RockStation

Rock Nuggets Vol.10 / KOLLAPS\E - Phantom Centre (2023)

2023. január 20. - KoaX

a4254871441_10.jpg

Imádok a YouTube-on kalandozni és felfedezni újabb és újabb zenekarokat. Szerencsére azért heti egyszer-kétszer van rá lehetőségem, hogy ennek a hobbinak hódoljak. Így akadtam rá a KOLLAPS\E zenekarra is, akiket az első pillanatban ki akartam kapcsolni, de szerencsére még sem tettem meg, így megismertem a Phantom Centre című anyagukat.

Úgy néz ki, hogy nekem mostanában ez a dán/svéd északi vonulat nagyon bejön, mert egyre több zenekart találok, akik innen innen származnak. A hét dalt tartalmazó anyag a zenekar negyedik megjelent kiadványa. A négyes felállásban működő zenekar munkásságát, stílusát úgy tudnám leírni, mintha kevernéd az Eyehategod legjobb elemeit a depresszív, doomos cuccokkal, amire ráépül a Darkest Hour-hoz hasonló ének. Érződik a lemezen a nyerseség, néhol ez a lemez hátrányára is válik, hiszen a hangerő ugrál emiatt. Ez főleg a második dalban tűnik fel jobban az embernek. A sebességet tekintve nem BPM gyilkos dalokról beszélünk, kellemes középtempók, de tökéletesen megfelelnek ahhoz, hogy egy hosszabb úton kizárhassuk a környezetünket. Érdemes lesz a srácok munkásságára oda figyelni, mert még okozhatnak bőven meglepetést a jövőben!

4kop.png

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr8618027148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum