RockStation

A szivárványon innen és túl

2022. június 12. - KoaX

dio_konyv.jpg

Továbbra is ömlenek a zenészekkel, a zenével foglalkozó könyvek a könyvesboltokba. Hol underground zenekarok zenészeiről olvashatunk, hol meg a világ legnagyobb sztárjairól. Amikor megtudtam, hogy Ronnie James Dio-ról is hamarosan megjelenik egy életrajzi könyv, egyértelmű volt, hogy egyből rávetem magam ahogy megjelenik. A Rainbow In The Dark került most terítékre.

Tovább

Egy órányi kiállítás-aláfestő zenét adott ki a Satyricon

satyricon17.jpgMondhatnánk, hogy új lemezt adott ki a Satyricon, viszont ez legalább annyira lenne igaz, mint amennyire nem. A Satyricon & Munch ugyanis egy olyan Satyr-mű, amit az oslói Munch múzeum felkérésére, a kiállítás aláfestő zenéjének írt meg emberünk, mindenféle műfaji kötöttség nélkül, mindezt a Munch-művek által inspirálva. A teljesen instrumentális anyag az alábbiakban hallgatható meg.

Tovább

Halálfullánk, csendes Isten - Októberben jön a doom rocker Avatarium nagylemeze!

avatarium2022.jpgMegjött az Avatarium első lemezelőzetes dala, a God Is Silent. A kellemesen sejtelmes, egyben igen húzós riffel alátámasztott tétel a Leif Edling-vezette csapat soron következő albumát, a Death, Where Is Your Stinget hivatott felvezetni, ennek a borítóját és a várható dallistáját is meg tudjuk mutatni - persze maga a dal sem marad el!

Tovább

Különleges "klubba" lépett a Def Leppard

def-leppard-by-anton-corbijn-header.jpgMindössze néhány olyan zenekar, előadó van, akiknek a nyolcvanas évek óta minden évtizedben született legalább egy (a Billboard-listán) Top 10-es nagylemeze. Ebbe a sorba lépett be kilencedikként a nemrég új nagylemezzel, a Diamond Star Halos-zal jelentkezett Def Leppard, akik mondhatjuk, egy igen különleges, ráadásul ilyen-olyan módon, de csakis a rockzenéhez köthető klubnak lehetnek így tagjai. Hogy ki is a többi név? Az AC/DC, Paul McCartney, a Metallica, Ozzy Osbourne, Robert Plant, Prince, Bruce Springsteen és James Taylor. Nem rossz sor, ugye?

Kenny G-vel és Max Gorelickkal közös dalt mutatott az Imperial Triumphant

it2022.jpgBemutatta a július 22-én megjelenő albumának, a Spirit of Ecstasynak a következő előzetesét az Imperial Triumphant. A maszkos brigád a Merkurius Gilded című dalában két vendéget hallhatunk, akik nem más mint Kenny G és Max Gorelick... Mondjuk úgy, hogy nem egyértelmű választás ez a két arc, de mégis nagyon hat!

Tovább

Cirkuszolás - Új dalt adott ki a Five Finger Death Punch

5fdp_2022-travis-sinn-1200x800_1080x.jpgBemutatta az augusztus 19-én megjelenő albumának, az Afterlife-nak a harmadik előzetes kislemezdalát a Five Finger Death Punch. A hamarosan, egész pontosan július 5-én a Hollywood Undeaddel újra Budapestre látogató kvintettnek ez lesz az első albuma, amin Andy James penget. De egyelőre maradjunk magánál a dalnál. A frissen kiadott, videóval körített lemeznyitó, a Welcome To The Circus az alábbiakban látható, hallható.

Tovább

Közös lemezre készül Jeff Beck és Johnny Depp

beckdepp.jpgMiután lement a bulvár csetepaté, Johnny Depp újra rákoncentrálhat az egyik hobbijára, a zenélésre. Persze a Jeff Beckkel közös, 18 című nagylemez anyaga (melynek címe állítólag onnan jött, hogy a zenélés közben újra tizennyolcnak érezték magukat) még az egész hercehurca előtt összeállt, viszont most végre megkezdhetik a promóciót is, a tizenhárom számos, két Depp-dal mellett rengeteg feldolgozást tartalmazó anyagról az első előzetes a színész tollából származó This Is A Song For Miss Hedy Lamarr lett. A korong részletei és maga a nóta az alábbiakban figyelnek!

Tovább

Halhatatlanná válás - Megjelent a Kreator új lemeze, friss videó készült az anyaghoz!

kreator_2022.jpgVégre-valahára megjelent a Kreator öt év kihagyás után kiadott albuma, a Hate Über Alles. A természetesen teljes egészében elérhető anyaghoz egy új videó is készült, ezt a Become Immortalra rakták össze. Ha pedig élőben is szeretnétek elcsípni Mille Pertozzáékat, egy mocskosul erős felhozatalban tehetitek meg, a németek a Lamb Of God, a Cattle Decapitation, a Blood Incantation és a Vended társaságában fogják legyalulni a fejeket, a büntetésért augusztus 10-én kéretik a Barba Negrába fáradni. 

Tovább

Kihagyja a következő turnékat az As I Lay Dying dobosa

aild_2019_04.jpgBizonytalan ideig nem vesz részt az As I Lay Dying koncertjein a zenekar dobosa, Jordan Mancino. A tavalyelőtt Nick Hipától, idén Josh Gilberttől megvált csapat soraiban úgy néz ki több a gond, mint sejtettük, ugyanis Mancino a sejthető, de meg nem nevezett belső viharok elcsendesedéséig biztosan kihagyja az élő murikat. A helyetteséről egyelőre nincs infó, Gilbert helyén Ryan Neff (Miss May I), Hypa helyett Ken Susi (Unearth) penget jelenleg a zenekarban. Az As I Lay Dying két év alatt rendesen megnyirbálódott állandó felállását jelenleg Tim Lambesis énekes (a képen középen) és a Phil Sgrosso (a képen jobb oldalon) alkotja.

Tovább

Combichrist | Mimi Barks | KR3LL @ Barba Negra, 2022.05.22.

Az első hörgésnél ugrik a tömeg

combichrist_3.jpg

Egyszerűen imádom a műfaji határáthágásokat, nem bírok betelni velük. Valahányszor egy ilyen agyament ötlet megszületik, amelynek elméletben egyáltalán nem kéne működnie, a valóságban azonban nagyon is remekmű lesz, boldogan csapom össze a kezeimet fejemen elterülő vigyorral. A Combichrist - azaz Andy LaPlegua - pedig nem szívbajos bármit átlépni, vagy "miafasz?" fordulatokban bővelkedni. Gondoljunk csak a Bottle of Pain-re, vagy pusztán arra, hogy electróból death-be váltott és azóta is kutyulja.

Tovább

Kanadai punkrock a Budapest Parkban

Kanada legnépszerűbb punkrock zenekara több mint 25 éve szállítja konstans a zúzós slágereket. De nem csak a zenekar tagjai közt alakult ki különleges kapocs, koncertjeiket ugyanis világszerte elkötelezett rajongók tömegei várják. Nem csoda tehát, hogy a Billy Talent immáron évtizedek óta járja a világot kifogyhatatlan energiával és féktelen örömzenéléssel. Eddigi öt nagylemezük anyagával kis kihagyás után újra Magyarország felé vették az irányt és szerdán a Budapest Parkban léptek fel a szintén kanadai Silverstein és a brit Creeper társaságában. Az estéről Lányi Kristóf kollégánk szállított képeket. Rengeteg további fotó ITT.

Komoly műtéten fog átesni Ozzy

ozzy_2022.PNGHiába a közelgő negyvenedik házassági évforduló és az unoka születése, a következő nagylemezén dolgozó Ozzy Osbourne mégsem lehet teljesen nyugodt. A Sötétség Hercege ugyanis egy komoly, a hátralévő életét meghatározó beavatkozás előtt áll. Hogy pontosan mi is az, a felesége, Sharon nem árulta el, de azért szorítsunk az öregnek - elvégre jövőre jelenése lenne Magyarországon is!

Tovább

Megvált az egyik énekesétől az Amaranthe

web_amaranthe_bandpic.jpgA két éves otthonlét és a család közelségének hangulata maradásra késztette Henrik Englund Wilhelmsont, az Amaranthe énekesét, így átmenetileg hörgős énekes nélkül marad a pop-metal csapat. A csapat a nyári koncerteken két vendéggel helyettesíti majd az elvileg jó hangulatban kilépett frontembert, aki a híreket a közösségi oldalakon közölte a rajongókkal.

Tovább

Budapesten folytatódik a Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozat

fbtk2022bp.jpg

Ötödik alkalommal rendezik meg Budapesten a Fülesbagoly Tehetségkutatót július 10-én a Kobuci kertben. A nagyszabású könnyűzenei versenyen fesztiválfellépést, sajtómegjelenéseket, videókészítést és lemezkiadást is lehet nyerni. A szerencsések dalukkal bekerülhetnek a Petőfi Rádióba és magyar mozifilmekbe is.

Tovább

Nevermore címmel pusztít a Lamb Of God új dala

lamb-of-god2022travis-shinncrop.jpg

Ahogy azt hét elején már megírtuk október 7-én az Epic Records gondozásában érkezik a Randy Blythe vezette Lamb Of God új albuma, amely a 2020-as self-titled albumot követi majd a sorban. Az album címe Omens lesz, erről pedig az első single-t, Nevermore címmel e hét péntekre ígérték az urak. Ígéret meg ugye szép szó ... További jó hír, hogy a a zenekar augusztus 10-én, a Kreator, a Cattle Decapitation, a Blood Incantation és a Vended társaságában a Barba Negrában játszik.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum