RockStation

Itt vannak a Rockmaraton első fellépői

2023. december 10. - KoaX

rockmaraton_xxx_c_szakonyi_balazs.jpg

2024-ben július 11 és 15 között újra otthont ad Dunaújváros hazánk egyik legrock-metalosabb fesztiváljának a Rockmaratonnak. A fesztivál nem rest, összesen kilencven zenekart hoznak el a fesztiválra, amiből harminc külföldi zenekar lesz. A fesztivál nem régen jelentette be az első fecskéket. Na, röpülünk a jegyre? Kattintsatok a nevekért a tovább gombra!

Tovább

DULAI PÉTER - AMIÉRT HALÁL JÁRT (Cser Kiadó, 2023)

Utolsó kivégzettek a Kádár-korszakban

398345416_735748691930042_1121523143778928822_n.jpg 

Dulai Péter első könyvének ajánlójával alaposan megcsúsztunk, a Gyilkosság a panel tetején című kötetről végül csak az idei újrakiadás kapcsán ejtettünk szót. Akkor és ott igyekeztem részletes választ adni a miértekre. Ebben a körben így most csak utalnék rá, hogy a szerző dobosként a fővárosi underground mozgalom ismert alakja, elsősorban black metalban mozog. Ez csak egy adalék, amelytől eltekintve ahogy az eredeti formájában 2021-re datálható első könyvnek, úgy az idei év vége felé befutott folytatásnak sincs köze semmilyen zenei irányzathoz. A két kötet viszont a tematikából eredően szorosan összetartozik.

Tovább

RockNuggets Vol128. / Grailstone - Peace Perfect Peace (2023)

Nyers, korai grunge feeling

a3437315058_10.jpg

Így utólag kezdem azt gondolni, hogy nem is volt olyan rossz dolog, amikor a covid alatt le állt egy kicsit a világ, ugyanis rengeteg projekt ekkor kezdett el működni, lélegezni. A Grailstone is egy ilyen zenekar, akik nem gondoltak semmit se komolyan, csak élvezni akarták a zenélést.

Tovább

Közös dalban szerepel Serj Tankian és Tony Iommi

serjiommi.pngHuszonhárom évvel az első, Iommi mester neve alatt daluk után újra egy közös tételben szerepel a System of a Down énekese, Serj Tankian és a Black Sabbath legendája, Tony Iommi. A Deconstruction című szám a Gibson Band név alatt fut, ami nem véletlen: a gitárcég kezdeményezte projekt-sorozat nyitótételeként lett elérhető ez a szerzemény. A Deconstruction eladásaiból származó bevételek egyébként egy örmény jótékonysági szervezet számlájára mennek majd, a nóta harmadik résztvevője Cesar Gueikian a Gibson cég vezérigazgatója.

Tovább

RockNuggets Vol127. / Extensa - Extensa (2023)

Lengyel sűrűség

a2828665361_10.jpg

A progresszív zene mindig kihívások elé állítja az embert, de ha kellően fülelünk úgyis találunk benne valamit, ami magával ragad. Most nem utazunk messzire a zene miatt, hiszen Lengyelországban található az Extensa főhadiszállása, akik a borzasztó borító ellenére rendkívüli anyagot alkottak.

Tovább

Kereken tízperces dallal jelentkezett a Caligula's Horse

caligula2023.pngFriss lemezre készül az ausztrál progmetal zenekar, a Caligula's Horse, amit nem restell kicsit megpromózni a kiadás előtt. A várhatóan ismét zsenire faragott kiadvány, a Charcoal Grace január 26-án fog megjelenni, addig pedig itt van az új ízelítő, a pontosan tíz perc hosszú The World Breathes With Me.

Tovább

Itt egy újabb Guns N' Roses dal!

img_5971.jpg

Mennek a pletykák, hogy titokban készülget egy újabb Guns N' Roses album és egyre több jel arra utal, hogy ezek nem csak pletykák. Igaz nem ezeket a pletykákat erősíti, de most stúdióváltozatban is megjelent az eddig csak koncerten játszott The General című tétel, amely még a Chinese Democracy idejéből származik. Jó hallgatózást kívánunk! Készüljetek mert meglepetést fog okozni a szerzemény!

Tovább

Feloszlik a Sepultura, Budapesten is elbúcsúznak!

sepultura_2021.jpg

Keserédes hírt hoztunk: egy szuper csomag indul turnéra és Budapesten is állomásozik majd, ugyanakkor az apropó annál szomorúbb, ezért fájó szívvel írjuk le. Búcsúzik a SEPULTURA, itt az utolsó esély, hogy élőben lássuk. Fennállásának 40-ik évfordulóját nagyszabású búcsúturnéval ünnepli a Sepultura. A turné november 17-én ér a Barba Negrába, ahol a Sepu mellett a Jinjer, az Obituary és a Jesus Piece is fellép majd. A búcsúturnét egy online sajtótájékoztató keretében jelentették be. A koncertről bővebb infót ITT találtok.

Budapesten koncertezik a Megadeth!

0megadeth2020_01_eredmeny.jpg

Több mint egy évtized után lesz újra önálló Megadeth koncert Budapesten: június 9-én a Barba Negrában játszik a legendás amerikai zenekar. A csapat 2022-es, tizenhatodik nagylemezét mutatja majd be a Red Stage színpadán. A The Sick, The Dying… And The Dead! album küzdelmes éveket zár le az együttes történetében: nem csak a mindenkit sújtó járvány, hanem a Dave Mustaine-t megtámadó torokrák, az emiatt lemondott turnék és az ezzel járó kezelések is nehezítették a csapat mindennapokat.

Tovább

Starsailor - Silence Is Easy – újrakiadás (Parlophone/Magneoton, 2023)

Egy szelet brit pop történelem

380886523_858287122321891_3684408032583303873_n.jpg

Az ember így, negyven felett – ha még nem is napi rendszerességgel, de – már gyakrabban rácsodálkozik az idő múlására. Hogy csak zenei síkon maradjunk, intő jel, amikor egy újabb olyan lemez kap jubileumi újrakiadást, mely akkoriban jelent meg, amikor már mi magunk is javában túl voltunk a tinédzser éveinken.

Tovább

Ezek a dalok szerepelnek a Judas Priest új lemezén

judas-priest-1009.jpg

Minden hithű rocker tudja már, hogy március 8-án érkezik a fém legenda Judas Priest új lemeze Invincible Shield címmel. Most végre befutott a tartalomról szóló hír is. Eszerint a sima verzión 11, míg a bónuszokkal megpakolton 14 dal kap majd helyet. Ezek címeit alább mutatjuk is, a két eddig már ismert dal kíséretében.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum