RockStation

Rock Nuggets Vol32. / Griefbringer - The Horrible Wilting (2022)

Lassú, mélyre hangolt, súlyos

2023. március 09. - KoaX

291551584_437795201685825_459115873356405941_n.jpg

Sokan mondják, hogy a Google a legjobb barátod, de szerintem a YouTube sokkal jobb. Olyan gyöngyszemekre lelhetsz rá, amit egy átlagos keresésnél nem biztos, hogy észre vennél. Mostanában eléggé sok könnyedebb anyagot hallgattam, így ideje volt, hogy valami sötétebb, doomosabb anyagot is keressek magamnak. Így akadtam rá az olasz Griefbringer zenekarra.

A trióról túl sok mindent nem tudtam meg, mindösszesen annyit, hogy Olaszországból származnak. Luca /Vocal & gitár, Andrea /Vocal & Basszusgitár illetve Dario a dobos teszi ki a zenekart. Tavaly jelent meg az első anyaguk, aminek a The Horrible Wilting címet adták. Igen, kicsit megcsúszva, de ide ért a novemberi album. A nyolc dalt tartalmazó anyag nem okozott csalódást. Az első beletekerés után egyértelmű volt, hogy ezzel foglalkoznom kell jobban. Lassú, mélyre hangolt, súlyos zene, amit zsigeri hörgéssel/üvöltéssel tesznek még félelmetesebbé. A tempó már annyira lassú, hogy azt a Sunn O))) is megirigyelhetné. Ettől függetlenül a harmincnyolc perces anyag érdekes. Nem fogja magára felhívni a világ figyelmét, de a műfaj maga sem erről híres.... Azonban abban biztos vagyok, hogy akiket érdekelnek az újdonságok és szeretnek kalandozni a műfajon belül azok ráfognak pörögni erre a lemezre. Az biztos, hogy számomra nagyon szimpatikussá vált az anyag. Ez köszönhető a magányos, sötét vasárnap estének is, meg annak is, hogy egyszerűen jó a lemez!

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr1218064654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Borathan 2023.03.09. 10:38:08

(A Youtube is a Google-é, szóval, továbbra is áll, hogy a Google a legjobb barátod :) )
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum