RockStation

A nagy visszatérés: a Dog Eat Dog új lemezével érkezik Budapestre

2023. augusztus 31. - sunthatneversets

ded_promo_3_color.jpg

Ismét Magyarországra látogat a New Jersey-i hardcore-punk zenekar, a Dog Eat Dog, akik ráadásul 17 év után új albummal is jelentkeznek. Velük tart még a lemezbemutatóra a Grove Street, valamint a Kings Never Die is november 3-án, az Analog Music Hallban.

Tovább

Night Demon - Outsider (Century Media, 2023)

Retro heavy metal felsőfokon

a3593377712_65.jpg

Mára talán már mindenkiben kezd letisztulni, hogy az ezredforduló utáni évekből, évtizedekből melyek lesznek azok a jobb híján csak retro előtaggal jellemezhető észak-amerikai heavy metal zenekarok, akikkel nemcsak hosszabb távon számolhatunk, hanem évek múltán minden bizonnyal emlékezni is fogunk a dalaikra. Számomra ezek a Visigoth, a Sumerlands, a Spirit Adrift, a Skull Fist, a Savage Master és a címben szereplő Night Demon.

Tovább

Új dal és videó érkezett az amerikai Dying Wishtől: itt a Lost In The Fall

363295829_757413343054789_8513457212383879800_n.jpgJó kis agyszaggatást akasztott le a november 3-án megjelenő albumáról, a Symptoms of Survivalról a Dying Wish. Az amerikai döngölőbrigád a lemez záródalát, a kiváló refrénnel felszerelt Lost In The Fall-t emelte ki idő előtt, amihez egy frankó, vízközpontú zenélős videó készült.

Tovább

Hetedik albumára készül a Nick Oliveri-féle Mondo Generator

mondogenerator2023.jpgÚj dalt villantott a Mondo Generator. A Kyussból megismert Nick Oliveri által vezetett kaliforniai stoner-punkok a depresszióról és az azt rontó gyógyszerekről szóló One Two Three Fourt emelte ki az október 13-ra ígért We Stand Against You címre keresztelt nagylemezről, ez az alábbiakban fülelhető meg. A zaklatottság tetten érhető!

Tovább

Balhés borítók a rock és metal világából

snapshot_1.pngVan, hogy egy zenekar akarva-akaratlanul, de kicsit túlfeszíti a húrt. Hogy most azt dalokban teszi, az egy dolog, hiszen a metal mindig is valamilyen szinten a lázadásról szólt, de sokszor már a képi körítés is átlép egy bizonyos határt. Ezekből a mondhatni balhés borítókból mazsolázok most kicsit nektek.

Tovább

Fekete Zaj Fesztivál 2023 @ Mátra, Sástó 2023.08.16.,18.

20230816_220517_szineszformasz.jpg

A csodálatos, természetközeli környezet és a baráti légkör miatt az ember akkor is örömmel tölt el legalább egy napot a Fekete Zajon, ha a programok közül ad absurdum nem, vagy csak alig talál magának valót. Persze a felhozatalt tekintve sem érheti szó a ház elejét. Underground és intézményi szinten, itthonról és a határokon túlról egyaránt sikerül sokszínű és tartalmas fellépőgárdát összetoborozni évről évre. Ki itt belép, akkor jár a legjobban, ha időnként pusztán a kíváncsiság által vezérelve, és magától értetődő módon a szükséges nyitottsággal kalandozik a színpadok között. Akkor tényleg egyik kellemes meglepetés érheti a másik után. Én is ezt az elvet igyekeztem követni a rendelkezésemre álló két nap során.

Tovább

Hivatalosan is bejelentette a következő lemezét Steven Wilson

steven-wilson-the-harmony-codex.jpgHosszas promós időszak után Steven Wilson végre hivatalosan is bejelentette: szeptember 29-én érkezik a hetedik szólólemeze, a The Harmony Codex. A Porcupine Tree éléről megismert, jó ideje szólóban alkotó, tavaly azért az anyazenekarával is lemezt kiadott zenész a fura hangulatú Economies Of Scale-lel kezdte meg a dalok bemutatását, ezt a borító és a sima kiadás dallistája alatt találjátok.

Tovább

Új dallal töri meg a csendet a Job For a Coyboy

jfactheagony.jpgKözel tíz év után új dalt adott ki a nemrégiben újjáalakult Job For A Cowboy. A deathcore vonalról indult, végül technikás death metalra váltott zenekar a The Agony Seeping Storm mellé egy klipet is készített, ezt az alábbiakban találjátok meg. További jó hír, hogy már tervben van a következő nagylemez is, viszont erről semmi egyebet nem tudni, csak hogy a Metal Blade Records gondozza majd.

Tovább

Frozen Wreath – szeptemberben érkezik a második nagylemez

337162582_140922082005200_5275806757400760807_n.jpgKét évvel a Memento Mori után, szeptember folyamán adja ki második albumát az atmoszférikus black metalos Frozen Wreath duó. A Mea Culpa című lemez több megvilágításból járja körül az öngyilkosság témakörét. Első körben egy videóval lehet ismerkedni, mely előrevetíti a közelgő album hangulatát és koncepcióját. 

Tovább

Az ügyészség megszüntette a Till Lindemann elleni vizsgálatot

rammstein2023_32_eredmeny.jpgA berlini államügyészség keddi közleménye szerint megszüntette a Rammstein énekese elleni eljárást, miután az első vizsgálatok nem támasztották alá a szexuális visszaélés vádját. A közlemény úgy fogalmaz, hogy az első vizsgálatok semmilyen bizonyítékot nem szolgáltattak, értéklelhető tanúvallomás nem született, így nem áll meg a kábitószerrel elősegített szexuális zaklatás vádja sem. Az üggyel részletesen az utóbbi hetekben, hónapokban mi is foglalkoztunk ITT, ITT és ITT.

RockNuggets Vol90. / Skin Thief - Everything is Empty Everything is One (2023)

a0763053993_10.jpg

Ha azt mondom, hogy Ausztrália, akkor minden rockernek elsőre az AC/DC ugrik be, pedig ott van Nick Cave is vagy a Wolfmother! Azonban most nem ezekről a zenekarokról lesz, hanem egy kis trióról, a Skin Thiefről, akik a kis klubokat járják, hogy szépen lassan egyre nagyobbra és nagyobbra nőjenek. Ehhez meg itt a harmadik anyaguk, ami már meg is jelent. Itt van az  Everything is Empty Everything is One.

Tovább

Igazi rock and roll anyaggal jelentkezik a The Trousers

trousers2023.jpgA klasszikus, nyers rock and roll és a modernebb, dalközpontú garázsrock sajátos keverékét játszó The Trousers srácai új képi megjelenéssel rukkoltak elő. A „Come Undone” visualizer Kőváry Zoli frontember unokaöcsének, Kőváry Dani filmesnek köszönhető, aki a zenekarral tartott a „Harley Davidson 120” fesztiválra. A forgatáson túl az utómunkálatok is az ő kezei között zajlottak.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum