi. A felbukkanó szétcsúszott gitárszóló pedig nem más, mint Takács József “Jozzy” műve, tökéletesen elkapva a trekk hangulatát. A vájtfülűek még egy kis aláfestő kongajátékot is felfedezhetnek, melynek elkövetője Kerényi Nemimre Ákos volt.

Tovább

Durva újrakiadásban jön a harminc éves Paradise Lost klasszikus, a Gothic

paradise_lost_2020.jpgNagyon erős, hat CD-s és egy DVD-s újrakiadásban jön majd a Gothic, a Paradise Lost idén harminc éves klasszikusa. A The Lost And The Painless fantázianevű csomagba az irdatlan mennyiségű zene mellett (ezekben demók, élő felvételek sorakoznak majd) egy kilencvenkét oldalas könyv is kerül, melynek előszavát Dani Filth írta. A durva pakkról egy promós videót tudunk mutatni, a megjelenés november 26-ra van belőve.

Tovább

Budapestre jön az As I Lay Dying, erős vendégfelhozatallal támad a metalcore csapat

as_i_lay_dying_1.jpgJövő tavasszal Európa-turnéra indul a fennállásának huszadik évét ünneplő As I Lay Dying. A most már Nick Hipa nélkül nyomuló metalcore alapcsapat kanyarja 2022. április 14-én éri el Budapestet, a bemelegítést a Dying Fetus és az Emmure oldja majd meg. Érdemes jól bemozgatott izületettek érkezni a bálra! További információk a koncertről ITT.

Tovább

ZALAN - MY WORLD, MY DREAM (Music Fashion Kiadó, 2021)

kekkoi_zalan_1_foto_szabo_zoltan.jpg

Kékkői Zalán nevére még 2004-ben, Az utolsó hangos dal című Ákos koncertlemezen figyeltem fel. Zalán és a Neck Sprain (ma Magma Rise) dobos Bánfalvi Sanyi azon az élő anyagon alaposan elvitték Ákos muzsikáját a metal irányába; aki keresi, de nem találja a kapcsolódási pontot az Ákos sorlemezekkel, annak ismerkedés gyanánt ma is bátran ajánlom ezt a dupla koncertfelvételt! Zalán azóta távozott az Ákost kísérő zenekarból, felbukkant az Illés és a Fonográf színpadán, illetve Varga Miklós mellett, voltak és vannak színházi munkái, jelenleg pedig a Beatrice-ben muzsikál. Most viszont eljött az ideje annak, hogy önállóan is megmutassa magát.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum