RockStation

Rammstein albumok rangsorolva

2023. július 09. - theshattered

rammstein2023.jpgHabár nemrég volt egy Rammstein videó, a jövő heti dupla koncert jó apropót adott adott arra, hogy kicsit elővegyem a németek lemezeit. A Rammsteinnek - szerintem - hagyományos értelemben vett rossz lemeze nincs, mégis fel lehet köztük állítani egy bizonyos sorrendet, ezzel próbálkozok most meg.

Tovább

Megjelent Nita Strauss nagylemeze, klipet kapott a Chris Motionless-szel felvett dal

327537243_562176839259970_1102737137959763184_n.jpgAz interneten támadó trollokról írt, Chris Motionless-szel közös dalát, a Digital Bullets-t választotta utolsó előzetesnek, vagy ha úgy tetszik, megjelenős klipes dalnak a friss szólólemezéről Nita Strauss. A gitáros pénteken adta ki a The Call Of The Void címre keresztelt anyagot, melyről korábban már kiszivárgott egy-két finomság, viszont ha nem tettétek volna meg, most már belefülelhettek az egész pakkba is.

Tovább

Kiadta a bemutatkozó EP-jét a The Dillinger Escape Plan, Every Time I Die és Fit For An Autopsy tagokból álló Better Lovers

better-lovers.jpgMinden különösebb előjel nélkül jelent meg a Better Lovers bemutatkozó EP-je, a God Made Me An Animal. A The Dillinger Escape Plan, Every Time I Die és Fit For An Autopsy tagokat felvonultató csapat négydalos anyagáról eddig a 30 Under 13-t adta ki, most pedig itt a többi szám is, tessék gyorsan lecsapni rá!

Tovább

Tizenegy év után jön a Cryptopsy új nagylemeze

cryptopsy-2023.jpgNem keveset váratta a rajongóit a Cryptopsy, de az biztos, hogy az előzetesként kiadott In Abeyance alapján igen combos lemezzel tér vissza a négyes. A technikás death metalt játszó csapat a már öt éve készülő As Gomorrah Burns-t szeptember 8-án dobja majd be az oroszlánok és az éhes dobhártyák közé, addig tessék azt ízlelgetni a nevezett nótával!

Tovább

Amire már régóta vártunk: jön az új Orbit Culture lemez

Új dal és videó is érkezett

orbitculture_2023.jpg

Nagy hírt hozott a villanypostás: az Orbit Culture végre hivatalosan is bejelentette az új album érkezését. Ráadásul nem kell túl sokat várni rá, augusztus közepén már meg is jelenik. Tudják ők is, hogy ez a pár hét is nagyon hosszú tud lenni, ezért egy új dallal és videóval kedveskedtek nekünk. Részletek a TOVÁBB után.

Tovább

RockNuggets Vol77. / GNOB - The Sacrifice (2023)

A Gnob csillogást hoz a szemekbe

a4112845619_10.jpgA stoner, mint műfaj eléggé széles spektrumon mozog. Lehet itt vesegörcstől a földön fetrengve ordítani, a pincéig lehangolni a gitárokat, elbújni az erdőben, bulis zenét készíteni vagy akár keleti ízekkel fűszerezett dalokat írni. Ezért is szeretem ezt a műfajt, hiszen előbb vagy utóbb úgyis találok valami újat, ami után mindig felcsillan a szemem. A GNOB is hasonló csillogást hozott a szemem sarkába.

Tovább

Duplázik a Thy Catafalque ősszel!

thy_catafalque_2023.jpg

A különböző fesztiválok és a Budapest Park után most az A38 hajó színpadát veszi be két egymást követő este a Thy Catafalque. November 24-én a nyitó estén a Kaláka (?!) zenekar melegíti be a közönséget, november 25-én pedig a Master Boot Record. A jegyárusítás július 11-én kedden veszi kezdetét! További infók a koncertekről ITT.

Tovább

ROC SH!T - Energiabombával támad a UnityTX

unitytx2023.jpgFejszaggató lendülettel sodor a hip-hop / hardcore keveréket toló UnityTX. A Roc Sh!t című tétel kiadása nem az egyetlen jó hír a csapat rajongói számára, hiszen ezzel együtt megszellőztették, hogy érkezik a Ferality névre keresztelt nagylemez, melyre tizenegy számot raknak majd fel. A szeptember 8-án érkező anyag részletei és a friss nóta az alábbiakban figyelnek.

Tovább

Még több nóta jön majd az Eye Amtől

eyeam2023.jpgFriss anyagra készül a csupa nagy névből álló Eye Am, igaz azt rejtélyesen módon nem árulták el, hogy mi is készül a boszorkánykonyhában. A Type O Negative, Crowbar és Down tagokból álló brigád jövőre fogja kiadni a "vagy EP, vagy album" méretűre hízlalt csomagot, erről, valamint arról, hogy mi újság feléjük, a lenti interjúban beszéltek a legendák.

Tovább

Új EP és album is érkezik idén az Atreyutól

atreyu-photo-credit-michala-austin-1280x640.jpgAugusztus 18-án érkezik az Atreyu új EP-je, a The Moment You Find Your Flame. A The Hope Of A Spark utódjára négy számot raktak fel az urak, erről a brutál jó Gone-t adták ki első előzetesként, melyhez egy hangulatos, élő felvételekkel dúsított dalszöveges videót készítettek. További jó hír, hogy még idén megjelenik a következő Atreyu nagylemez, a The Beautiful Dark Of Life, de erről egyelőre még csak ennyit árultak el.

Tovább

Megjelent és meghallgatható a Noble Victory első albuma, a Minotaur

noblevictory2023.jpgJúlius 3-án fizikai formátumban (digipak cd), másnap pedig az összes ismert online zenei platformon megjelent a budapesti extrém metalos Noble Victory első albuma, a Minotaur. Az ismert zenészek alkotta budapesti csapat bemutatkozó nagylemeze 9 dalt tartalmaz, melynek az első 8 dala a Minotaur koncepció mentén íródott, a záró tétel pedig tiszteletadás a hazai rock / metal színtér tavaly elhunyt ismert alakja, Lénárd László felé.

Tovább

"Már az első naptól fogva megmondtam: ha nem akarom csinálni a Slipknotot, akkor nem fogom csinálni"

corey-slipknot-new-mask-4.jpegMár dobálja a nélküle folytatott Slipknot elméleteit Corey Taylor. Az énekes, aki szerint ő maga még körülbelül öt évig fogja bírni majd fizikailag a Slipknot koncerteket elárulta, hogy alkalomadtán akár segítene is a kollégáinak megtalálni az ő utódját. Hogy aztán ez így lesz-e, meg mikor lesz, ha lesz, persze már más kérdés.

Tovább

Megnéznél egy jó Queens Of The Stone Age koncertet?

queens_of_the_stone_age_lead_image.pngÉlőben közvetítette a Queens Of The Stone Age Nuits de Fourvière fesztiválos buliját az ARTE Concert. John Homme-ék bulija persze nem tűnt el utána az éterben, a bő egy és háromnegyed órás koncert felvétele az alábbiakban csekkolható le. Aztán ha úgy alakul, érdemes szétnézni az ARTE csatornáján, hiszen már több idei fellépés várja ott a kíváncsi szemeket, füleket.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum