RockStation

A Metallica részesedést vásárolt egy lemezgyártó cégben

2023. március 19. - moravsky_vrabec

metallica_group_72seasons_tim-saccenti_04.jpg

A Furnace Record Pressing nevű független amerikai gyártó mostantól a Metallica saját kiadójának többségi tulajdonába került.

Tovább

Albumsimogató: Katatonia - Viva Emptiness (Peaceville Records, 2003)

Szomorú utazás

katatonia.jpg

Az év folyamán elég sok szó esett már a svéd Katatonia zenekarról. Jártak nálunk, illetve új lemezt is kihoztak, amit a rockzenei sajtó eléggé jól fogadott. Most azonban révedjünk a múltba és idézzük fel, hogy ezelőtt húsz évvel milyen is volt az a bizonyos üresség. Igen, húsz éves a Viva Emptiness, kimondani is borzasztó.

Tovább

Lines - Új koncertvideó az Archaic-tól

archaic_2022.jpgKoncertklippel jelentkezett a budapesti thrash banda. A felvétel még a 2022-es Lowland fesztiválon készült a Lines című dalra, mely eredeti formájában a legutóbbi The Endgame Protocol lemezen hallható. Az album, amely most márciusban volt kereken egy éves, pár hónapja már vinyl formátumban is beszerezhető a H-Musicon keresztül vagy a zenekar koncertjein.

Tovább

Valamit igencsak promóz a Mudvayne

De mit?!

mudvayne2022bandpiccrop.jpg2021-ben állt össze újra a Mudvayne, de azóta csak koncerteket datak. Ugyan nem zárták ki, hogy új zene is érkezik tőlük, de egy nemrégiben közzétett titokzatos videórészlet még nem biztos, hogy új zenéket jelent. Mindenesetre, március 21-én valami történni fog a zenekar háza táján The Psychotherapy Sessions elnevezéssel. Turnéra vagy új zenére tippeltek? /Fotó: Wombat Fire/

Tovább

Weeping Willow - A Hellfreaks új dala megvolt már?

the-hellfreaks-2023-1.jpgAz valószínűleg sokaknak megvan már, hogy a Hellfraeks személyében újabb magyar zenekar anyagát kezeli neves külföldi kiadó. A Napalm Records szárnyai alá igazolt The Hellfreaks az április 14-én megjelenő Pitch Black Sunsettel mutatkozik be ilyen formában a nemzetközi porondon, aminek a legújabb előzetes dala a Weeping Willow lett. Ez, valamint a korábban már bemutatott két, videós tétel alább csekkolható le.

Tovább

Tizenhét év után végre új dalt mutatott a Glass Casket

glass-casket2023.jpegNem kevés szünet után mutatott friss dalt a Glass Casket, de legalább végre itt van! A jó ideje inaktív zenekar, melyben Adam Cody (Wretched, Columns), Dustie Waring (Between The Buried And Me), Blake Richardson (Between The Buried And Me), Sid Menon és Wes Hauch (ex-The Faceless, ex-Black Crown Initiate) adja össze erejét a Let Them Go-val tért vissza a köztudatba, a dal a zenekar nevét viselő EP-n fog megjelenni. Ez utóbbi június 9-től lesz elérhető. Addig lehet melegíteni!

Tovább

A Biffy Clyro tagjaival nyomja a grindcore-t Dave Lombardo

dave-lombardo-main-photo-credit-ekaterina-gorbacheva-1.jpgAhogy David Ellefson, úgy Dave Lombardo is úgy halmozza a zenekarokat, mintha nem lenne holnap. A jelenleg a Testamentben, a Mr. Bungle-ben, a Misfitsben és a Dead Crossban alkotó, májusban szólólemezt kiadó dobos legújabban egy Simon Neillel és Mike Vennarttal (mindketten Biffy Clyro) közös grindcore projektbe fogott bele, ennek a neve Empire State Bastard lett. A koncerteken Naomi Macleoddal kiegészülő brigád március 24-én mutatja be az első dalát, a Harvestet, de egy kis ízelítőt már most el lehet csípni belőle. Izmos lesz!

Tovább

Tíz extra dallal jön a The Devil Wears Prada tavalyi albumának deluxe kiadása

the-devil-wears-prada-2023.jpgHa már újrakiadás, tényleg legyen érdemes megvenni azt, nem igaz? A The Devil Wears Prada ezzel a mottóval állt neki a tavalyi, igen erősre sikerült albumuk, a Color Decay bővített kiadásának, melyre nem kevesebb, mint tíz extra dalt szuszakoltak fel. A május 5-én megjelenő, felhizlalt csomag plusz tételei közül a Reaching került bemutatásra, melyhez egy szokásosan igényes videó dukál.

Tovább

Lecsendesítette a tavalyi lemezét a The Mars Volta

the_mars_volta_2023.jpg

Teljesen átírta a tavalyi albumát, az önmagáról elnevezett nagylemezét a The Mars Volta. Az így Que Dios Te Maldiga Mi Corazon címre (át)keresztelt csomagon akusztikus úrtaértelmezések hegyeit lehet majd megtalálni, ez április 21-től lesz teljes egészében elérhető. Étvágycsökkentőnek, első ízelítőnek itt a Black Condolences friss kiadása.

Tovább

Dieth - Közös zenekarban a Megadeth, a Decapitated és az Entombed A.D. volt tagjai

dieth-2023.pngDavid Ellefson úgy halmozza mostanában a zenekarokat, mintha nem lenne holnap, a legújabb projektjében Michał Łysejko (ex-Decapitated) és Guilherme Miranda (ex-Entombed A.D.) nyomja a death metalt. A Dieth bemutatkozó albuma június 2-án jelenik meg, erről elsőként a címadó dal, a To Hell And Back mutatkozott meg.

Tovább

FISH! : maradunk a nem létező középen

fish_2023.jpgA FISH! eddig sem finomkodott, ha egy jelenséget vagy egy számára nem tetsző dolgot a szájára vett, de az új, Huszonkettő című dalában talán az eddigi legkeményebb társadalomkritika fogalmazódott meg. A hamarosan megjelenő nagylemezük felvezető dalához videót is készítettek, ami tovább erősíti a zenekar mondanivalóját.

Tovább

Másfél hét és Budapestre ér az Igorrr és az Amenra közös turnéja!

distortiontour.jpgNem semmi csomaggal támad hazánkra a Distortion Tour, az Igorrr és az Amenra közös kanyarja. A Der Weg Einer Freiheit és a Hangman's Chair bemelegítésével induló este március 29-re lett beütemezve, a helyszín a Barba Negra nagyszínpada lesz. További részletek ITT. Ott leszünk? Ott leszünk!

Beast In Black │ Firewind @ Barba Negra Red Stage, 2023.03.12.

Diadalmenet

bib2308.jpg

A Beast In Black különleges helyet foglal el a hazai rajongók szívében, hiszen a négyhúros poszton egy hazánkfia, Molnár Máté teljesít szolgálatot. Mi több, ő a zenekar egyik alapítója. A komoly nézőszám és a pozitív fogadtatás borítékolható volt, a sikerért azonban nekik is meg kellett dolgozni.

Tovább

Tygers Of Pan Tang - Bloodlines (Mighty Music, 2023)

Gyorsan tapadó dallamok

topt_bloodlines.PNGA Tygers Of Pan Tang nevet/logót a többség feltehetően legfeljebb James Hetfield megszaggatott vállú farmermellényének egyik felvarrójáról ismeri. A New Wave Of British Heavy Metal irányzattal feltűnt csapat a ’80-as évek legelején, gyors egymásutánban három olyan lemezt is megjelentetett, melyekre ma is könnybe lábadt szemmel gondolnak az irányzat azon hívei, akik a Maiden/Priest/Saxon triónál tovább is látnak.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum