RockStation

Albumsimogató: Linkin Park - Meteora (Warner Bros./Machine Shop, 2003)

A Nu-Metal vége?

2023. február 05. - KoaX

meteora_wp_by_neographixx.jpg

Emlékszem, a középiskolában három nagy csoport volt, illetve lehet, hogy a korosztályomban volt három nagy csoport. Volt aki a System Of A Downért rajongott, mások a Limp Bizkitet istenítették megint mások pedig a Linkin Parkért voltak oda. Én mindig is Wes Borland mellett raktam le a voksomat, de tudtam azt is, hogy a Linkin Park különleges! Idén húsz éves a zenekar második albuma, beszélgessünk róla.

Tovább

Újra a keményebb zenék felé kacsintgat Jason Newsted

thechophouseband22.jpgMiután rögzítette az általa életre hívott Chophouse Band első nagylemezét (ők láthatók a fenti képen), valami keményebbet is szívesen összerakna Jason Newsted. A veterán zenész már keresi a leendő társakat a projekthez, úgyhogy elképzelhető, hogy mondjuk egy éven belül valami keményebbet is szállít majd az öreg.

Tovább

Unbridled Fury - Csókoltat a Dying Fetus!

unnamed_13.jpgFinom, friss, nem kevésbé szaftos büntivel támad a Dying Fetus. A videóval kísért, egyelőre önálló kislemezdalként bemutatott Unbridled Fury egy valamikor megjelenő nagylemez része lesz majd, viszont annak a bejelentéséig, nem beszélve a megjelenéséről jó eséllyel van még idő. Egyelőre elégedjünk meg azzal, ami van! Íme!

Tovább

Nézd meg a Korn új koncertanyagának videóját!

korn_church.PNGPénteken megjelent a legújabb Korn kiadvány, a Requiem Mass. A tavalyi albumuk, a Budapesten is bemutatott Requiem megjelenése előtt adott félig akusztikus, félig újdalos-hangos koncertjének második felét tartalmazó ötszámos kiadvány képanyaga a megjelenéssel egyidőben szabadon nézhető lett, a fizikai formátumok rajongói a kiadványt CD-n és vinylen szerethetik be.

Tovább

Accept, The Iron Maidens @ Budapest, Barba Negra Red Stage, 2023.01.29.

Drágább, mint az életed

0accept2023_23_eredmeny.jpgAz elmúlt év viszontagságos újratervezési időszaka után a kalóztanya véglegesen áttelepült a budai oldalról, és a csepeli szigetcsúcsban ért révbe. A programkínálatra tavaly ősztől kezdve sem lehetett panasz, februártól már a kisterem is itt dübörög, és bár az infrastruktúra még nem érte utol magát teljesen, 2023 folyamán biztosan ki fog kupálódni a hely. Picit tartsunk még ki!

Tovább

Új koncertdal jött a Villagers of Ioannina Citytől

villagersofioannitacity2023.jpgElső koncertlemezére készül a görög stoner rock zenekar, a Villagers of Ioannina City. A csapat a Through Space and Time (Alive in Athens 2020) címre keresztelt, egyébként a YouTube csatornájukon már egy éve nézhető anyagról a Dance Of Nightot mutatta meg a nagyközönségnek, a fizikai példányok egy hónap múlva, egész pontosan március 3-től lesznek elérhetők.

Tovább

Szétrobbant a Thundermother tagsága

thundermother2022.pngFilippa Nassil kivételével mindenki lelépett a Thundermotherből. Az egész dominó effektus ott kezdődött, amikor a gitáros ki akarta rakni az énekesnőt, Guernica Mancinit a csapat soraiból, melynek következtében (és azért, mert nekik nem igazán volt beleszólásuk a zenekari változásokba) a többiek is elköszöntek. A három kilépett hölgy egy új, közös zenekarban folytatja majd, erről a lentebb látható posztban számoltak be. Hogy ez milyen formában valósul majd meg, azt egyelőre még nem tudni, ahogy azt sem, hogy kik lesznek a Thundermother új tagjai. Idővel minden kiderül!

Tovább

Megjelent a Russkaja új albuma, a Turbo Polka Party

Viszont a zenekar azonnali hatállyal feloszlik

22241-1.jpgHa eddig nem tettétek volna meg, most itt az ideje, hogy meghallgassátok a Russkaja friss albumát. Az osztrák bulimetalosok a Turbo Polka Party kiadása mellé egy friss videót is készítettek, ez a Paschlira lett ráillesztve. Alább mind a friss dal, mint a teljes anyag megtalálható.

Tovább

Van a szövegek között kellő önreflexió

A Devoid frontemberével, Waldmann Szilárddal beszélgettünk

dev_3.jpg

A Devoid zenekar háza táján tavaly év végén rendesen felkavarodott a por, hiszen új EP-vel jelentkeztek a győri metalarcok. Waldmann Szilárd, a zenekar frontembere mesélt nekünk az új albumról, végbélkúpról, gyurmaevő versenyről, Son Gokuról és arról, hogyan búcsúztatták a 2022-es évet.

Tovább

Koncertanyag érkezik Joe Bonamassától

joe_bo91.jpgFilmre vette a 2021-ben megjelent nagylemeze, a Time Clocks bemutató turnéjának egyik állomását Joe Bonamassa és hogy, hogy nem, azt többféle formátumban is elérhetővé teszi majd a nagyközönség számára. A CD/DVD, CD/Blu-ray, vinyl és digitális kiadásban megjelenő Tales Of Time anyaga a neves koncerthelyszínen, a Red Rocks Amphitheatre-ben lett felvéve 2022 augusztusában, alább a borítót és a dallistát, valamint az elsőként bemutatott The Loyal Kindot találjátok. Megjelenés: április 14.

Tovább

Egy teljes nagylemezt szentel Ronnie James Dionak Paul Gilbert

paulgilbert_march2021_img_6016_jasonquigley.jpgTucatnyi feldolgozással tiszteleg a 2010-ben elhunyt heavy metal legenda, Ronnie James Dio előtt a nem kevésbé neves gitáros, Paul Gilbert. A Mr. Big soraiból ismert zenész nemes egyszerűséggel a The Dio Album címet adta az április 7-én megjelenő anyagnak, melyről elsőként az örök klasszikus, bátran metaltörténeti alapműnek mondható Holy Divert mutatta meg.

Tovább

Szóló EP-re készül az Exodus dobosa

tomhuntingparty2023.jpgA kedvenc dalait dolgozta fel az első szóló EP-jére az Exodus dobosa, a nemrég rákos megbetegedésen átesett Tom Hunting. A kis szójátékkal Hunting Partyra keresztelt anyagról két dal, a 48 órából ismert Boys Are Back In Town és a Smokey és a banditából átvett East Bound And Down után a Daryll 'DMC' McWilliams-szel közös Jungle Love került ki, melyet a Bíbor Eső zenéiből szemeltek ki. Az EP-n Hunting mellett C. Will Harden (gitár) és Gator McKlusky (dobok) szerepelnek még, mint állandó zenészek, sok egyéb más neves vendég mellett.

Tovább

Bone Church - Meglepetésdal a Slipknottól

slipknot_2022_promo.png

Némileg meglepő módon új kislemezdallal állt elő a Slipknot. A Bone Church című dal előfutára lehet Shawn "Clown" Crahan és a zenekar azon koncepciójának, amely inkább különálló dalokban gondolkodik. A dalnak nem sok köze van a zenakar által eddig képviselt zenei koncepcióhoz, bár kétségtelen, hogy mutat hasonlóságot a legutóbbi album néhány részletével.

Tovább

Guns N’ Roses - Use Your Illusion I/II (Universal Music, 1991/2022 remaster)

Két és fél óra rocktörténelem

sdlx_digital_cover_art.jpg

A legismertebb lemezekről a legnehezebb írni. Egyrészt hiábavaló dolog lenne bekezdéseken keresztül taglalni az erényeiket, hiszen mindenki tisztában van ezekkel, aki ezeket a sorokat olvassa. Másrészt felesleges számadatokkal, statisztikákkal dobálózni, mivel ezek néhány kattintás után különféle hitelesített forrásokból is kiolvashatók. Harmadrészt pedig – a címben szereplő zenekarnál maradva – épp a Guns N’ Roses az egyik olyan rockbanda, melynek története magyar nyelven is részletekbe menően dokumentált.

Tovább

Jön a Currents lemeze, a The Death We Seek

Itt a Remember Me című tétel!

currents2022.jpgBemutatta a Remember Me című dalát a Currents, mely mellé egy nem kevésbé jó hírt csatolt a connecticuti metalcore brigád, ugyanis érkezik az új nagylemez! A The Death We Seek megjelenése május 5-re lett bedatálva, alább a borító, dallista, a korábban kiadott címadó tétel, a szintén már bemutatott Vengeance és a friss nóta is felsorakozott csemegézésre.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum