RockStation

Green Day - Nimrod (Reprise/Magneoton, 1997/2022)

A dallamos punk/pop/rock tündöklése?

2023. január 29. - rattlehead18

green_day_nimrod_1997.jpg

A ’90-es évek közepén, nagyjából 1994 és 1997 között, azaz a grunge hullám lecsengését követően, a nu metal berobbanásáig az alternatív irányzat mellett egy hasonlóan megosztó műfaj határozta meg a mainstream rockzenét. A dallamos punk rock, illetve a pop punk, rövid tündöklése arra volt jó, hogy az előző irányzat másod-harmadvonalas előadóit kisöpörje a színtérről, melyek helyét ideiglenesen az aktuális trend másod-harmadvonalbeli előadói vehették át. Az első vonalat pedig olyan máig aktív zenekarok nevei határozták meg, mint a Bad Religion, a Green Day, a The Offspring és a mostanában az utolsó köreit futó NOFX.

Tovább

War Remains - Szét-thrasheli az arcodat az Enforced

enforced-2023.jpgOlyan svunggal teker az Enforced friss dala, az Ultra-Violence, hogy öröm hallgatni! Az abszolút a címére jellemző szám, mely az április 28-án megjelenő hasonló című korongon kap majd helyet, az alábbiakban csekkolható le, bátran ajánljuk azoknak, akik kávé helyett, vagy éppen mellé szeretik az adrenalinlöketet. Némi nyaktorna azért nem árt előtte.

Tovább

Meteora újrakiadásra készül a Linkin Park

2003.jpgA pár évvel ezelőtti Hybrid Theory újrakiadás után vélhetően a Meteorának is megadja a tiszteletet a Linkin Park. Az átalakított, amúgy frankón a kora 2000-es évekre emlékeztető website a felugró ablak után "összeomlik" és egy visszaszámláló jelenik meg, tehát szerda este jönnek majd a részletek. A Meteora a 2000-es évek egyik legsikeresebb nagylemeze a maga elkelt huszonhét millió példányával, rajta olyan dalokkal, mint a Faint, a Breaking The Habit, a Somewhere I Belong, vagy az örök klasszikus Numb.

Ilyen volt a Twisted Sister Metal Hall Of Fame koncertje

4975_photo.jpgAhogy korábban hírt adtunk róla, pár dal erejéig újra összeállt a Twisted Sister. A Metal Hall Of Fame beiktató ünnepségén a Snider / French / Mendoza triót az A.J. Pero helyén az utolsó turnén dobolt Mike Portnoy segítette ki, viszont Eddie Ojedát hiába keresitek, ő nem tudott a többiekkel tartani: a Covid miatt kipergett legenda helyén Keith Robert War pengette a hathúrost. A három tételes (You Can't Stop Rock 'N' Roll, Under The Blade, We're Not Gonna Take It) fellépéstől egyelőre rajongói felvételeket tudunk mutatni, de az is több, mint a semmi, nem?

Tovább

Tizenhét év után vette elő az Operaház Fantomját a Nightwish

nw-16.jpgA tavaly Budapesten is megfordult turnéjuk amszterdami állomásán egy igazi különlegességgel készült a rajongóknak a Nightwish. Ezen az estén ugyanis tizenhét év után először újra eljátszották a The Phantom Of The Operát, mely egyben az első alkalom volt a zenekar töténetében, hogy Floor Jansennel adták elő azt. A férfi éneket Henk Poort holland színész-énekes vitte, a végeredmény pedig... Úgyis tudjátok.

Tovább

Kidobták Jézust az Exodus koncertjéről

drunkjesus.jpgVannak azért dolgok, na! Persze van, hogy egyik-másik koma ki/beöltözik egy koncert kedvéért, ami rendjén is van, mert mikor máskor, ha nem a szórakozás kedvéért? Viszont elég ironikus, amikor egy Exodus koncertről egy meglehetősen feldühödött Jézust kell kidobnia a szekusoknak épp a Suicide Messiah közben, nem? Meg amúgy is... Jézus egy thrash koncerten? Ahogy mondani szoktam: Amerika, én így szeretlek! Íme a sztori!

Tovább

100%-ig ÉLŐBEN – No Playback Festival 2023.04.28-29.

posternoplaybackfestival.jpg

Németországban hosszú időre nyúlik vissza az 1980-as évekbeli metal – értsd ezen elsősorban klasszikus heavy metalt, másodsorban annak agresszívebb leágazásait – hagyományainak ápolása, életben tartása. E vállalás tette naggyá a lassan két évtizede futó Keep It True fesztivált (a legnyilvánvalóbb név) vagy Headbanger’s Open Airt (aka „a világ legnagyobb kerti partija” 1998 óta), és némi extra színezettel kiegészítve bár, de ez jellemezte a Wacken Open Airt is a kezdeti időben, azaz a 90-es években.

Tovább

Újabb dalt adott ki az Enslaved, megérkezett a Forest Dweller

enslaved-2022.jpgNem sajnálja az előzeteseket a március 3-án megjelenő lemezéről az Enslaved. A Forest Dweller képében már a negyedik kislemezdalt kapja a Heimdal, melyen összesen hét, értelemszerűen nem egy-kétperces nóta sorakozik majd fel. Mutatjuk a friss és a többi, valamivel már kevésbé friss, de szintén a lemez megjelenő számot!

Tovább

Dive - Friss zúzdát pattintott a Dope

edsel-dope-2022.jpgEgy szűk hónap és megjelenik a Dope új nagylemeze, a Blood Money Part 0. A 2016-os Blood Money Part 1 kistestvérének újabb előzetes dala a Dive lett, ez a Miseryt, a Best Of Me-t, a No Respectet, a Fuck It Upot és a Believe-t követi a sorban. Érdekesség és nem mellékes infó, hogy a friss nagylemez a megjelenésekor ingyenesen letölthető lesz, ez utóbbit ITT tudjátok előjegyezni. Nyilván az előzeteseket leszámítva február 24-ig ugyanúgy várni kell majd a csomagra.

Tovább

Megjelent a Uriah Heep új albuma, nézd meg a Hurricane dalszöveges videóját!

uriah_heep_promo_photo_nov_2017_hi_rez-photo_credit_richard_stow.jpgA mai naptól mindenki számára szabadon hallgathatóvá vált a Uriah Heep legújabb, sorban huszonötödik nagylemeze, a Chaos & Colour. A veteránok a megjelenés előtt a Hurricane-t támogatták meg egy dalszöveges klippel, ezt az alábbiakban találjátok meg. Aztán irány hallgatni a teljes anyagot, amit szintén lentebb csíphettek el.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum