RockStation

RockNuggets Vol133. / KRPL - Blei (2023)

2023. december 16. - KoaX

a3771624444_10.jpgHa megtalálod a megfelelő zenésztársakat és működik a kémia az valami fantasztikus dolog! Még akkor is, ha nem lesztek világhíresek. Azonban, ha a tesóddal zenélhetsz együtt, az még inkább tudja fokozni ezt az élvezetet. Ennek pedig nyoma lesz, ahogy az hallható a KRPL új albumán is.

Az osztrák KRPL zenekart Stephan és Michael pranter alakította jó pár éve. Legújabb anyaguk, a minimalista borítóval megáldott Blei pedig egyszerűen zseniális! Képzeld el azt, hogy a Mastodon egy kicsit könnyít a gyeplőn, nem annyira progresszív, hanem sokkal inkább a Leviathan húzása van meg a zenekarban, de nem olyan durva hangzással. Erre pedig rá épül még egy adag Russian Circles íz is, de nem csak az instrumentális dalok miatt. Hiszen van itt technika, vannak fogós groove-ok, amiket nem ver ki egykönnyen a fejéből az ember. és mindez a szomszédból! hihetetlen, hogy mennyi tehetséges zenekar van, akikre eddig nem figyeltünk. Ha szereted az összetettebb zenét, amit többször is meg kell hallgatni, hogy befogad, és élvezd, akkor ez neked való. Én is állandóan találok benne valami finomságot!

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr6218274989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum