RockStation

Év végi RockStation cikk sorozat #3

2023. december 29. - KoaX

rockstation_logo_2015_997x277.jpgSzép év volt ez, az tuti tele hatalmas koncertekkel és remek albumokkal. De vajon a többiek, hogy gondolják? Nekik milyen pluszt adott a 2023-as év? Meséljetek már kicsit 2023-ról!

Rattlehead18:

Kizárólag zenei síkon maradva: nagyon örülök, hogy végre lakossági forgalomban is elérhető CD formátumban az Atomic: Slashing Victory című lemeze. Innen is üdvözlet a hazai Metal Ör Die kiadónak! Koncertek terén megint csak a nosztalgia, azaz a Pantera előadását említeném. Ha az első kérdésre azzal a válasszal jöttem, hogy semmi újdonság sem tudott beférkőzni a személyes Top 10-embe, akkor itt említeném meg a Xoth, az Elegant Weapons és a The Night Eternal neveit, mint az idei év felfedezéseit.

Vinyl_Woww:

Az én évem szlogenje a “Kevés koncert, sok jó zene, még több kilométer”. Az idén kicsit túltolt utazásmániának köszönhetően néhány tervezett fellépőt ugyan elszalasztottam (pl. Russian Circles, Brujeria), cserébe számos szívemnek kedves előadó szállította a kiruccanások soundtrackjét (Blur, The Hives, dEUS, Queens of the Stone Age, Helmet, PJ Harvey, stb.)

Theshattered

Személyes szinten hullámvasútnak, hiszen voltak sokkolóan szomorú és elmondhatatlanul vidám részei is, ezeket nem részletezném. RockStationileg pedig úgy érzem, a "nagy" cikkekre több időt kellene szánnom, többet lehozni, mert imádom azokat is, de annyi felé szakadok, hogy a tizedét nem tudom megírni annak, amit szeretnék. Talán össze kellene szednem magamat.

Moravsky_vrabec:

A legjobb az volt benne, hogy végre nem árnyékolta be a covid-járvány, és bár a normális kerékvágástól messze voltunk, legalább egy kicsit közelítettünk hozzá. A kevésbé jó pedig, hogy a hihetetlen kínálat ellenére idén valahogy nem volt olyan lemez, illetve koncert, amit majd évek múlva is emlegetni fogok. A rockzene nagy gépezete kicsit robotpilóta módban ketyegett idén, de majd jövőre… 

Magnetic Star:

A mindennapokban zajló folyamatokat elnézve átlagos évnek gondolom: rosszabb, mint 2022, de jobb, mint 2024 – bár ne lenne igazam!.. Közhely, de a zene megint sok mindenen átsegített.

Ronnietoad:

Még mindig túl sok a globális szar. Meg a helyi szar is.

Sweet Melancholy:

Mivel ez volt az első évem a RS csapatában, ezért azt mondanám, hogy jutott izgalom bőven. Koncertre járó és zenehallgatási szokásaim felülíródtak. Úgyhogy zenei fronton nálam a változások éve volt a 2023-as.

Ernő Hellacopter:

Az idei év elhaladt mellettem, és komoly hiányérzetet hagyott maga után. Itthon sok érdekes nem történt, de nem jutottam el Botch-ra, Mars Voltára, Idles-re, Conservative Military Image-re, Mutoid Manre, és a lista hosszan folytatódik. Iszonyat költséges a kiruccanás, és a lendületem sem a régi már. Bízom benne, hogy több banda jut el hozzánk jövőre, mert idén azt éreztem, mint a 90-es években, hogy minden turné a határainkig tart.

KoaX:

Zenei téren egyik legdurvább éve volt az életemnek. Több, mint kétezer különböző zenekart hallgattam az idei évben a Spotify szerint (plusz a YouTube) ami meglepő mennyiség. Ahogy korábban is mondtam, az olasz mezőny az idei évben hihetetlenül jó volt. Rengeteg klassz zenét ismertem meg. Katartikus élményben volt részem, amikor ellátogattam Kassára, a Year Of The Cobra koncertjére, és az teljesen átformálta a gondolkodásomat a zenéről. Hihetetlen élmény nyújt az a zenekar, ha szereted a stoner/doom cuccokat egyszer nézd meg mindenképpen! Ha pedig zenélsz te is, akkor is mindenképpen!  Nagyon jó év volt, csomó remek lemezzel, pár király koncerttel, noha a Rammstein nekem pont nem tetszett, ellenben a PanterA-t minden rossz szájíz ellenére, nagyon is élveztem!

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr3218283451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum