RockStation

Albumsimogató: AC/DC - Highway To Hell (Atlantic Records, 1979)

Nosztalgiázzunk a pokol felé vezető úton!

2024. július 28. - KoaX

71ov-dhycil_uf1000_1000_ql80.jpg

Szerintem, nincs a földön olyan rock zenét szerető ember, aki ne találkozott volna a Highway To Hell–el. Egy olyan ikonikus dalról beszélünk, mint a Paranoid vagy az Enter Sandman. Egyszer biztos, hogy hallotta mindenki az életben. Hihetetlen, de az uniformisba bújt Angus Young és csapata negyvenöt éve hozták ki a legendás albumot, amin utoljára hallhattuk Bon Scott énekest. Nosztalgiázzunk egy kicsit a pokol felé vezető úton!

Tovább

Balhés borítók 24.

collage_maker-16-nov-2022-11_12-am.jpgÚjabb fejezetéhez ért a Balhés borítók, ez a most már egyébként is szép lélegzetvételű sorozat. Ebben a részben elég sok tippként kapott tartalom lesz, amit ezúton is köszönök minden érintettnek! De szerintem ugorjunk fejest a konkrétumokba!

Tovább

Fade - Új dal jött a Cane Hilltől, ősszel érkezik az album is!

ch2024.jpgFade címen leszállította a legújabb dalát a Cane Hill. Az urak a dal mellé, ezt az alábbiakban találjátok meg. További jó hír, hogy október 25-én jön a zenekar albuma, az a piece of me i never let you find (igen, csupa kisbetűvel), ami hat év kihagyással követi az előző albumot és kettővel a legutóbbi EP-jüket.

Tovább

Villámok csapkodnak a Metallica körül

452644426_1034923211330359_7889353791248011024_n.jpg

Ünnepi hangulatban van a Metallica, ugyanis a zenekar második, Ride The Lightning című albuma idén lett negyven éves. Szép kerek évforduló, a zenekar pedig nem is ül a babérjain, ahogy azt már megszokhattuk tőlük.... Jön egy csomó ünnepi merch, most pedig megnézhetitek, hogy készül a zseniális album új vinylje, amit Kirk és Rob is letesztelt.

Tovább

Jöhet a legutolsó Black Sabbath koncert?

Black-Sabbath2_1.jpg

Nagyon régóta kering a pletyka, hogy a Black Sabbath eredeti felállással már készül a LEGUTOLSÓ koncertjére. A 2016-os nagy búcsú turnén Bill Ward dobos nem vett részt, mivel állítólag számára elfogadhatatlan feltételeket szabtak a szerződésben. Pár hónapja Tony Iommi, Geezer Butler és Ozzy is megszólalt az ügyben, hogy szép lenne úgy lezárni az egészet, hogy Bill bácsi dobol. Most Bill Ward is bejelentkezett és elmondta, hogy noha 76 éves, egy utolsó koncert Angliában csodás lenne a zenekarral.

Tovább

Blood Incantation - Starspawn (Dark Descent/Century Media, 2016/2024)

Kaotikus death metal

a1733010844_65.jpg

A progresszív death metalról első ízben az 1993-as év lemezei jutnak eszembe; Elements, Focus, Individual Thought Patterns, illetve Spheres, valamint ezen év termése a Covenant, a Serenades és a Wolverine Blues is – utóbbiak bár nem nevezhetők progresszívnek, szintén kitolták a stílus kereteit. Az alirányzat alirányzata az elmúlt három évtizedben számtalan mutáción, változáson esett át. Ha jól emlékszem, a 2010-es évek elején hallottam első ízben a kozmikus death metal szóösszetételt. Kétségtelen, hogy szövegi szempontból a Nocturnus már a ’90-es évek elején kísérletezett ezzel a tematikával, de a 2010-es évek lemezei zeneileg más megközelítést képviseltek, mint Mike Browningék korai munkái.

Tovább

Justice Will Shine On - Friss dalt szállított Serj Tankian

serj-tankian-1.webpSzeptember 27-én megjelenik Serj Tankian új EP-je, a Foundations. A jó hír bejelentése mellé az énekes egy dalt is mutatott az anyagról (a korábban kiadott A.F. Day-en túl), ez pedig a Justice Will Shine On. Tankian elmondása szerint a nótát még a System Of A Down korai időszakában írta, viszont eddig a fiókban pihent. A téma: az örmény népírtás.

Tovább

Mastodon és Lamb Of God koncert jöhet?

maxresdefault.jpg

Az év egyik legnagyobb szívfájdalma, hogy a Mastodon és a Lamb Of God közös, ünnepi turnéja nem csak az országot, de egész Európát elkerüli. Mind a két zenekar előadja a legendás albumaikat az elejétől a végéig, így a szerencsések egyben hallhatják a Leviathan-t és az Ashes Of The Wake-et. Azonban van olyan koncertre járó egyén, aki nem hajlandó letenni a mobilját, így most mi is végig nézhetjük mind a két koncertet!

Tovább

BELPHEGOR: black, death, brutál metal est a Barba Negrában szeptemberben!

belphegor2024.jpgSzeptember 17-én ér Budapestre az osztrák black, death alakulat, a BELPEHGOR turnéja, melynek különleges vendége az amerikai death-thrash Malevolent Creation lesz, de jön a groovedeath metal Confess és a brutal death metal Monument Of Misanthropy is. 

Tovább

Így tolta a Gojira a párizsi Olimpia megnyitóján

gojira-paris.pngLemaradtál róla, hogy hogyan is játszott a Gojira a 2024-es Olimpia megnyitóján Marina Viotti operaénekesnővel? Hiba! Nagyon nagy hiba, hiszen a zenekar eléggé látványos előadást nyomatott, miközben a sportolók a Szajnán vonultak a hajóikon. De semmi probléma, hiszem most megnézheted utólag. Mondanánk, hogy metal történelmi esemény, de ez nem igaz, hiszen ez annál több! Ez TÖRTÉNELMI esemény volt, hogy egy metal zenekar játszott egy olimpiai megnyitón.

Tovább

Negyven évet ünnepel Budapesten a Mayhem

mayhem2021_1.jpgJó kis bulinak néz elébe az, aki szeptember 4-én ellátogat a Barba Negra nagyszínpadához. Miért is? Mert aznap a Mayhem húzza majd a talpalávalót! A legendák a karrerjük negyven éves fennállását ünneplő szettel fogják majd rendberakni a nagyérdeműt, szóval a megjelenés több, mint kötelező. A koncert Facebook eseménye ITT található, a jegyeket ITT tudjátok beszerezni.

Into the Void - Bölcsőtől a Black Sabbathig és bőven tovább

Te mekkora Sabbath rajongó vagy?

10958819_5.jpg

Geezer Butler neve kitörölhetetlen a metal zene történelméből. Ezen kár is lenne vitatkozni, hiszen a Black Sabbath maga a metal zene ősatyja.  Az a négy angol srác olyat művelt, amivel megváltoztatták a világot. A négy srácból kettőnek már olvashattuk a nézőpontját az egész történetről. Most azonban a ritmusszekció egyik fele köszön be, hogy ő is elmondja milyen is volt az élete, az életük.

Tovább

Daily Thompson Chuparosa (Noisolution, 2024)

Grunge Németországból

430774906_909652347828261_8839277050931109456_n.jpg

A grunge műfaj és Seattle városa közé hajlamosak vagyunk kitenni az egyenlőségjelet. Az irányzat és a város neve a ’90-es évek elején kétségtelenül elválaszthatatlannak tűnt egymástól. A hullám egyesek szerint egy halálesettel (Andy Wood) kezdődött, és egy másikkal (Kurt Cobain) ért véget. Ha a végpontok tekintetében lehet is vitatkozni, abban a tekintetben viszont nem igazán érdemes ölre menni, hogy a grunge aranykora nagyjából a két tragikus esemény közé tehető.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum