RockStation

Elegant Weapons - új zenekart alapított a Judas Priest gitárosa

Egy dalt már meg is hallgathatunk tőlük

2023. február 27. - moravsky_vrabec

elegantweapons.jpg

Richie Faulkner a Judas Priest mellett létrehozott egy második zenekart is, ami az Elegant Weapons nevet kapta. Noha ez elsősorban a saját bandája lesz, a zenésztársai sem akárkik, akár a supergroup megnevezés sem túlzó.

Richie a Priest legfiatalabb tagjaként már lassan 12 éve zenél a brit legendákkal. A legutóbbi két lemez elkészítésében már aktív szerepe volt, a turnékon pedig ő a szólógitáros. Mégis úgy tűnik, maradt még fölös energiája és kreatív ötlete egy másodálláshoz is, vagy csak a Priest malmai őrölnek túl lassan. Az Elegant Weapons elvileg rendes zenekar lesz, lemezekkel, turnékkal és remélhetőleg stabil felállással. Ezek az ígéretek szép lassan teljesülnek is: a csapat a Nuclear Blast kiadóhoz szerződött, az első albumuk pedig Horns for a Halo címmel május 26-án jelenik meg. Turnét ugyan még nem jelentettek be, de néhány nyári fesztiválon már biztosan ott lesznek, és újabbak is várhatók. 

A nagylemez felvételében Rex Brown (Pantera), Scott Travis (Judas Priest) és Ronnie Romero (Rainbow, MSG, satöbbi) voltak a társai, de az élő fellépéseken Dave Rimmer (Uriah Heep) bőgőzik és Christopher Williams (Accept) dobol majd. A Horns for a Halo produkciós munkálataiért Andy Sneap felelt, a hangzás miatt tehát felesleges aggódnunk. A zene régisulis rock, a Sabbath-Hendrix-Priest metszéspontjában. Az első dalt már meg is tudjuk mutatni, a Blind Leading the Blind egy animált videó társaságában mutatkozott be. A lemezre 10 dal kerül fel, közte egy UFO-feldolgozás.  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr618058200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum