RockStation

Albumsimogató: Nirvana - MTV Unplugged In New York (DGC Records, 1994)

2024. február 18. - KoaX

81vs_wfdozl_uf894_1000_ql80.jpg

Akármit lehet mondani a grunge-ra, az biztos, hogy mindenkiből kivált valamilyen érzést. Kurt Cobain és a Nirvana pedig különösen erős érzelmeket tud kiváltani az emberekből. Szinte, hihetetlen, de harminc éve jelent meg a Nirvana MTV Unplugged In New York albuma, ami a valaha készült egyik legjobb unplugged felvétele volt a zenei csatornának.

Tovább

Elváltak Vogg és a Machine Head útjai

0machinahead2022_28_eredmeny.jpgA végéhez ért Wacław "Vogg" Kiełtyka Machine Headben töltött karrierje. A gitáros távozása kivételesen nem Robb Flynn vezérmániája miatt történt, Vogg nemes egyszerűséggel az anyazenekarát, a Decapitatedet szeretné tovább tolni, akikkel már most szépen telítődik a naptára. Jelenésük lesz többek között március 9-én Budapesten is amikor az Analogban lesz egy jó erős seggrepacsi. A tettestársak az Incantation, a Nervosa és a Kassogtha lesznek.

Tovább

Feldolgozás lemez egy újabb supergrouptól

kepkivagas.JPG

A FOO FIGHTERS frontembere, Dave Grohl az ANTHRAX-os Scott Iannel és Charlie Benantével egyesítette erőit, hogy rögzítse a BAD BRAINS 1982-es klasszikusának, a The Regulator-nak a feldolgozását. A felvételek Grohl bácsi stúdiójában készültek, és mindösszesen kétszer játszották el a dalokat, hogy azoknak megmaradjon a nyers hangulata. A feldolgozás lemez az idén is megrendezésre kerülő Record Store Day keretein belül fog megjelenni április 20-án.

Tovább

Horzsol a High On Fire új dala!

hof2023.jpg

Az MNRK Heavy gondozásában, április 19-én érkezik az új High On Fire anyag! A kilencedik lemez Cometh The Storm címre hallgat és összesen tizenegy szerzemény fog horzsolni rajta. Az első dal, ami klipet is kapott, már hallgatható-nézhető. Itt van a Burning Down, ami olyan alapvetés lesz az elkövetkezendő években a sludge/doom szerelmeseinek, hogy azt még leírni se merjük. Az album különlegessége emellett, hogy az első lemez lesz, amin már szerepel az "új" dobos, Coady Willis is.

Tovább

Ők segítik Bruce Dickinsont élőben

bruce-dickinson-uk-tour-2024.jpg

Az IRON MAIDEN énekese, Bruce Dickinson új szólóalbuma, a The Mandrake Project március 1-jén jelenik meg, amivel az énekes június elsején Budapestre is ellátogat a Barba Negra színpadára. Az énekes most elárulta, hogy két új gitárossal bővült a projekt. Élőben nem mások kísérik az énekest, mint a svéd származású gitáros, dalszerző és többszörös platinalemezes producer, Philip Näslund, valamint a svájci session és turnégitáros, Chris Declercq (aki egyébként Dickinson jelenlegi kislemezén, a Rain On The Graves-on is játszott). A korábban bejelentett tagok Dave Moreno (dob), Mistheria (billentyűs hangszerek) és Tanya O'Callaghan (basszusgitár). 

Tovább

Így tolja Taylor Swift dalát a Dragonforce

dragonforce-2023.png

A Dragonforce-tól már sok érdekes megoldást láttunk, hallottunk. A power metalos csapat március 15-én  hozza ki legújabb albumát, a Warp Speed Warriors-t. Az album normál kiadásán kilenc dal fog szerepelni, azonban a zenekar készült egy feldolgozással. A népszerű énekesnő, Taylor Swift, Wildest Dreams című dalát dolgozták át és ezt még egy videóval is lekíséri a zenekar. Jó szórakozást! 

Tovább

Friss dalok jöttek a Hot Water Music-tól

hot-water-music-30th-anniversary-tour.webpMár harminc éve robog a Hot Water Music szekere, ezt pedig egy új albummal ünneplik meg. A többek között a Turnstile, a Thrice és az Alexisonfire tagjait vendégül látó Vows című korong május 10-én érkezik majd, az anyagról a Burn Forever mellett a nyitódal, a Menace került ki, ezeket lentebb, a lemez részletei alatt találjátok meg. Érdekesség, hogy a lemezen a Turnstile, a Thrice, az Alexisonfire és a Farside egyes tagjai is feltűnnek különböző dalokban.

Tovább

Érkezik a Nickelback-dokumentumfilm

nickelback_20220910.jpg

Nem is olyan régen volt hír, hogy a Bon Jovi zenekarról dokumentumfilm készül, most meg itt van a következő. A Nickelback Hate To Love címmel hozza el a mozikba márciusban a róluk készült dokumentumfilmet. A hírek szerint világszerte vetíteni fogják március 27-én és 30-án a filmet, így jó eséllyel a magyar mozikba is bekerül majd, de konkrét infókat egyelőre még nem közöltek.

Tovább

Minőségi death metal est Óbudán - Ensanguinate (SLO), Sollen, Spectral Despair a Teremben!

ensanguinate_2024.pngA szlovéniai DM színtér egyik legerősebb csapata, az Ensanguinate új 'Eldricht Anatomy' című lemezének turnéján érkezik hazánkba! A zenekar mesterien ötvözi a 80's-90's death/black metalt a mai hangzással és hozzáállással. Atmoszférikus, mégis brutális zenéjüket élőben az óbudai Terem falai között csípheted el március 2-án!

Tovább

Ilyen volt a Napalm Death budapesti koncertje

Képgaléria!

Február 14-én Budapesten lépett majd fel a grindcore legenda Napalm Death.  A szerelmesek világnapjára jobb eseményt keresve sem lehetett találni, főleg, hogy olyan kedves kis zenekarok húzták a talpalávalót még, mint a Primitive Man, a Wormrot vagy a Piece. A koncerten Máté Évi barátunk képviselte a RockStation fotós tagozatát, az ő képeiből válogattunk.

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum