RockStation

„Annak a realitása és esélye, hogy mi koncertezzünk valamikor, konkrétan nulla vagy nulla-egy volt”

Chief Rebel Angel-interjú

2022. december 11. - magnetic star

cra04.jpgA hazai rock / metal underground színtér egyik nagy eseménye 2022-ben, hogy az év végén bő tíz év után koncertet ad a Chief Rebel Angel zenekar Budapesten, a Robotban. Kiss „Barni” Barnabás gitárost és Pándi Balázs dobost, alias Pándi Mestert személyesen faggattuk a miértekről és hogyanokról, Felföldi „Foki” Péter basszusgitáros pedig e-mailben közölte rövid, tömör, de határozott válaszát. Exkluzív mélyinterjú a bandával.

Tovább

Doboscsere a DevilDriverben

devildriver_2020.jpgNem túl szép trófea: bő egy év alatt három pozícióban is változás történt a DevilDriverben (tehát a fenti képről már csak ketten vannak a zenekarban). Alex Lee a még tavaly kilépett Neal Tiemann helyét vette át idén, az alapító basszusgitáros Jon Miller pedig Diego Ibarra távozása után tért vissza a csapatba, szintén ebben az évben. De hogy az év vége se legyen már oly' sima, nem más, mint a csapat dobosa, Austin D'Amond köszönt el Dez Fafaráéktól. A 2015-ben beszállt zenész helyére Davier Pérez ül majd be, őt egyébként többek között a Great American Ghost soraiból ismerheti a nagyközönség. Ezúttal semmi dráma nincs a háttérben, D'Amond a saját józansági klinikáján vállalt elfoglaltsága miatt nem tudja folytatni a zenekarozást. Alább a hivatalos bejelentés olvasható.

Tovább

Márciusban jön a friss Haken anyag, itt egy új dal!

haken2022.jpgNégy hónap és érkezik a brit progmetal nagyágyú, a Haken legújabb albuma, a Fauna. Az egész pontosan március 3-án megjelenő, az állatvilágot fókuszpontban tartó, illetve azt az emberiségre rávetítő tartó csomagról a The Alphabet Of Me-t emelték ki frissiben a február 28-án a Between The Buried And Me társaságában a Dürer Kertben fellépő szigetországiak, ehhez pedig videó is készült. Alább minden fontosabb részletet megtaláltok.

Tovább

Kisfilmmel emlékezik az Európa-turnéjára a Sepultura

sepultura-4.jpgVéget ért a többek között Budapestet is érintő Sepultura - Sacred Reich - Crowbar Európa-kanyar. A több helyen teltházat produkáló, nálunk nagyobb helyre került produkció tartalmas és nem kevésbé szórakoztató körére egy szűk negyed órás kisfilmmel emlékeznek meg a brazilok. Érdemes rákukkantani!

Tovább

Beatles-klasszikust dolgozott fel a Palaye Royale

palaye_royale_fall_2021_c_1.jpgA The Beatles zenéje nem (mindig) csak játék és mese. Az Elenaor Rigby például pont a komorabb dalok közé tartozik, ráadásul szinte kiált a sötétebb hangulatú átdolgozásokért. A Palaye Royale legénysége pedig meghallotta a "kérést", fogta a tételt, átgyúrta és egy szintén nem vidám, de a dal szövegét tükröző videóval tette azt közzé. Jöhet? Aki még nem tudná, annak mondjuk, hogy a zenekar február 24-én Budapesten lép fel. További infók a koncertről ITT.

Tovább

Panterát dolgozott fel a Volumes

volumes2022.pngDimebag halálának tizennyolcadik évfordulóján egy Pantera előtt tisztelgő feldolgozást adott ki a Volumes. A prog metalcore csapat a Rise-t szemelte ki és gyúrta a saját arcára, az eredmény, melyhez egy szimpla vizuál készült extraként, magáért beszél. A nótát a frissen újjáformált Pantera jelenleg nem tartja szetten, viszont ez nem zárja ki teljesen, hogy a május 30-i teltházas budapesti koncerten ne kerülhetne majd elő. Bár valószínűbb, hogy nem fog.

Tovább

Mit reagálnál, ha anyud stagedive-olna a koncerteden?

drummermom.jpgNagy arc a Municipal Waste dobosának anyukája, az már egyszer szent! A csapat december 6-i koncertjén nem szarozott a hölgy, némi habozást követően fogta magát és ráugrott a közönségre, melyről persze videó is készült. A mutatvány az alábbi. De komolyan... Te mit reagálnál, ha anyud stagedive-olna a koncerteden?

Tovább

Megjelent a Leander Kills új lemeze, a Vérkeringő

p.jpegSzabad préda a Leander Kills friss termése. A Vérkeringő dalainak jó része már korábban elérhető volt, így nem annyira zsákbamacska maga a teljes lemezanyag, de ha mégis el-elmaradtak volna nóták, most pótolhatjátok. A legutolsó előzetes az Örökzöld lett, ennek dalszöveges videója következik először.

Tovább

Feloszlik a Dark Fortress

dark_fortress.jpgKözel harminc év után leteszi a lantot a Dark Fortress. A nagylemezzel legutóbb 2020-ban jelentkezett black metal csapat (az anyag a Spectres From The Old World volt) a rövid és tömör hír mellett bejelentette a búcsúturnéját is, melynek sajnos budapesti állomása nincs. A The Spirittel és az Asphagorral közös kanyar Magyarországhoz legközelebbi állomása Bécsben lesz május 13-án.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum