RockStation

Soundcheck # 3 - Sörről, munkáról, elhivatottságról

2022. június 26. - KoaX

maric.jpg

Azt mondom, hogy Sefcsik Marci? Semmi? Lehet ez még nem elég. Ha azt mondom, hogy hazánk egyik legjobb underground zenekara a Gyilkos gitárosa/énekese? Még mindig csak dereng? A Cancer Bats zenekar legnagyobb hazai rajongója? Na, jó.. lépjünk tovább, Marci a Mad Scientist sörfőzde egyik agya. Marci nagyon érdekes dolgokat mesélt munkáról, zenekarozásról, elhivatottságról és a sörről is. Csekkoljátok a legújabb adásunkat!

Tovább

Vendégekkel vette újra egy klasszikus dalát a Crown The Empire

crowntheempire2022.jpgA debütlemeze megjelenésének tizedik évfordulóját ünneplendő újravette a Johnny's Revenge-t a Crown The Empire. A csapat nem aprózta el a feladatot, a ráncfelvarrt tételben olyan arcok vendégszerepelnek, mint Spencer Charnas (Ice Nine Kills), Dave Stephens (We Came As Romans) és Craig Owens (D.R.U.G.S.). A számhoz készített minimál filmecskében, hogy követni tudjuk jelzik is, mikor ki rezgeti a hangszálait a virtuális szalagon.

Tovább

Beavis and Butt-Head do the Universe (Paramount, 2022)

Van, ami sosem változik, de pont ezért jó

beavisandbutthead.pngA napokban megjelent, illetve a mai kornak megfelelően streamelhetővé vált a legújabb Beavis and Butt-Head film, amiben már nem csak Highland városát, hanem a tér-idő folytonosságát is ugyanúgy szétbalfaszkodja a türhő brigád, mint eddig bármi mást; a legutóbbi, már huszonhat éves egész estés filmjükben például Amerikát, ugyebár. Most ennél továbbmennek. Jóval tovább és mélyebbre. Mélyebbre, höhö-hhhöhöhö!

Tovább

Lehozta a következő albumának részleteit a Nothing More

nothingmore2022.pngÚj dalt, borítót és dallistát is mutatott az október 14-re várható nagylemezéhez a Nothing More. A San Antonio-i négyes a Spirits névre keresztelt anyagról a záró- és egyben címadó dalt mutatta be, ahogy az eddigi két kiadott számhoz, azaz a Turn It Up Like (Stand In The Fire)-hoz és a Tired Of Winninghez, úgy a Spirits-hez is készült egy videó.

Tovább

Megjelent a Porcupine Tree lemeze, a Closure / Continuation

porcupinetree2021.jpgTegnap került a boltokba és a megfelelő platformokra a Porcupine Tree visszatérő nagylemeze, a Closure / Continuation. A tízszámos anyag ahogy szokás is, azon melegében elérhető lett az online felületeken, így mi is meg tudjuk mutatni. Bónuszként egy bő húsz perces stúdiós zenélős filmet adunk hozzá.

Tovább

Megjelent az Alestorm lemeze, hallgasd meg a Magyarország című dalt!

alestorm_2022.jpgBodor Máté révén az Alestormnak külön kötődése lett piciny hazánkhoz, a kalózmetalosok pedig nem is tagadják. A ma megjelent albumuk, a Seventh Rum Of The Seventh Rum magyar kiadására egy spéci bónuszdal, a Magyarország került fel extrának, nyomassátok! A nóta és a zenekar legközelebb július 3-án lesz elérhető hazánkban, a Piratefesten a Visions Of Atlantis, a Rumproof és Captain Yarrface melegít majd be nekik.

Tovább

A földrengés-érzékelők is jelezték a Rammstein hamburgi koncertjét

rammstein_hamburg.jpgA hamburgi DESY (Deutsches Elektronen-Synchrotron, Német Elektronszinkrotron) intézet mérései szerint, a Rammstein hamburgi koncertjeit még szeizmográfjuk is érzékelte. Bejelentésük szerint a szeizmográf idén még nem regisztrált ennyire magas adatokat egy közeli koncert alatt sem. /Fotó: Rammstein facebook, Olaf Heine/

Tovább

Sworn Enemies - Lemezelőzetes jött a Krisiuntól

krisiun2022.jpgMegérkezett a július 29-én megjelenő Krisiun album, a Mortem Solis második előzetese. A Sworn Enemies a korábban kiadott Serpent Messiah társaságában az alábbiakban csekkolható le. A zenekar Nile-lal közös Európa-turnéja sajnos Magyarországot nem érinti, hozzánk legközelebb Bécsben, vagy Ljubjanában lesznek elérhetők.

Tovább

A 9-es számú beteg - Itt van Ozzy Osbourne új dala

ozzy_2022_1.jpgPatient Number 9 címmel új dallal jelentkezett Ozzy Osbourne. A hamarosan lemezzel jelentkező és nemrég műtéten áteső metallegenda rengeteg nagy nevet állított csatasorba az új albumon.. Az Ordinary Man utódjára olyan arcokat jelentett be a korábbiakban, mint Chad Smith, Rob Trujillo, Duff McKagan, Tony Iommi, Eric Clapton, vagy a nemrég elhunyt Taylor Hawkins, viszont az öreg még így is képes volt emelni a tétet: mint kiderült, a Pearl Jam gitárosa, Mike McCready és Josh Homme is ott lesz az anyagon.

Tovább

Új Megadeth dal horzsolhat?

megadeth_2022.jpg

Dave Mustaine nem ül a babérjain. Nyomatja ezerrel az Instagramot és közben meg még új dalokat is ír. Sőt a The Sick, the Dying... and the Dead! névre keresztelt új album, ami a Dystopia folytatása lesz, szeptember második napján már landol is az otthonunkban! Ti várjátok?  Addig is csekkoljátok a We’ll Be Back: Chapter I-t. /Fotó: Travis Shinn/

Tovább

Albumsimogató: Morgana Lefay – Maleficium (Black Mark, 1996)

De a homokóra csak pereg pereg…

maleficium.jpg

Hogy lehet az, hogy a Morgana Lefay sosem lett sztárbanda és a Maleficium sikerlemez, pedig megérdemelték volna? Amíg ennek utánajárunk, néhány olvasónk meghatódva nosztalgiázik majd, a többieknek pedig hadd mutassak be egy mára szinte feledésbe merült igazi, nagybetűs metal lemezt.

Tovább

Az Underoath énekesével adott ki nótát a Sleeping With Sirens

sws2022.jpgBejelentette a következő nagylemezének, a Complete Collapse-nek a megjelenését a Sleeping With Sirens. A csapat a jó hírt egy friss klipes dallal, a Crosses-zal tette teljessé, melynek külön érdekessége, hogy az Underoath énekese, Spencer Chamberlain vendégszerepel benne. Nóta alább, a lemez október 14-től lesz elérhető.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum