RockStation

Albumsimogató: Tankcsapda - Connektor :567:

2022. augusztus 07. - KoaX

567.jpg

A Tankcsapda hazánk megkerülhetetlen rockzenekara. A hazai rock banda. Mindenki ismeri, mindenki ordította egykor Lukács szövegeit. El sem tudom képzelni, hogy van olyan rockzene iránt rajongó ember, akinek ne lett volna olyan korszaka, amikor ne hallgatott volna Tankcsapdát. Hihetetlen belegondolni, hogy huszonöt éves az én kedvenc TCS albumom, a Connektor :567: . Nézzünk is kicsit utána, hogy mi a pálya ezzel az albummal.

Tovább

Iron Maiden és Megadeth a 2023-as Wackenen

csm_woa23_bandposter_060822_597bfaed4f.jpg

Alighogy véget ért tegnap a világ legnagyobb metal fesztiválja az észak-németotszági Wackenben, a szervezők máris bejelentettek pár nevet a miheztartás végett. Ezek szerint jövőre fellép a fesztiválon az Iron Maiden, a Megadeth, a The Dropkick Murphys, a Wardruna, a Jinjer, a Beartooth, a Two Steps From Hell, az Ensiferum, a Deicide, a Pentagram, a Nervosa és a Burning Witches is. Persze ez közel sem a teljes névsor, jönnek majd nevek később is, a telt ház meg úgyis garantált.

Így szólna a Metallica klasszikusa, ha a Rammstein írta volna

denis_pauna.jpg

Denis Pauna már többször volt oldalunk vendége. Igazi specialistája ő az "Így szólna" típusú átiratoknak. Most a Metallica talán legnagyobb klasszikusát, a Master Of Puppets című etalont ültette át a Rammstein stílusára. Sőt, nem átallott hozzá német szöveget írni. A végeredmény: fantasztikus!

Tovább

Klippel támad az At The Gates, videót kapott a Garden Of Cyrus

atthegates-estersegarra.jpgÚjabb videót kapott az At The Gates legutóbbi albuma, a The Nightmare Of Being. A csapat a Garden Of Cyrus klipje mellé egy igencsak elgondolkodtató turnébejelentést is társított, ősszel ugyanis az In Flames és az Imminence társaságában kelnek majd útra. Üröm az örömben, hogy Magyarországot ez nem érinti, viszont Bécs ott van a helyszínek között, ha esetleg december 2-án ráérnétek.

Tovább

A Pantera előtti tisztelgés a Drowning Pool új dala

drowning-pool-2022.jpg

A Drowning Pool nevéről itthon sokaknak a Bodies című gigasláger ugrik be, pedig a zenekar azóta is üzemszerűen működik. Igaz legutóbbi nagylemezük Hallelujah címmel hat éve jelent meg, viszont a folytatásra csak szeptember 30-ig kell várni, akkor jelenik meg ugyanis a banda új lemeze Strike A Nerve címmel. A lemezről már itt is van egy új dal, a Mind Right, ami alább meg is hallgatható. CJ Pierce gitáros elmondása szerint a dalt Vinnie Paul halála után írták, mintegy tisztelgésként a Pantera előtt és a lemez záró tétele lesz.

Tovább

Yen címmel itt egy új Slipknot-dal

slipknot-main-pub-2022-jonathan-weiner-lo.jpg

Bő két hete mutattunk egy új Slipknot-dalt, melynek címe The Dying Song (Time to Sing) volt. A dal a zenekar The End, So Far című nagylemezén kap majd helyet, amely szeptember 30-án érkezik a Roadrunner gondozásában. Ma befutott a második új dal is az albumról, a lassabb, baljós, Yen képében. Az új Slipknot-lemez producere Joe Barresi volt. Az új dal alább hallgatható meg.

Tovább

Talán mégis lesz Rammstein-koncert Magyarországon 2023-ban

rammstein_concert_jens_koch_2022.jpgTegnap Dániában, Ostendben véget ért a Rammstein közel három hónapos európai turnéja. A zenekar a koncert végén nagyon szépen megköszönte mindenkinek a részvételt. Annyit még írtak, hogy "See You In 2023!", majd különböző országok zászlói jelentek meg a kivetítőn és bizony köztük volt a magyar! Szóval lehet egy kicsit reménykedni és bízunk benne, hogy nem kamu a dolog, mint május elején, amikor velünk együtt szinte a komplett rockzenei sajtó szopta be a 2023-as turné bejelentését.

 

Dream Theater - Lost Not Forgotter Archives | Falling Into Infinity Demos (InsideOut, 2022)

Maratoni hosszúságúra nyúlt dalcsokor

dream-theater_falling-into-infinity_2cd.jpg

Az amerikai progresszív metal alapvető zenekarának negyedik nagylemeze szeptember közepén negyedszázados jubileumát fogja ünnepelni. A Falling Into Infinityt a maga idején mind szakmai, mind pedig rajongói részről felfokozott várakozás előzte meg.

Tovább

Nyakonb*szási - Rombol a friss nótájával az Ingested

ingested2022.jpgNovember 4-én jelenik meg az Ingested nagylemeze, az Ashes Lie Still, de hol van még az...? Addig élni is kell, ahogy mondani szokták. De hogy addig is menjen az idő, ajánlunk egy friss nyakoncsapó dalt az uraktól, a Shadows In Time-ot, ami minden szaftos riffre vágyó arcnak meghozhatja az étvágyát. Talán kis nyaktorna nem árt előtte.

Tovább

Kiadta az utolsó lemezelőzetesét a Fallujah

fallujah2022.jpgEgy hónap múlva jelenik meg a Fallujah albuma, az Empyrean. A csapat eddig két nótát szállított le a korongról, ezek a Radiant Ascension és az Embrace Oblivion voltak, harmadikként pedig itt a Soulbreaker, ami legalább annyira gyilkos, mint korábbi társai. További dalok az ígéretek szerint nem érkeznek a megjelenésig, szóval tessék beosztani a riffeket!

Tovább

Kockás inges vikingek és az unott irodisták - Megjelent az Amon Amarth új videója!

A mai naptól elérhető a nagylemez is!

amon_amarth_promo_2022.jpgA mai nappal kezdve szabad préda az Amon Amarth új albuma, a The Great Heathen Army. Az előzetesek alapján igen erősnek ígérkezett anyag lent hallgatható meg, ráhangolódásnak az újonnan kiadott klipes dalt, a Find A Way Or Make One-t ajánljuk. Figyelem, a videó nagy mennyiségű civilruhás vikinget tartalmaz!

Tovább

Denevér - Vámpír (Metal Ör Die Records, 2022)

Egy áporodott pince mélyéről

denever.PNGManapság már a hazai black metalban sem számítanak rendhagyónak az egyszemélyes formációk. Gondoljunk akár a Vrag vagy a Rém neveire, illetve ebben a körben a korai Aornos szintén példaként említhető. A Denevér név is egyetlen személyt, a magyar fekete fém színtéren előzőleg már több, hosszabb-rövidebb ideig aktív zenekart megjárt Terebesi Tibort takarja.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum