RockStation

Albumsimogató: Monolord - Empress Rising (Easy Rider Records, 2014)

2024. június 09. - KoaX

a0984109431_10.jpg

Számomra teljesen hihetetlen, de tíz éves lett az egyik legnagyobb jelentőséggel bíró album, ami a 2010-es években született. A Monolord, Empress Rising albuma áprilisban múlt tíz éves, amit mi sem tudnánk jobban ünnepelni, minthogy neki megyünk újra a daloknak!  Hogy is volt ez tíz évvel ezelőtt?

Tovább

Leszedi az arcokat a friss dalával a Heriot

heriot2024.jpgKomolyan odahegeszt a szeptember végén érkező bemutatkozó albumának, a Devoured by the Mouth of Hell-nek a nyitódalával a Heriot. A Foul Void az első két percben körülbelül a csontig ledarálja az arcokat, hogy aztán egy rövid, könnyedebb rész után folytassa a cafatolást. De inkább győződjetek meg róla ti magatok! A remekbe szabott számhoz videó is készült!

Tovább

Mókás thrash dalban veretik az Awolnation tagjai, avagy itt a The Barbarians of California új száma

thebarbariansofcalifornia.jpgKomolyan komolytalan számot adott ki az Awolnation oldalhajtás, a The Barbarians Of California. A Far Out, Bro című számban a Snapcase énekese, Daryl Taberski vendégeskedik, a videó meg körülbelül annyira komolyszabású, mint a nóta mondanivalója.

Tovább

Brutális zúzással kedveskedett az Oceano

oceanowounds.jpgFriss számot villantott a nagyközönség számára az Oceano. A deathcore zenekarnak a Wounds Never Healed az első dala amit bemutat a nagyközönségnek, lemezt utoljára 2017-ben adtak ki, szóval már épp ideje volt. Ahogy mondani szokás, a dal nem jár egyedül, hamarosan érkezik a nagylemez is, a Living Chaos augusztus 30-tól lesz elérhető.

Tovább

Houle - Ciel cendre et misère noire (Les Acteurs De l’Ombre Productions, 2024)

A párizsi Houle új név a black metal felségvizein

438087963_806356158145038_2498288765847037456_n.jpgA párizsi Houle új név a black metal felségvizein. A helymeghatározás pedig szó szerint értendő. Az öt főt számláló legénység, pontosabban a kiadó által összeállított promóciós lap marine black metalként hivatkozik arra a műfajra, amit a Houle művel. Egy újabb hangzatos elnevezés, melyet illik tartalommal is megtölteni.

Tovább

Először játszotta élőben a Metallica az Inamorata dalt

metallica_2023_credit_tim-saccenti.jpg

A Metallica 72 seasons albuma tavaly áprilisban indult világhódító útjára. Azóta a zenekar már több dalt is előadott élőben a lemezről, azonban a zárótételt eddig még soha. Május 26-án azonban megtört a jég, hiszen a Münchenben a zenekar elővette ezt a tételt is, amiről van profi felvétel is (milyen meglepő). Félre a dumát és nézzük, hallgassuk a dalt!

Tovább

“Ha egy névben benne van a 'fesztivál' szó, akkor azt komáljuk”

Interjú a Kickin Valentina zenekarral

kickin_03.jpg

Az amerikai, Atlanta városából indult Kickin Valentina zenekart valószínűleg még csak kevesen ismerik idehaza. A régi vágású, mocskos rock n’rollt játszó négyes ezzel együtt nem ritka vendég az öreg kontinensen, ráadásul idén már a negyedik albumával rukkolt ki. Az alábbi beszélgetésre is az aktuális európai turnéjuk során került sor Oberhausenben.

Tovább

Hide & Seek - 26 év után itt egy új The Jesus Lizard dal

the-jesus-lizard.webpItt a nagy The Jesus Lizard bejelentés! 26 év után Rack címmel új lemezzel jelentkezik a kultikus zenekar. A Mike Patton kiadójánál az Ipecac-nél szeptember 13-án megjelenő korongon 11 dal kap majd helyet. Pluszbónuszként alább itt egy klipes dal Hide & Seek címmel. /Fotó: Joshua Black Wilkins/

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum