RockStation

QUEENSRYCHE - OPERATION: MINDCRIME (Universal Music, 1988/2021 remaster)

2021. november 07. - rattlehead18

attachment-queensryche-operation-mindcrime-box-set.jpg

Tommy, The Wall, Operation:Mindcrime, Scenes From A Memory. Négy évtized, négy lemez, mely kora emblematikus kiadványa. A The Who, a Pink Floyd, a Queensryche és a Dream Theater albumai olyan konceptlemezek, melyek nagyságát sokan sok helyen méltatták már, és bátran kijelenthetjük, hogy a jövőben is hivatkozási alapok lesznek mindenkinél, aki olyan lemezekben gondolkodik, melyek hátterében egy mögöttes, az összes dalon átívelő gondolati szál húzódik.

Tovább

Fel nem használt Mastodon témák is lesznek Matt Pike és Brent Hinds zenekarában

pikehinds.pngAz év vége felé leforgatja az első klipjét a Brent Hinds (Mastodon), Matt Pike (High On Fire, Sleep) és Alyssa Maucere-Pike (Lord Dying) által fémjelzett, egyelőre még ismeretlen nevű formáció. Ami biztos, hogy az anyagon a Mastodonnal fel nem használt ötletek is lesznek, erről Brent Hinds osztott meg pár gondolatot.

Tovább

Jön a Jethro Tull nagylemeze, megérkezett az első előzetes dal

iananderson_5.jpgThe Zealot Gene címen fog megjelenni a jövő héten Budapestre látogató Jethro Tull új nagylemeze. A január 28-ra belőtt, természetesen többféle formátumban megjelenő album tizennyolc év után követi az előző korongot, ami... Nem kevés, na! Sőt, ha a karácsonyi lemezt nem számoljuk, egészen 1999-ig kell visszatúrni az időben. De hogy sejtsük, mégis milyen muzsika forrt ki Ian Andersonék boszorkánykonyhájában, itt az első ízelítő, a kellemesen ízes Shoshana Sleeping.

Tovább

Hallgasd meg a Bullet For My Valentine új nagylemezét!

bullet_for_my_valentine_2021.jpgTegnap végre megjelent a Bullet For My Valentine új korongja, a szimplán csak a zenekar nevét viselő nagylemez. Az ígéretekhez híven tényleg (magukhoz viszonyítva) karcos albumon tíz dal figyel, ezek közül valószínűleg több is hallható lesz a négyes budapesti koncertjén. Ez utóbbi a jelenlegi tervek szerint február 13-án lesz, de ahogy most alakulnak a dolgok, lehet később kerül megrendezése.

Tovább

The Cosmic Cauldron - Izmos dallal támad a Needless!

needless2021.jpgÚjabb magyar zenekar néz nemzetközi karrier elé, ráadásul ismét nem érdemtelenül: a Needless új albuma, a The Cosmic Cauldron az Uprising! kiadó kezelésében lát majd nap napvilágot valamikor a jövő év elején. Ha esetleg nem tudnátok, mi fán terem a progresszív death/thrash-t toló ötös zenéje, itt az ideje, hogy megismerkedjetek velük, mutatnánk a címadó tételt!

Tovább

HUGH FIELDER: Pink Floyd - Behind The Wall, A teljes pszichedelikus történelem 1965-től napjainkig (Álomgyár Kiadó, 2021)

pinkfloydbehindthewall.jpg

A hazai Pink Floyd rajongóknak idén nem lehet okuk panaszra, hiszen 2021 során három említésre méltó, a zenekarhoz köthető kiadvány is megjelent. A tavasz folyamán érkezett a Live At Knebworth című archív koncertanyag, melyről mi is megemlékeztük, a napokban boltokba került az A Momentary Lapse Of Reason újrakiadása, az Álomgyár Kiadó pedig gondoskodott arról, hogy az év végére ne maradjunk olvasnivaló nélkül sem.

Tovább

Godzilla-ihlette poénos videót készített a Static-X

static-x-2021.jpgKiadta a Terminator Oscillator klipjét a Static-X. A várhatóan jövőre Budapestre látogató csapat (azt azért még várjuk ki...) a Project Regeneration Vol.1-on megjelent dalhoz egy félig-meddig Godzilla-ihlette, viszont teljesen poénra vett videót pakolt össze, melyet Edsel Dope rendezett. Utóbbi "titokban" a Xer0 névre hallgató énekes, csak hát ugye ezt a zenekar igyekszik hivatalosan nem kimondani.

Tovább

Újabb részletet mutatott a koncertalbumáról a The Ocean

theocean2020.jpgBemutatta a november 26-án érkező dupla koncertlemezének második előzetesét az éppen a következő albumán dolgozó The Ocean. A Phanerozoic Live című anyagon a zenekar két legutóbbi "földtörténetes" lemeze felcsendül, mégpedig teljes hosszúságban. Míg az első korongról a Devonian: Nascent került ki körülbelül egy hónapja, addig a másodikról a szintén tíz perc feletti húzódal, a Jurassic | Cretaceous mutatkozott meg.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum