RockStation

Csütörtökon jön a Muse új dala

2022. január 09. - sunthatneversets

muse_2022.jpg

Nemrég mutattunk egy kiszivárgott rövid előzetest egy vadiúj Muse-dalból, ami január 13-án hivatalosan is megjelenik. A riffekben gazdag új single címe Won’t Stand Down. Nagylemezről jelen pillanatban nincs infó, de valószínűsíthetően az új dal megjelenésével együtt azt is bejelentik majd.

Tovább

NEVERLAND - A HOLNAP MARKÁBAN (H-Music, 2021)

neverland_a_holnap_markaban.png

Bizonyára jó néhányan emlékszünk még az Avenford zenekar első lemezére. A félig magyar, félig angol, de akkoriban Londonban működő négyes 2014-ben a semmiből bukkant fel az épp aktuális HammerWorld magazin CD mellékleteként megjelentetett Mortal Price koronggal. A CD ráadásul előkelő helyen végzett a lap Hangpróba rovatának táblázatában is. A dallamos power metalban utazó csapat elvileg jelenleg is létezik, de a második lemezük itthon már olyannyira nem került be a köztudatba, hogy nekem például a mai napig nem volt szerencsém a 2017-es New Beginning koronghoz.

Tovább

Dominion - Pénteken jön a Skillet új albuma, itt a címadó dal!

skillet2021.jpegEgyre közeledik a Skillet új lemezének megjelenése, már csak péntekig kell kihúzni és mindenki számára elérhető lesz a Dominion című anyag. A tervek szerint a Volt fesztiválra látogató csapat utolsó étvágycsökkentőnek a címadót adta ki az anyagról, aztán most már tényleg csak pár szundi és jön a maradék is!

Tovább

DISASTER - SECRETS FROM THE PAST (Iron Shield Records, 2021)

A Disaster megéli a metalt

disaster_col_secrets.jpg

Ha valakinek mond valamit a kolumbiai Medellin neve, az a várost feltehetően a szervezett bűnözés fellegváraként ismeri. A helyi drogkartellek központja azonban ennek ellenére vagy talán épp emiatt a kolumbiai thrash és egyéb underground metal irányzatok egyik központja is. Rövid kitérőként említsük meg a helybéli God Of Lies, Warthrash és Viperforce zenekarok neveit, akik mindannyian rendelkeznek magyar kötődéssel is, hiszen egyes kiadványaikat kazetta formátumban a miskolci ThrashZone kiadó szabadította a hazai alvilágra.

Tovább

Megérkezett a Sabaton második lemezelőzetese, a Soldier Of Heaven

sabaton2021truce.jpgKiadta a március 4-re várható nagylemezének, a The War To End All Warsnak a második előzetesét a Sabaton. A Soldier Of Heaven című dal, ahogy a korábban kiadott Christmas Truce is az alábbiakban található meg. A tervek szerint a Sabaton március 13-án lép majd fel, az előzenekarok a The Hu és a Lordi lesznek - már ha nem változik a dátum, persze.

Tovább

Carousel - Új dalt adott ki a Wiegedood

wiegedood2021.jpgEgy hét sincs és megjelenik a belga black metal csapat, a Wiegedood új nagylemeze, a There’s Always Blood At The End Of The Road. A korongról friss előzetesként a körkörösen ismétlődő főmotívummal ellátott Carousel került ki, nyilván nem hiába a cím. A dalban egy igen veretes stílusbeli tételt tisztelhetünk, bár ezt tőlük már megszokhattuk.

Tovább

PINK FLOYD - A MOMENTARY LAPSE OF REASON (EMI/Magneoton, 1987/2021)

A The Wall utáni éra legjobban sikerült dalgyűjteménye

pink_floyd_a_momentary.jpg

A Pink Floyd már az 1973-as The Dark Side Of The Moonnal véglegesítette pozícióját a legnagyobb hatású, örökérvényű előadók szűkre szabott körében. Az 1979-es The Wall pedig részben a lemez alapján készült filmnek is köszönhetően a zene dimenzióján túl, összművészeti szempontból is elérte ugyanezt. A Pink Floyd pályaíve tehát a hetvenes években meredeken ívelt felfelé, a zenekar tartóoszlopai azonban a háttérben már javában roskadoztak.

Tovább

Meshuggah, Deftones, dubstep? - Ezeket az ízeket tartalmazza a Loathe friss dala

loathe_2021.jpg

Várhatóan idén fog megjelenni a Loathe új nagylemeze, a 2020-as I Let It In And It Took Everything nagylemez és a tavalyi ambient anyag, a The Things They Believe utódja. A zenekar volt olyan jó, hogy bemutatta az első előzetest, a Dimorphous Displayt, amiben egyszerre keveredik a címben szereplő két zenekar és egy stílus hangulatvilága. Az eredmény? Jobb, mint gondolnátok! Káoszrajongók előre!

Tovább

Áprilisban jön az új Meshuggah!?

meshuggah-2016.jpgValószínűleg Immutable címen lesz elérhető a július 27-én a Fezenen fellépő Meshuggah új nagylemeze. A csomagról egy bő félperces dalrészlet már kiszivárgott, ezt az alábbiakban találjátok meg. A pontos megjelenés április 1., az anyagot a Nuclear Blast leányvállalata, az Atomic Fire gondozza majd. Reméljük nem áprilisi tréfa.

Tovább

"Erős Kanye West hatásokkal" fog rendelkezni a következő Avenged Sevenfold album

avenged_sevenfold.jpgKicsit lucaszéke módra készül az Avenged Sevenfold következő lemeze, de korábban is mondták: nem fogják elsietni, úgysem tudnak turnézni vele. Viszont azért csak-csak igyekeznek befejezni az egyelőre még cím nélküli lemezt, melynek hatásai között fura módon még Kanye Westet is megemlíti M. Shadows, a zenekar énekese.

Tovább

Ingyen könyv Marilyn Mansonról jöhet?

marilyn_manson_2020_travis_shinn.jpg

Bánfalvi Ákos nem volt rest és az éppen aktuálisan számkivetett Marilyn Manson ötvenharmadik születésnapja alkalmából egy hétig INGYEN a rendelkezésünkre bocsátja A groteszk Aranykora című művét. A 456 oldalas, Manson munkásságáról szóló műre érdemes hát lecsapni, még akkor is, ha csak PDF formátumban lehet a miénk. Nyomjad a tovább gombot és mutatjuk, hogy tudod pofon egyszerűen letölteni!

Tovább

Megérkezett a Pam & Tommy második trailere

pamandtommy.pngA jövő hónapban, egész pontosan február 2-án debütál a Tommy Lee és Pamela Anderson híres szexvideójának és az azt övező botránynak történetét feldolgozó Pam & Tommy minisorozat. A novemberi trailer után most megérkezett a második előzetes, csak hogy legyen mivel növelni az érdeklődést.

Tovább

Idősebb formában tér vissza Beavis és Butt-Head

beavis_a_l.jpgMúlik az idő, ez meglátszik a tahó pároson, Beavisen és Butt-Headen is. A még tavalyelőtt bejelentett folytatás - ez alatt egy friss mozifilmet kell érteni - még idén megjelenik, a Paramount+ kínálatában lehet majd streamelni. A megjelenési idő egyelőre nem ismert, de a megszokott rötyögés biztos nem marad majd el.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum