RockStation

Extreme – Six (earMUSIC, 2023)

Újabb hard rock nobilitás éledt újra

2023. június 18. - moravsky_vrabec

extremesix.jpg

Az új Extreme nagylemezzel kapcsolatban az első megjegyzés mindig az, hogy milyen hosszú kihagyás után érkezett. Bevallom, én azt sem tudtam, hogy még léteznek, pedig a 15 éve kiadott Saudades de Rock óta elvileg nem álltak le egyszer sem, és a felállás sem változott.

Tovább

Korn albumok: Rangsorolva

korn_2021_tamar_levine.jpgA bakersfieldi nu metal veteránok voltak már a világ csúcsán és iszonyat mélyen is, mégis túlélték az elmúlt harminc évet. A lemezek kiválóan mutatják, mikor milyen stádiumában volt a csapat, ezeket, mármint a bizonyos időszakokat megörökítő terméseiket pedig valamilyen szinten rangsorolni is lehet. Hogy a kezdeti korongok milyen szinten vannak, egyáltalán nem kérdés, de a többi már annál véleményesebb. Itt van egy vélemény ezek közül. 

Tovább

Nem csillapodnak a kedélyek Till Lindemann zaklatási ügye körül

Összeszedtük a hét legfontosabb történéseit

rammstein2023.jpg

Az elmúlt hetek legnagyobb rockzenei híre nem egy korszakalkotó új albumról vagy a Slayer újjáalakulásáról szól, hanem a Rammstein énekesének zaklatási botrányáról. Bár a témában szinte naponta jelentek meg új fejlemények, inkább egy összefoglaló cikkben szedtük össze a legfontosabbakat.

Tovább

Új videó jött a Dream Theatertől

dt2021.jpgMegfilmesítette a legutóbbi nagylemezén, az A View From The Top Of The Worldön kiadott Answering The Call című tételét a Dream Theater. Az éppen amerikai turnéra készülő progmetal brigád a látvány alapján valószínűleg koncerteken is ezt használja majd háttérvetítésnek, érdemes ránézni, vagy csak úgy meghallgatni a nótát.

Tovább

Két új dalt mutatott az Asking Alexandria

photo_oct_08_2_41_39_pm_1_1.jpgAhogy azt már korábban írtuk Where Do We Go From Here? címmel jelenik meg az Asking Alexandria új albuma ősszel, a Better Noise Music kiadásában. Az első új dal után most mindjárt kettőt is bemutatott a csapat a lemezről, mégpedig a Psycho és a Bad Blood címűeket. Ezeket lejjebb találjátok. Aki még nem tudná, a zenekar július 2-án a Budapest Parkban ad koncertet.

Tovább

Így készült az Electric Callboy legutóbbi videója

Nézz be a Tekkno Train színfalai mögé!

electric-callboy-tekkno-train.jpgKözel tíz perces videóban mutatja be az Electric Callboy, hogyan készült a legutóbbi klipjük. A Tekkno Trainre rakott, persze szokásosan komolytalankodós klip már öt és fél millió megtekintésen is túl van a YouTube-on, úgyhogy valamit nagyon elkaptak, de akkor most minden rizsa nélkül mutatjuk, hogyan pakolták össze hozzá a képi világot. Extraként pedig ott figyel a nemrég elérhetővé tett tavalyi Resurrection Festes fellépésük is.

Tovább

Végigjátszós videót készített a Roboticisthez Dino Cazares

332070310_5682729985170190_7400043802788900182_n.jpgA Fear Factory vezér megmutatja, hogy kell pengetni a nemrég instrumentális demóként bemutatott, végül majd a valamikori következő lemezükre is felkerülő Roboticist című tételt. A lemezelőzetes friss dalt már régen ígérő, most már új énekessel, Milo Silvestróval turnézó legendák november 22-én Budapesten is bemutatják majd, mit tud az új felállás, a neves napon a Barba Negrába kéretik elvándorolni.

Tovább

Enter Shikari - A Kiss For The Whole World (SO Recordings, 2023)

enter-shikari-a-kiss-for-the-whole-world-album-cover.jpg

Amikor meghallottam, hogy új Enter Shikari lemez érkezik kíváncsi lettem. Nem égtem iszonyatos lázban, de valamiért feljött bennem, hogy ezek a srácok anno nagyon komoly dolgokat pakoltak le az asztalra, ennyi idő elteltével vajon mi következik? A Kiss For The Whole World címmel megjelent az új album, ami….

Tovább

Siren Song címmel itt egy új Mutoid Man nóta

mutoid-man-2023.pngJúlius 28-án érkezik a Stephen Brodsky (Cave In), Ben Koller (Converge) és a tavalyelőtt beszállt Jeff Matz (High On Fire) alkotta Mutoid Man friss anyaga, a Mutants. Az igen komoly borítóval ellátott lemezt egy jópofa klippel, a Call Of The Voiddal vezette fel a csapat és akkor azt mondtuk: Jó lesz ez, nemdebár? Jó, hát, hiszen alább már itt is a második új dal a Siren Song.

Tovább

Bővített kiadást kap a Ghost utolsó stúdióalbuma

ghost_2022.jpg

A Ghost soha nem bánt rosszul a rajongókkal. Mindig kitalál valami extrát Forge mester. Most éppen a legutóbbi, Impera című albumukat turbózták olyan szinten fel kiegészítőkkel, hogy arra minden ős-rajongó azonnal ráveti magát. A bővített kiadásban helyt kapott egy bővített kiadású EP, 28 oldalas füzet, pecsét, poszter és még sorolhatnánk. Ti rámentek kedvenceitek különleges kiadványaira?

Tovább

Ufomammut koncert lesz Budapesten

ufomammut.jpg

Idén eléggé sokszor szóba kerültek a földönkívüli lények a médiában. Az, hogy mi valós ezekből a hírekből és mi nem, azt rátok bízzuk. Az azonban igaz, hogy az olasz származású Ufomammut november 17-én visszatér Budapestre és a Turbina Kulturális Központban fogja prezentálni a tavaly megjelent Fenice című albumát a műfaj szerelmeseinek! A koncertről további infók ITT találhatóak.

Tovább

RockNuggets Vol68. / New Dawn Fades - Forever EP (2023)

Mindent ötvöznek mindennel

a3134738513_10.jpg

Elérkezett az uborkaszezon a nyár beköszöntével. Egyre nehezebb olyan zenekarokat találni, akikre érdemes egy kis időt szentelni. A különböző YouTube csatornákon is már egyre kevesebb a friss zene, mindenki fesztiválozik, koncertezik és őszre hagyja az új anyagának a megjelenését. Ettől függetlenül azért belefutok néha egy-két anyagba, amiket érdemes megemlíteni. Ilyen most a New Dawn Fades zenekar is.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum