RockStation

RockNuggets Vol150. / Jaguar God - Mictlan (2024)

One man project Németországból

2024. február 15. - KoaX

a2481483480_10.jpg

Németországról, ha a metalról vna szó, nekem elsőre mindig a Rammstein ugrik be. Ez teljesen érthető, hiszen az industrial metal úttörői nem kis sikert tudhatnak a magukénak. Most viszont nem róluk lesz szó, hanem egy újabb one man projectről, a Jaguar Godról.

Régóta nem találtam már egy emberes zenekart, így felvillanyozott a tudat, hogy ennyire jó zenét valaki egyedül tud csinálni. Inspirálólag tud hatni az emberre, ha ilyen lemez kerül a keze közé. A Jaguar God, Mictlan albuma már a harmadik lemez a sorban. A szerző elmondás szerint, ambient metal hangulatú zenét játszik, de én egészen biztos vagyok benne, hogy ha szereted a Mastodont akkor szimpatikus lesz ez a lemez. Az őslények mellett pedig eszembe jutott egy régi kedvencem az In Vain zenekar is, aki hasonló atmoszférát tudott teremteni még az aktív időszakában. A progos elemeken hallatszik, hogy stúdióban készültek, ellenben ennek a típusú zenének ez egyáltalán nem áll rosszul, sőt! Pillanatnyilag ez a lemez nálam ott van azok között az anyagok között, amikhez visszatérek folyamatosan. Nehéz róla leszakadni.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr7218325795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum