RockStation

Újabb P.O.D. dal landolt

2023. november 30. - KoaX

pod_2023.PNG

A P.O.D. jövő évben hozza ki legújabb anyagát Veritas címmel, amiről a Drop című dalt már megismerhettük. A korábbi dalban a Lamb Of God frontembere Randy szerepelt. Azonban a zenekar most is egy igazi hörgő, nagyágyút szervezett le az új dalához, ami az Afraid To Die címet viseli. A dalban nem más szerepel, mint a méltán népszerű Jinjer zenekar frontasszonya, Tatiana Shmayluk. Jó szórakozást kívánunk!

Tovább

"Zenei programot tekintve nagyobb headlinereket akarunk hívni"

Interjú Varga-Csajkás Zoltánnal, a Rockmaraton főszervezőjével.

rm1.jpg
Elképesztő izgalom övezte a Rockmaraton múlt heti posztját a főnix feltámadásával. Ezután a csapat volt olyan kedves, hogy meghívott minket a hétfői sajtótájékoztatóra, ahol nem csupán kellemes találkozásokban, délelőttben volt részünk, hanem lehetőségünk volt egy gyors beszélgetésre is Varga-Csajkás Zoltán
főszervezővel. 

Tovább

Mutilation Case - MMXXIII (Metal Ör Die, 2023)

397927706_2601482543349904_3454143367181758043_n.jpgDadaizmus és death metal?! Első olvasatra csak egy olyan újabb üres szlogennek tűnik, melyek a promóció keretében rendszeresek akár kiadói, akár előadói részről. A szokatlan szókapcsolatról az ember gyanakvóan azt gondolja, hogy egy új zenekar bevezetéséhez kellően hangzatos, de a gyakorlatban nehezen kivitelezhető. Arra mindenesetre tökéletesen alkalmas, hogy utánanézzünk, mégis mi a bánatról lehet szó.

Tovább

RockNuggets Vol118. / Electric Machete - High Penetration Formula (2023)

Nyomkodós stoner

a3694945725_10.jpg

Tudtam, hogy idővel vissza fogok térni Olaszországba. Már vártam, hogy mikor fog eljönni ez a pillanat. Így az év végén átnézve az idei “stoner ‘23 listámat” akadt meg a szemem az Electric Machete nevű trión, akiket már réges régen elmentettem magamnak. Miért is?

Tovább

Már nem kell sokat aludni az év egyik leglendületesebb zúzásáig

rotten_sound_2022.jpgSzűk két hét és Budapesre jön a harminc éves Rotten Sound. A már három évtizede nyomuló finn grindcore legendák a Warfuck és a Retorsion társaságában fogják majd cafatokra robbantani a Dürer Kertet, a pontos dátum december 11. A koncert Facebook eseményét ITT találjátok meg, a jegyeket pedig ITT tudjátok beszerezni. Alább némi hangos ízelítőt találtok hangulatfokozó jelleggel.

Tovább

Obskurus riffek 2. - Avagy újabb zenekarok, akik feltették az országukat a metalzene térképére

celtic-frost.jpgEgyértelmű mik azok a metal nagyhatalmak, ahonnét minden ember kapásból fel tud sorolni pár zenekart: USA, Nagy-Britannia, Németország, skandináv államok. Viszont sok olyan állam van, ami valamiért nincs annyira a metalosok szeme előtt. Az őket a térképre felrakó zenekarokról szól ez, az ebben a sorozatban második videó.

Tovább

Till Lindemann - Zunge (Szerzői Kiadás, 2023)

Hatás - ellenhatás

20230907-084310_lmzungecoverfront.jpeg

Till Lindemannról az elmúlt évben az is hallott nagyjából, aki nem követi szigorúan az életművét, vagy ezzel párhuzamosan a Rammstein körül történő dolgokat. A zaklatási keresetből kiindult és aztán szépen egy rágalmazási üggyé soványodott sztori egyetlen pozitív hozadéka - ha nem is Lindemannra nézve, inkább a internet néplelkébe vetett bizalmat tekintve -, hogy a #MeToo kampány elért egy olyan érett szakaszába az évek során, hogy bemondásra már nem feszítenek keresztre és cancel-eznek ismertebb arcokat és a népek türelmesen kivárták, lesz-e bizonyíték arra, ami állított Shelby Lynn Lindemannal és a backstage-ben zajló bulikkal kapcsolatban. Nem lett. Mindez nagyjából a budapesti Rammstein dupla Puskás buli környékén tetőzött. És ugyan nem látszott a produkción semmi ebből (hiszen kibaszott profik). Csak a záró, berlini bulin volt némi kiszólás az elmúlt hónapok eseményeiről.

Tovább

RockNuggets Vol117. / Totem - In Session (2023)

Stoner-psy Dániából

a2888778312_10.jpg

Dániához mindig különös érzések kötöttek. Noha nem az az ország, amit a stoner-psy zenével azonosítasz. Mégis egyre többször eszembe jut ez is, ha az északi országra gondolok nem csak a hideg hal. Ez köszönhető többek közt annak is, hogy idén jelent meg a In Session lemez a TOTEM előadásában.

Tovább

Érkezik ICE-T életrajzi könyve

0bodycount2018_17.jpg

Noha ICE-T elsősorban rapperként vált ismertté, azért színészként is szép karriert futott be. Aztán meg ugye jött a sokak által kedvelt Body Count nevű zenekara, így alap, hogy mi is tűkön ülve várjuk, hogy Dudich Ákos a Konkrét Könyvek égisze alatt mikor is hozza ki 2024 folyamán a könyv magyar nyelvű változatát Egy gengszter útja Hollywoodig címmel. Ha szeretnéd bebiztosítani magad egy példánnyal IDE kattintva teheted meg!

Tovább

Dupla albumra készül a Zakk Sabbath

zs2023.pngMárcius 1-én fog megjelenni a Zakk Wylde-vezette Black Sabbath tribute zenekar, a Zakk Sabbath új nagylemeze, a Doomed Forever Forever Doomed. A két CD-s csomagban a Wylde - Blasko - Castillo trió a Paranoid és a Masters Of Reality számait kapja majd elő, a fizikai formák kedvelői dupla digitokos CD, háromféle vinyl és kazetta kiadásokat szerezhetnek majd be. Alább a borító és a dallista mosolyog vissza rátok. Előzetes dalt még nem adtak ki.

Tovább

Helmet @ Analog Music Hall, 2023. november 25.

Időtálló csillag a folyton változó zenei égbolton

helmet23-2.jpgHa a Helmetről írok, nem állhatom meg, hogy ne nosztalgiázással kezdjem, hiszen 28 év telt el az első találkozásom óta Page Hamilton egyszemélyes zenekarával. Floridában éltem, internet még sehol, lemezboltokba jártam be és szórólapokról tudtam meg, kit lehet elcsípni a környéken. Amikor megláttam a Helmetet, majd kiugrottam a bőrömből! Kevés cd-m volt akkoriban még, de amikor elkezdtem a kazikat digitálisra cserélni, a Meantime és a Betty elsők közt volt.

Tovább

Sympathy for the Drummer - Mike Edison tollából

Mit tudott Charlie Watts?

376272642_812741457524236_1082041307806955170_n.jpg

Amikor megjelenik egy-egy új zenei kiadvány azonnal utána olvasok, hogy mit lehet róla tudni. Mivel sokat nem tudtam Charlie Watts életéről, ezért örültem, hogy megjelenik egy kiadvány, ami végre egy a háttérben meghúzódó dobosról szól. Így nem is volt kérdés, hogy egyből rárepülök a Sympathy For The Drummer - Mit Tudott Charlie Watts kiadványra.

Tovább

Rotten Casket - Zombicron (Supreme Chaos Records, 2023)

Old school death metal a játék neve

354541291_952698765686891_4683717865601747409_n.jpg

Néhány napja egy olyan fotó jelent meg a holland Hail Of Bullets közösségi oldalán, mely a death metal tábor bizakodására adhat alapot egy esetleges újjáalakulás kapcsán. Amíg rendeződnek az ottani sorok, addig itt van nekünk a Rotten Casket, mely horda a Pestilence-et is megjárt, az Asphyx soraiban szintén érdekelt Martin Van Drunen újabb, friss lemezes osztaga.

Tovább

Öt év után a harmincadik - 2024-ben visszatér a Rockmaraton!

rm5.jpg

Jövőre végre ismét lesz Rockmaraton! A 2024-es újrakezdés egyben új fejezetet is nyit a fesztivál történetében: az öt éve várt, 30. jubileumi rendezvény, ami az előzetes információk szerint minden eddiginél komolyabb nemzetközi fellépőgárdát vonultat majd fel, a Barba Negra szakmai támogatásával valósul meg, 2024. július 11 és 15 között Dunaújvárosban, a Szalki-szigeten.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum