RockStation

SoundCheck #2 - HűűBaz+

Pro és kontra

2022. június 19. - KoaX

tankcsapda-bsw_resize.jpg

Dübörög tovább a SoundCheck a RockStation magazin zenei podcastje. Igyekeztünk megfejteni, hogy miért is jó illetve rossz a Tankcsapda és a BSW kollaborációja. Figyeljétek az oldalt, mert innentől kezdve, igyekszünk minden héten vasárnap estére lerakni a virtuális asztalra egy adást, hogy legyen mit hallgatnotok.

Tovább

Albumsimogató: Rishloo - Living as Ghosts With Buildings as Teeth (Saját kiadás, 2014)

Progresszív utazás a lélek sötétjébe

61if5lpixhl_sl1000.jpg

Mindenkinek van egy-két olyan dal vagy zenei album, amely amikor maga alatt van, vagy csupán elege van a világ zajából akkor ott van számára. Ilyenné lépett elő számomra idén a Rishloo 2004-ben megjelent Living As Ghosts With Buildings As Teeth albuma. Régóta szeretném nektek megmutatni ezt a lemezt, illetve arról egy dalt és úgy érzem most, jött el ez a pillanat.

Tovább

Nous Sommes La Guerre - Itt a második új Soilwork-dal

soilwork_2022.jpg

Övergivenheten (Elhagyatottság) lesz a címe az augusztus 19-én megjelenő új Soilwork albumnak. amely a 2019-es Verklighetent követi a sorban. Erről érkezett meg a második előzetes Nous Sommes La Guerre címmel. A dalhoz van videó is, mutatjuk is alább a korábban már nyilvánosságra hozott címadóval együtt.

Tovább

Szóló EP-re készül Frank Bello

0anthrax2017_13.jpgSaját anyaggal jelentkezik az Anthrax basszusgitárosa. Frank Bello a Then I'm Gone-ra három dalt és az önéletrajzi könyvéből kiemelt, itt zenével kísért szövegrészleteket pakolt fel a dupla kislemez formátumban megjelenő anyagra. Ehhez borítót, dallistát és egy kis ízelítőt tudunk mutatni. A megjelenés november 4-re lett beütemezve.

Tovább

Requiem For Myself - Itt a Vented bemutatkozó dala

vented.PNGÉlesebb szeműek már olvashattak nálunk a Sean Zatorsky (Sinsaenum, Chimaira), Austin D’Amond (DevilDriver, Bleed The Sky), Gergo Hajer (Omega Diatribe), és Simon C. Bondar (Sexual Education, White Tiger) összetételű, akár nemzetközi szupergruppnak is tekinthető Ventedről. A csapat bemutatkozó albuma Cruelty And Corruption címmel még ebben az évben kijön. Erről most megjelent az első dal Requiem For Myself címmel, egy szöveges videóval kísérve. Egy biztos nem spórolnak a súllyal az urak. Nemrég Hájer Gergővel és Sean Zatorsky-val interjúztunk is egy jót, ezt ITT olvashatjátok.

Tovább

Kihagyja a stadionturné egy részét Tommy Lee

tommy-lee.jpgNéhány dal után kénytelen volt letenni a dobverőt a Mötley Crüe dobosa, Tommy Lee. A zenész bordatörés miatt kell, hogy kihagyja a következő koncerteket (szám szerint négy bordája tört el nemrégiben), a helyén az Ozzy mögött és a Black Sabbath búcsúturnéján is az alapot adó Tommy Clufetos nyomja majd az alapokat. Mint kiderült eleve nem is lehetett volna játszania, de ellentmondva az orvosok javallatának, öt dalt csak végignyomott a Def Lepparddal, a Poisonnel és Joan Jettékkel turnézó négyessel.

Tovább

Vérre hív a Norma Jean! - Friss dal jött a metalcore alapcsapattól

normajean2022.pngLehozta az első előzetesét a Deathrattle Sing For Me címre keresztelt albumáról a Norma Jean. A fő forrásokként a White Zombie La Sexorcistoját, az Alice In Chains Dirtjét és a Smashing Pumpkins Siamese Dreamjét felsorakoztató anyagról (ami már a kilencedik a zenekar életében) a Call For The Blood mutatkozott meg, melyben a természetesen "normadzsénes" hangok mellett elsősorban az első említett lemez hatását lehet felfedezni.

Tovább

Vendéghegyek tisztelegnek majd Taylor Hawkins előtt

0foofighters2017_35_eredmeny.jpgLehozta a teljes vendéglistát a Foo Fighters, nem titok már, ki fog a zenekar mellett részt venni a Londonban és Los Angelesben megtartandó Taylor Hawkins-emlékkoncerteken. A két estén - némi átfedéssel - más és más zenészeket láthat majd a nagyérdemű, így akinek indokolatlan mód dagad a bukszája, annak érdemes mindkét helyre megváltani a jegyet. Mutatjuk a lajstromot!

Tovább

Egyre közelebb a Russian Circles új lemeze

rc2019.jpg

Egészen pontosan Augusztus 19-én jelenik meg a Gnosis, ami a trió nyolcadik stúdióalbuma lesz. A három éve megjelenő Blood Year nagyon sok embert állított a zenekar mellé, kíváncsian várjuk, hogy most mit fognak produkálni nekünk a srácok. De, hogy ne csak dumáljunk, egy új dalt már hallhattok is a lemezről. Itt a Conduit!

Tovább

Belga shoegaze a Robotban

slow_crush.jpg

Most vasárnap a Robot fog otthont adni a belga Slow Crush budapesti bulijának. A shoegaze egyik megkerülhetetlen zenekara a legutóbbi Hush című nagylemezét fogja bemutatni nekünk. Az estéhez nem akármilyen support fog csatlakozni, hiszen a Blanket Angliából, illetve hazai részről a Berriloom and the Doom gondoskodik majd a forró vasárnap esti hangulatról. Jegyek már csak a helyszínen lesznek kaphatóak! Start: 19.00. További infók a koncertről ITT, egy kis ízelítő pedig alább.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum