RockStation

Albumsimogató: Subscribe - Bookmarks (2011)

Tíz éves a Bookmarks, a Subscribe harmadik albuma! Na jó, tizenegy.

2022. szeptember 04. - KoaX

subscribe_bookmarks_front.jpg

Tíz éves a Bookmarks, a Subscribe harmadik albuma! Na, ez nem teljesen igaz, mert tizenegy, de a Covidos, vacak helyzet miatt a zenekar nem tudta rendesen megünnepelni az albumot, így 2022-re tolódik a jubileumi buli, a vinyl kiadás, tehát most partyzunk. 

Tovább

Tíz gyönyörű nótával készülünk az Opeth koncertre

2022. szeptember 04. - KoaX

opeth2019.jpg

A Mikael Åkerfeldt által vezetett Opeth eszméletlen nagy változáson ment keresztül az elmúlt húsz évben. Sokan elfordultak a zenekartól, mondván, hogy ez már nem az, amit megszerettek, de valahogy mégis mindig rengetegen kíváncsiak rájuk. A Barba Negrában a The Vintage Caravannal karöltve szeptember 21-én teszik tiszteletüket a svéd zenészek. Na, de miért is menjünk el rájuk?

Tovább

Új dallal jelentkezett Ville Valo

ville_valo_2022.jpgVille Valo (VV) név alatt az első szólóalbumát jelenteti mega  HIM egykori frontembere. A Neon Noir címet kapott nagylemez valamikor jövő év elején jelenik meg és az Echolocate Your Love már a második előzetes róla. Ez, valamint az elsőnek kiadott Loveletting alább csekkolható le. Fontos még, hogy a lemezhez turné is társul majd, melynek lesz magyar állomása, mégpedig 2023. március 4-én a budapesti Barba Negrában.

Tovább

Architects Of Doom - Itt a Blind Guardian új videója

Megjelent a nagylemez!

blindguardian2022d_resize.jpgAz új zene, péntek mindig nagy ünnep egy muzsikafüggő számára. Ekkor szabadul el szinte minden jóság, a nagylemezek 99%-a ekkor kerül a polcokra és a megfelelő platformokra. A Blind Guardian sem tér el a megszokott mintától, tegnap jöt ki a legújabb lemezük, a The God Machine, melynek a lemezmegjelenős videós dala az Architects Of Doom lett. Mind a klip, mind a lemezanyag az alábbiakban csekkolható.

Tovább

Crippled Black Phoenix, Møl, Impure Wilhelmina @ A38, 2022. augusztus 31.

Ott kellett lenni

cbp-coreband-konrad_rohringer.jpgVannak koncertek, amikkel szemezel-szemezel, aztán valamiért nem akar kitörlődni a látóteredből. Végül addig cirógatja a fantáziádat, hogy megadod magad és eldöntöd: neked ott a helyed. Így voltam a Crippled Black Phoenix legújabb budapesti koncertjével, aminek a „sorsa” nálam akkor dőlt el, amikor megkaptam a külföldi promós kapcsolatainktól magát a nagylemezt, a Banefyre-t. Meghallgattam, megszületett a döntés: kész, irány az A38!

Tovább

Hat év után adott ki új számot a Pierce The Veil

pierce-the-veil2022.jpgJó hosszú kihagyással operált a Pierce The Veil, már ami a legutóbbi nagylemezük, a Misadventures és a friss daluk, a Pass The Nirvana közötti időt illeti. A hat évnyi "off" alatt távozott a csapatból az alapító dobos Mike Fuentes, akinek a helyét egyelőre nem tudni, ki vette át. Mindenesetre itt a friss tétel, ha kicsit nu metalosabb hangulatban vagy, érdemes megfülelni, mit tud.

Tovább

Tides Of Glass - Friss dallal jelentkezett az Ingested

ingested2022.jpgA tegnapi Cannibal Corpse-szal közös turnébejelentés mellé egy újabb finomság jár az Ingested rajongóinak. A csapat ugyanis kiadott egy dalt, a Tides Of Glass-t, ami a november 4-i nagylemezüknek, az Ashes Lie Stillnek az előzeteseként áll helyt. A nagylemezen Julia Frau, Sven de Caluwé (Aborted) és Matt Heafy (Trivium) vendégeskedik majd.

Tovább

Hallgasd meg a Megadeth új lemezét!

megadeth_2022.jpgHosszú dalírási fázis, Dave Mustaine betegsége, gyógyulása és David Ellefson kipenderítése után, de végre megjelent a Megadeth régóta ígért nagylemeze, a The Sick, The Dying... And The Dead!. Az anyag természetesen már minden streamelő oldalon elérhető, de hogy egyszerűbb legyen a dolog, alább ott figyel a korábban már három dalt kitermelő, azok alapján igen ígéretesnek tűnő teljes csomag.

Tovább

Kill To Be Heard - Új dal és videó az OFF!-tól

off_2022.jpgKiadta a szeptember 30-ra várható albumának, a Free LSD-nek a harmadik előzetesét az OFF!. A csapat a War Above Los Angeles és az F című tétel után a Kill To Be Heard-öt osztotta meg a nagyközönséggel. A dalhoz videó is készült, melyben többek között feltűnik az AFI frontembere Davey Havok is. Az amerikai Zs filmek hangulatát idéző videó alább nézhető meg, és az említett két korábbi előzetest is odapakoltuk mellé.

Tovább

A stúdióból indult turnézni a Riverside: 7-én érkeznek Budapestre

riverside_2022_photo_2.jpg

A minap jelentette a Riverside, hogy befejezte nyolcadik nagylemezének felvételét. A lengyel progresszív metal zenekar így szinte a stúdióból indulhat neki őszi turnéjának, ami 20 éves fennállását ünnepli: Budapesten 2 órás programmal várják a közönséget szeptember 7-én, a Barba Negrában.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum