RockStation

Rock Nuggets Vol78. / Degreed - Public Address (Frontiers, 2023)

Néha még a svédek is tévedhetnek - 2. rész

2023. július 11. - moravsky_vrabec

degreedlp2023.jpeg

Újabb Frontiers-kiadós svéd hard rock csapat a másodvonalból. Nagyon vártam a megjelenését, ugyanis ha Robin Eriksson és zenésztársai formába lendülnek, remek dalokat tudnak írni - erről tanúskodtak az előzetes kislemezek is. Aztán eljött július hetedike.

Ha lusta lennék, akár szóról-szóra idemásolhatnám az Art Nation legutóbbi lemezéről nemrég megjelent szösszenetemet. (Ha esetleg kimaradt volna, ERRE tessék.) Szintén svédek, ugyanaz a kiadó, és ők is a hard rock tökösebb válfaját játsszák. És ők is ugyanúgy átvertek a beharangozó dalaikkal. Mintha a hard rock másodvonal elkezdett volna kizárólag slágerekben, kislemezekben gondolkodni. Addig még nem mertek elmenni, hogy elhagyják a nagylemez-formátumot, de a B-oldalt már most is csak tessék-lássék módon fércelték össze. 

A Degreed zenekarral tavaly találkoztam először, az akkor megjelent hatodik albumukon volt egy dal, a Turn Back. Számtalanszor meghallgattam, és - nagyképűen szólva - egyből felvettem a radarra őket. Az ő szintjükön nincsenek több hónapos világturnék, így gyorsan összeállt a Public Address nagylemez, ami a múlt héten meg is jelent. Tudjátok, mit mond róla a kiadói marketingszöveg? Azt, hogy a srácok zenei kreativitásának abszolút csúcsa, és a dallamrock-rajongók álla leesik majd tőle az egész világon mindenhol. 

A Frontiers kiadó gyakornoka remek munkát végzett, ami viszont a Degreed dalszerzőiről nem mondható el. Különösen azért vagyok mérges (túl azon, hogy átverve érzem magam), mert megint belógattak két olyan csalit, amiben ott a potenciál, de a Public Address további tíz dalt tartalmaz. Súlyosbító körülmény: Daniel Johansson gitáros valamiért úgy gondolja, hogy minden dalba bele kell zsúfolni a világ összes hangját. A lapos dalokat gitárhős-tekerésekkel súlyosbítja, nehogy egy kicsivel is befogadhatóbbak legyenek. 

Ha szereted a playlisteket, azt javaslom, tedd fel a sajátodra a Big Plans és a Ride Along dalokat, a többit meg gyorsan felejtsük el. Vajon tényleg úgy gondolták, hogy a Public Address eddigi pályájuk csúcsa, vagy a kiadó hajszolta bele őket a gyors lemezkészítésbe? Sosem tudjuk meg. Idén már két kiemelkedő hard rock anyag is született (a Crowne és a Winger albumai), a harmadikat egyelőre még várjuk.

35kop.png

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr9218163556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum