RockStation

RockNuggets Vol124. / Masala Monet - Acidgurken (2023)

2023. december 06. - KoaX

a3478835707_10.jpg

Szeretem a kísérleti dolgokat. Az esetek többségében nem jön be, amit elképzel egy-egy zenekar, de amikor meg igen, akkor valami olyan születik, amire egyáltalán nem számított az ember. Az idei évben jó pár alkalommal sikerült meglepnie egy-egy zenekarnak valami olyannal, amire nem számítottam. Ilyen zenekar a német Masala Monet is.

A hattagú zenekar tagjai, Bajorország hat tartományában élnek, és a lehető legkülönbözőbb megoldásokat találják ki egy-egy dalban a bemutatkozó anyagukon, ami az Acidgurken nevet kapta. Elsőre elkap a jazz hangulata, amire jön egy olyan ének dallam, amire nem igazán számítottam. Első hallgatásra még furának is tűnik, de aztán valahogy mégis azt érzem, hogy újra kell hallgatnom a dalt. Ezután át nyergelünk egy The Doors ízzel átitatott dalra, amit egy olyan alkotás követ, ahol a fúvósok dominálnak. De van itt funky, disco hatás is, ami amúgy marha jól illeszkedik a zenébe. Tényleg teljes elmebaj, ami eléggé le tudja kötni az ember figyelmét. Mondhatni első hallgatás után elérte a zenekar, hogy nyomon kövessem őket a jövőben! 

45kop.png

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr5218269967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum