RockStation

Albumsimogató: Rammstein - Liebe Ist Für Alle Da (Universal, 2009)

Te elérted már a szerelmet?

2024. július 21. - KoaX

71ivwgpispl_uf894_1000_ql80.jpg

Minden régóta aktív zenekarnak van egy lemeze, amely amolyan fekete bárányként van bejegyezve a metal zene történelmébe. A Rammstein egyik ilyen dalcsokra idén lesz tizenöt éves, szóval éppen megfelelő lesz, hogy mai fejjel górcső alávegyük, hogy aztán csalódjunk benne. De pozitívan vagy negatívan fogunk csalódni? Hamarosan kiderül.

Tovább

Elváltak a Butcher Babies és Carla Harvey útjai

52314367374_bdfcdfb060_o.jpg

Már nem tagja a Butcher Babies zenekarnak az alapító énekes Carla Harvey. A zenekar 2010-es alapításában tevékeny részt vállaló énekesnő (nem mellesleg az Anthrax dobos Charlie Benante jegyese) más projektre kíván koncentrálni a jövőben, melyhez a zenekar sok sikert kíván neki. A Butcher Babies meg megy előre, augusztus 3-án például a Fezen Fesztiválon játszanak. /Fotó: Lányi Kristóf/

Tovább

Do Angels Sing Like Rain? - Bemutatta az első dalát Daniel Cavanagh új zenekara, a Weather Systems

weathersystems.jpgSzeptember 27-én megjelenik a Weather Systems bemutatkozó albuma, az Ocean Without a Shore. A két volt Anathema tag, Daniel Cavanagh és Daniel Cardoso által alkotott, az egykori anyazenekar egyik csúcsalkotására hajazó névvel megáldott zenekar az első dalával, Do Angels Sing Like Rain?-nel mutatkozik be, a nevezett lemezen, ami nem mellesleg nyolcvan százalékban a soha meg nem jelent következő Anathema nagylemez anyagát tartalmazza, még további nyolc dal található majd, köztük két "folytatás". Íme a részletek és a friss nóta!

Tovább

RockNuggets Vol183. / Fuzziebär - Die Gedanken sind Brei (2024)

Német poliptámadásra felkészültél?

a0006372039_10.jpg

Ha a német rock zenéről vagy metal zenéről beszélünk, akkor sokaknak elsőre Udo, az Accept és nem utolsó sorban a Rammstein jut eszébe. Legalábbis így gondolom. De most itt van egy stoner-psyrock zenekar, akik talán felteszik magukat a térképre? Nemrég jelent meg a Fuzziebär legújabb EP-je Gedanken sind Brei címmel.

Tovább

Érkezik az új Smashing Pumpkins album!

smashing2024.jpg

A grunge műfaj kis hercege, a Smashing Pumpkins bejelentette új albumát, az Aghori Mhori Mei-t amely augusztus 2-án jelenik meg. Ha hatalmas rajongó vagy és nem sikerült Európában sehol elcsípned a zenekart, ne csüggedj, megvásárolhatod akár delux kiadásban is az új albumot, amit a zenekar dedikál is a számodra. Corgan mesternek ezzel a lemezzel zárul a kalandos rockoperája, ugyanis az énekes, dalszerző elmondása szerint ez a lemez az 1995-ös Mellon Collie And The Infinite Sadness és a 2000-es Machina/The Machines Of God folytatása. Az új lemezen, amúgy összesen tíz tétel kap majd helyet, a cikk további részében elolvashatjátok a dallistát, illetve megcsodálhatjátok a gyönyörű borítót!

Tovább

Egy vörös dal Simone Simons-tól

simonesimons2024a-copy.jpg

Simone Simons, az EPICA énekesnője kiadta az R.E.D. dalhoz készült videoklipet, a hamarosan megjelenő debütáló szólóalbumáról. A Nuclear Blast Records által augusztus 23-án megjelenő Vermillion Simone régi zenei partnerével, Arjen Lucassennel (Ayreon) készült. Az énekesnő elmondása szerint a R.E.D. a mesterséges intelligencia térnyerésével foglalkozik, olyan jövőt képzelve el, ahol az alkotás kezd túlszárnyalni az alkotót.

Tovább

Új Jerry Cantrell dal érkezik

451777346_1047284080090690_6761973844276667550_n.jpg

Az Alice In Chains zenei agya, az Instagramon osztotta meg, hogy július 25-én Vilified címmel új szóló dalt ad ki. Lehet, hogy ez egy közelgő új szóló anyagnak a beharangozója lenne? Esély van rá, hiszen a legutóbbi albuma Brighten is már idén három éves. Noha azt sem szabad elfelejteni, hogy lassan egy új Alice In Chains lemeznek is itt lenne az ideje, hiszen a a Rainer Fog is már hat éve jelent meg. Minek örülnétek jobban?

Tovább

Vedd meg Jason Newsted egyik gitárját!

fxrjsq2ykc3rqn6e4hcs.jpg

Jason Newsted neve sokaknak ismerősen csenghet, noha ma már annyira nem aktív a zenész. A Metallica "legendás" basszusgitárosa most több gitárt is elad az interneten, amiket akár Te is megvásárolhatsz. Ha hezitálnál, akkor hoztunk neked egy több, mint tíz perces videót is ahol, Jason bemutatja a hangszereket. Na, ki mit vásárol?

Tovább

Októberben jön az új Drug Church, itt egy dal róla

drug_church_2024.jpgKét év után új Drug Church lemez érkezik. A Pure Noise Records gondozásában október 4-én érkező Prude 10 dalt rejt majd. Helyet kapott rajta a tavaly márciusban már bemutatott Myopic című tétel is. A kilenc további vadiúj dalból most egy újabb mutatta meg magát, mégpedig a Demolition Man című, amihez egy videót is társítottak az urak.

Tovább

Elhunyt Pinche Peach a Brujeria oszlopos tagja

363437836_770899368371230_7830617554995120613_n.jpg

A Brujeria zenekar szomorú hírt tett közzé a Facebook oldalán. A zenekar oszlopos tagja, Ciriaco Quezada alias  Pinche Peach súlyos szívkomplikációk következtében tegnap este elhunyt. A Brujeria hosszú távú tagjaként ő volt a zenekar leplezetlen arca. A halálával nem csak egy zenésztársat, hanem barátot, unokatestvért, bajtársat vesztett el a zenekar.

Tovább

Zajszint #10 - A rockzene üzleti oldala: zenekarok és kiadók viszonya /2. rész/

zajszint_05.png

 

Mi a szerepe egy kiadónak? Hogyan változott ez a szerep az évtizedek alatt? Alaposan átbeszéltük, milyen kapcsolat húzódhat meg a zenészek és kiadóik között. Ez az epizód rendkívül hosszúra nyúlt, ezért formabontó módon kettévágtuk. Itt a második rész, az elsőt is megtaláljátok a csatornánkon. A műsor meghallgatható alább, valamint az Apple Podcasts felületén.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum