RockStation

Russian Circles @ Dürer Kert, 2023.07.31.

2023. augusztus 06. - Ernő Hellacopter

rc4.jpgNem emlékszem, melyik volt az első alkalom, csak azt tudom, hogy jó volt. A Russian Circles nyomokban olyan, mint amilyen a heroin is lehet. Kipróbálod, nagyot üt, aztán ezt az élményt kutatod, de nem lesz mégegyszer akkora durranás. Pár éve Hollandiában a Sleep koncert másnapján, lementünk a Sumac miatt egy klubba, a R.S. előzenekara volt. Ha Aaron Turner után kell néznem bárkit is, az már halott ügy, de mégis nagyot mentek Sullivanék vagy csak jó drogokat vettem be, ez máig nem tisztázott. Tavaly az Akváriumos koncertet a feléig bírtam, feladtam. Úgy tűnt, már sosem érzem azt, mint első alkalommal, de erre aztán betyár módon rácáfolt a Chicagói trió.

Tovább

YES - MIRROR TO THE SKY (Inside Out, 2023)

Élettapasztalattal teli, kockázatmentes és szerethető

a3832006856_5.jpgTermészetesen még manapság is megoszlanak a vélemények arról, hogy Jon Anderson nélkül beszélhetünk-e egyáltalán Yes zenekarról. Tény azonban, hogy az évtizedek során az együttesbe többször ki-be lépegető énekes 2008-tól nincs a fedélzeten, a május közepén megjelent Mirror To The Sky pedig sorrendben már a negyedik olyan Yes logó alatt kiadott lemez, mely az alapító énekes távollétében készült.

Tovább

Jövőre jön az Amaranthe új lemeze

amaranthe2023.JPGA nemrégiben kiadott Damnation Flame nem vaklárma volt, a dal valóban az Amaranthe következő albumáról szökött ki. Ezt, mármint a nagylemezt pedig végre be is jelentették a svédek, a The Catalyst február 23-án kerül majd a boltokba és streamelő felületekre, a fizikai formátumok kedvelői pedig CD, speckó dupla CD és vinyl kiadásokban szerezhetik majd be az anyagot.

Tovább

Új dallal jelentkezett a sátáni doo-wop csapat, a Twin Temple

twin-temple-press-photo-1-travis-shinn_2023.jpgBurn Your Bible címen adta ki a legújabb dalát a Twin Temple. A hangulatában az ötvenes évekbe kalauzoló nóta értelemszerűen nem a hétköznapi irányból közelíti meg a szerelem örökös témáját, a sátáni témákkal operáló brigád okosan csavart rajta egyet. A dal a csapat következő nagylemezén, a God Is Deaden figyel majd, ami október 13-án kerül majd ki a nagyvilágba.

Tovább

Monastery és Exodikon az I AM MORBID előtt augusztusban!

i-am-morbid-2023.jpgAhogyan arról már korábban hírt adtunk, augusztusban különleges turnéra indul az amerikai I AM MORBID, melynek budapesti állomása is lesz, augusztus 15-én az Analog Music Hall-ban. A MORBIDFEST 2023 körút apropója pedig az emlékezetes és a death metal színtért meghatározó 93-as Morbid Angel lemez, a ‘Covenant’ 30 éves jubileuma.

Tovább

Nocsak! Jön a Crosses új lemeze, friss szám is járt a bejelentés mellé

crosses-march-2022-promo.jpgBejelentette a tavalyi EP-jének, a PERMANENT.RADIANT-nek a folytatását a Crosses. A kilenc évnyi nagylemez mentes időszakot megtörő Goodnight, God Bless, I Love U, Delete. október 13-án fog megjelenni, rajta olyan vendégekkel, mint Robert Smith (The Cure), vagy ELP (Run The Jewels). A Chino Moreno ígéretei szerint kevésbé borongós alaphangulatú anyagra tizenöt számok szuszakolnak majd fel, erről a bejelenés mellé az Invisible Handet mutatták be.

Tovább

Megfilmestette a Heidrunt az Amon Amarth, digitális EP is készült a nótához

amon_amarth_promo_2022.jpgÚj klipet adott a legutóbbi nagylemezének, a The Great Heathen Armynak a hazánkban rendszeresen megforduló Amon Amarth. A legújabb videós nóta a címadó mitológiai kecskéről és a viking kalandozásokról, illetve metaforikusan a turnézásról szóló Heidrun lett, melyhez a videó mellett egy digitális EP-t is becsatoltak a svédek. Ez utóbbin a címadó nóta mellett két koncertfelvétel (Heidrun, Put Your Back Into The Oar) és egy remix hallható.

Tovább

Poets Of The Fall: életműkoncerttel készül az őszre a 20 éves zenekar

potf-20th-anniversary-promo-square.jpgBár még egy év sem telt el a Poets Of The Fall legutóbbi, nagy sikerű budapesti koncertje óta, szeptember 2-án ismét várnak minket a Barba Negrába. Két jó okot is tudunk, ami miatt érdemes (akár újra) megnézni a finneket: egyrészt most egy születésnapi, válogatott dalokból álló, jó két és fél órás programmal készülnek, másrészt pedig ahogy legutóbb, most is különleges zenei élményben lehet majd részünk.

Tovább

Grave Pleasures - Plagueboys (Century Media Records, 2023)

Sötét aura

322401344_901034771166201_2296734371600746362_n.jpg

A többé-kevésbé finn Grave Pleasures zenekarról érdemben nem lehet értekezni a Joy Division emlegetése nélkül. Így talán jobb is, ha itt, az elején letudjuk a kötelező párhuzamot, és – bár alappal tehetném – igyekszem nem minden egyes további mondatomban a brit post punk alapzenekar nevét citálni.

Tovább

Két éve jelent meg a Lorna Shore áttörést hozó EP-je, videóval ünnepelnek Will Ramosék

mike_elliott_lorna_shore.jpgBizony, már két éve, hogy nagyot szakított a Lorna Shore a To The Hellfire-el és az azt tartalmazó három számos EP-vel, az ...And I Return To Nothingness-szel. A november 20-án Budapestre látogató deathcore kvintett persze nem feledkezett meg arról, mit is tett értük az a pár nóta, így megfilmesítették róla az eddig videó nélkül figyelt Of The Abyss-t. A dalhoz egy koncertklip társult be körítésnek, mutatjuk, hogy mit is tud!

Tovább

Agyvérzést kapott januárban Nicko McBrain

iron_maiden_2021.jpgÉrdekes információt osztott meg az Iron Maiden YouTube-csatornáján a zenekar dobosa, Nicko McBrain. A hetvenegy éves legenda elmondása szerint januárban egy kisebb agyvérzést kapott, melynek következtében válltól lefelé lebénult a jobb oldala. McBrain azt mondta, a videó felvételekor már olyan hetven százalékban felépült, bár ez, mármint a felvétel jóval korábban lehetett, hiszen a nevezett turné, amit emleget, már május 28-án elkezdődött. Akárhogy is, jó egészséget kívánunk neki!

Tovább

Friss dalt osztott meg a Prong, jön az album is!

prong_2023.jpg

Új számmal lepte meg a rajongóit a hangzóanyaggal négy éve nem jelentkezett Prong. A Non-Existence persze nem csak úgy pattant be a köztudatba, hiszen jött a további jó hír is: október 6-án érkezik a tizenharmadik Prong-nagylemez, a State Of Emergency. A nevezett szám, valamint az album borítója és a dallistája az alábbiakban csekkolható le.

Tovább

Tömény kislemezzel tér vissza a hazai prog-rock színtérre az Autopilot

01-photo_by_richard_horvath.jpgAz új, Aena című EP a Mastodon, Tool, Alice in Chains vagy éppen Pink Floyd és Paradise Lost hatásokat egyaránt felmutató négyesfogat soron következő nagylemezének előfutáraként jelent meg. A rock/metál undergroundból és a jazz, illetve pop világából vegyesen érkezett tagok mellett a felvételeken hallható a Turbo zenekarból ismert Dure játéka is - az ő általa hozzáadott fűszerrel lett igazán kerek a dalok íze

Tovább

Buggin - Concrete Cowboys (Flatspot Records, 2023)

Méregzsák

concrete-cowboys.jpeg

A jó buddhista magához öleli az univerzumot a csótányokkal, a balfaszokkal meg a csökkent szomszéddal együtt, aztán szépen kilélegzi a sok szart, a rossz buddhista meg betolja a Buggin-tól a Concrete Cowboyst, ahol ugyan az “Om” inkább egy jó nagy “Fuck You”, de a végeredmény szempontjából ez majdnem mindegy is.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum