RockStation

Albumsimogató: Helloween - Master of the Rings (Raw Power/Castle, 1994)

Hihetetlen győzelem

2024. július 07. - viliricsi

helloween-master-of-the-rings.jpgA banda történetében sorsdöntő. Rendkívüli jelentőségű. Óriási nyomás alatt készült. Mérföldkő az együttes pályafutásában. Általában ezek a mondatok azok, melyek egy lemezkritika alapjait képezik. Ez az az eset, amikor nem csak színező közhelyekként funkcionálnak, hanem nagyon is valóságosak az éppen ma harminc éve megjelent Helloween album, a Master of the Rings vonatkozásában.

Tovább

Hamarosan itt lenne az új Converge anyag?

converge-2018.jpg

Ben Koller a zenekar dobosa az Instagramján osztotta meg, hogy a zenekar éppen a stúdióban dolgozik. Koller elmondása szerint az eddigi legjobb lemezével készül a zenekar, hiszen minden benne van, aminek egy Converge lemezben valaha is benne kellett lennie. Fugazi, Entombed hangulat, őrült riffek, Nate-től, rossz riffek, amiket igyekeznek gyorsan játszani, emo riffek, szóval tényleg mindent bele pakolt a zenekar, amit csak tudott. Koller egy rajongó kérdésére elmondta még, hogy nehéz eldönteni mikor fejezik be a munkát, de ez a legtermészetesebb és legjobban kiteljesedő folyamat, amit valaha is része volt. Aki még nem tudná, annak mondjuk, hogy a zenekar augusztus 1-jén a Dürer Kertben játszik.

Tovább

MOLTO x HÉT JEL: ENGEDJ EL

moltohetjel_kozosfotos.jpgA debreceni MOLTO harmadik lemeze 2022. november 25-én jelent meg Napok halottja címmel és pozitív visszajelzéseket kapott mind a zenei sajtó, mint a közönség részéről. Ezen az albumon kapott helyet egy dal, amelyet a zenekar a Hét Jel atyjával, Pócsi Pistivel együtt készített el. A dal címe Engedj el és a július 5-én megjelenő második Hét Jel album, a Vérrel írva tiszteletére készült ehhez a szerzeményhez egy vizuál videó. Az alkotók szerint ez a dal az a bónusz felvétel, a Vérrel írva c. Hét Jel lemezhez, amely nem került fel rá. 

Tovább

Kész van a következő Cradle Of Filth lemez

cof2024.pngDani Filth a TotalRocknak adott interjújában elárulta: készen van a Cradle Of Filth soron következő albuma, a 2021-es Existence Is Futile utódja. Az anyag várhatóan jövőre fog megjelenni, viszont hogy addig ne maradjunk dal nélkül, az őszi Európa-turné előtt, még októberben kijön az első friss szám a korongról.

Tovább

Megjelent a Skog háromdalos EP-je

skog_band_photo.jpgHáromdalos EP-vel rúgta be az ajtót a budapesti székhelyű, old school melodic death metalos vonalon utazó Skog. Zenéjük a legszebb '90-es évekbeli svéd death metal hagyományokra épít, egyaránt merítkezik a stockholmi láncfűrészes Dismember-hangzásból és az At the Gates-féle klasszikus melodic death metal futamokból. Igazi retro megközelítés, a stílus rajongóinak masszívan ajánlott hallgatnivaló.

Tovább

Már kész van a következő Volbeat lemez zenei része

20230828_volbeat_1.jpg

Épp, hogy befejezte az Asinhell-el a turnéját, Michael Poulsen újra a Volbeat felé kacsint. Az énekes-gitáros jelezte, hogy a 2021-es Servant Of The Soul utódjának zenei része már teljesen kész, a szövegek is kupálódnak, úgyhogy az év hátralévő részében megkezdődik a stúdiózás. Az album megjelenése jövőre várható, amit egy Európa- és egy USA-turnéval ünnepelnek majd meg.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum