RockStation

Élőben is bemutatkozott a Fear Factory új énekese

2023. február 28. - theshattered

332070310_5682729985170190_7400043802788900182_n.jpgTegnap este hivatalosan, a deszkákon is bemutatkozott Milo Silvestro, a Fear Factory új énekese. A hosszas keresés után megtalált új frontember a Static-X-szel közös turné nyitóállomásán tíz dalt olvasztott bele a közönség arcába, ezekből pár rajongói felvételt tudunk megmutatni. Szerintetek hogy teljesít a friss koma?

Tovább

Tavalyi teltházas koncertje után új lemezével tér vissza a The HU

the_hu_2022.jpgTavalyi teltházas koncertje után a mongol The HU újra Budapesten lép fel. Az ulánbátori csapatra először 2018-ban figyelt fel a szélesebb közönség, amikor a Metallica dalát dolgozták fel hagyományos, mongol hangszerekkel, azóta pedig az azokat torokénekkel és metállal ötvöző banda letarolta a klubokat. Budapesti koncertjükre is pillanatokon belül elkelt az összes jegy, most pedig a Budapest Parkba, július 17-én hozzák el új lemezük, a Rumble Of Thunder turnéját.

Tovább

Nézz meg pár Bloodstockos koncertfelvételt!

mike_elliott_lorna_shore.jpgAz idén augusztus 10-13 közé eső, több mint 125 fellépőt felsorakoztató Bloodstock fesztiválra már felsorolni is nehéz, kiket szerződtettek le, így inkább kicsit visszafelé tekintenénk. A fesztivál szervezősége sorra hozza le a tavalyi bulijainak felvételét, melyek mind a Youtube csatornájukon keresztül érhető el. Ezek közül mutatunk be párat alább, így lesz egy kis Vio-Lence, némi Lorna Shore, Dark Tranquillity, Dimmu Borgir... Inkább nézzétek a sort!

Tovább

Ilyen volt a Marty Friedmannel közös Megadeth buli

megafriedman.jpgHuszonhárom év után újra egy színpadon állt a Megadeth és a zenekar korábbi gitárosa, Marty Friedman. Az élőben közvetített különleges koncerten, mely egyébként They Only Come Out at Night név alatt futott, három számot játszott el a módosult felállású brigád, ezek a 2013 óta először elővett Countdown to Extinction, a Tornado of Souls és a Symphony of Destruction voltak. Hivatalos felvétel még nincs, de egy-két rajongói videót azért meg tudunk mutatni. A teljes dallista ITT található.

Tovább

Elkezdődött: készül az As I Lay Dying következő anyaga

fb_img_1570701331396.jpgNekiállt a következő lemeze demózásának az As I Lay Dying, erről Tim Lambesis számolt be a nagyközönségnek. Az előző, visszatérő lemez óta jelentősen átalakult zenekartól Nick Hipa 2020-ban, Josh Gilbert és Jordan Mancino tavaly köszöntek el, a helyükre Ken Susi, Ryan Neff és Nick Pierce érkeztek. Várhatóan a lemezen is az ő játékuk lesz már hallható.

Tovább

A thrash metál legendák visszatérnek: a 40 éves Voivod ismét Budapesten!

voivod-2021-scaled.jpgA Voivod a 80-as évek egyik legegyedibb zenekara, eredeti hangzásuk mellett a lemezeik köré épített sci-fi történetek jelentik a zenekar vonzerejét. A kanadai csapat tavaly ünnepelte 40. születésnapját, a legendák pedig Budapestre is visszatérnek június 7-én, a Dürer Kertbe.  A Voivod mellett az amerikai sludge metált játszó Crowbar is érkezik, akik tavaly adták ki új lemezüket.

Tovább

Márciusban jön a The Southern Oracle friss anyaga

preview_1.png

Kilenc friss tétellel támad az új nagylemezén, a The Most Corruptible Soulson a The Southern Oracle. Az anyag március 31-től lesz elérhető mindenki számára, a lemezbemutató koncert április 28-án lesz az Akvárium Kis Halljában. Alább a borító, a dallista és a már bemutatott Weaponizer várja a kíváncsi szemeket, füleket.

Tovább

Nézd meg a Mudfield új klipjét

mudfield_2023.jpg

A múlt héten jelent meg a Mudfield zenekar három éves albumának a Kelet Népének a vinyl verziója, de a zenekar nem áll meg. Néma Árnyék címmel a srácok már mutatják is a legújabb dalukat, amit egy videóval is megtámogatnak. Ha minden igaz, a zenekar idén új albummal is jelentkezik, de ennek az időpontjáról még nincs semmi információ. Nektek, hogy tetszik az új dal?

Tovább

Kérdezz-felelek a Bring Me The Horizon dobosával

bring-me-the-horizon-december-2021-promo.jpgJópofa videóval jelentkezett nemrég az Impericon stábja, a nyáron a Spiritbox társaságában Budapestre látogató Bring Me The Horizon dobosát, Matt Nichollst kérdezték meg pár, az interneten gyakran felmerülő, persze a zenekarral kapcsolatos témáról. Hogy aztán melyik kérdés mennyire komoly, vagy nem, azt mindenki majd eldönti szépen maga, mi itt hagyjuk a videót közfogyasztásra.

Tovább

Elegant Weapons - új zenekart alapított a Judas Priest gitárosa

Egy dalt már meg is hallgathatunk tőlük

elegantweapons.jpg

Richie Faulkner a Judas Priest mellett létrehozott egy második zenekart is, ami az Elegant Weapons nevet kapta. Noha ez elsősorban a saját bandája lesz, a zenésztársai sem akárkik, akár a supergroup megnevezés sem túlzó.

Tovább

Albumsimogató: Opeth - Damnation (Music For Nations, 2003)

Elhagynak százak, jönnek ezrek!

cover_42108952016_r.jpg

Jó dolog albumsimogatót írni, mert visszaemlékszem egy adott korszakra, hogy mekkora felfedezéseket tettem akkor. Mennyire lenyűgözött egy-egy zenekar, akik valami olyat csináltak anno, amitől tátva maradt a szánk. Az Opeth is ezeknek a bandáknak a táborát erősíti, hiszen anno a Deliverance és a Ghost Reveries albumokkal egy életre ellopták a lelkem egy darabját. De a két album között is történt valami izgalmas húsz éve...

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum