RockStation

RockNuggets Vol64./ The Mon - Eye (2023)

A doom istenei előtt áldoz

2023. június 08. - KoaX

attachment-the-mon-eye.jpeg

Urlo "The Mon" neve ismerősen csenghet, amennyiben szereted a doom zenét. Az Ufomammut basszusgitárosától rendkívül hangos és fogós témákat ismerhettünk meg az anya zenekarban, de mi van akkor, ha Urlo egymaga alkot? Itt van a The Mon elnevezésű projektjének második albuma.

A The Mont az első anyag, a Doppelleben megjelenésekor ismertem meg és totál meglepett, hogy mennyire más, mint amire számítottam. A bemutatkozó anyag sokkal inkább hanghatásokkal próbál hatni az érzelmekre, mintsem magával a dalokkal. A most megjelent Eye ahhoz képest, mint dalszerző, egy hatalmas előrelépés. Gyönyörű kerek dalok vannak, noha még mindig nem a doom istenei előtt áldozik az öreg Urlo. Érdekessége az albumnak, hogy most rendkívül sok vendég is csatlakozik a lemezhez, hogy hangjukkal színesítsék azt, emiatt is érezhető a fejlődés. H. Van Eeckhout, Still Von Till is tiszteletüket teszik az albumokon, akiket olyan legendás zenekarokból ismerhetünk, mint az Amenra és a Neurosis. Az énekes úriembereken kívül feltűnik még Sarah Pendleton (Subrosa), aki hegedűvel színesíti a dalokat, illetve David W (White Hills) varázsol még a gitárral.  Az album tökéletesen tud működni hosszabb autózások, utazások közben, bátran ajánlom mindenkinek!

4kop.png

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr2118139940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum