RockStation

Hegyalja Fesztivál 2009 - képes beszámoló

2009. július 25. - SAABI

Lelkes-becsületes koncert- és fesztivállátogató tiszteletbeli kollégánk meglátogatta a Hegyalja Fesztivált is és nyilatkozott a látottakról néhány szót nektek plusz küldött egy vagonnyi fényképet, amit nézegethettek. Köszönjük Frogfoot, szép munka volt! :)

---------

Aki olvasta az Indexes Hegyalja 2009 beszámolót azonnal felejtse el! Ha valaki a Faithless DJ szettre ácsingózik ne írjon beszámolót thrash metal koncertekről...


Death Angel


A DA új felállással érkezett hozzánk,az eredetileg szinte családi vállalkozásként működő zenekar két új tagja nem filippinó származású-ez persze semmit nem von le a zenekar értékéből,továbbra is előkelő helyen állnak a Top 10 kedvenceim között. A DA most sem okozott csalódást és a magyar közönségben sem kellett csalódnia a DA zenészeinek!
Az új basszusgitáros kezdetben elég visszafogott volt,majd látva a közönség reakcióját egyre szélesebb vigyorral az arcán,egyre nagyobb lendülettel zenélt-a végén még a Marshall erősítőkre is felmászott.

Ez volt a turné utolsó állomása,így nekünk játszották "a turné utolsó nótáját" és igazi jutalomjáték volt a zenészeknek és a közönségnek is az improvizációkkal megtűzdelt instrumentális nóta. A hangzás sajnos minősíthetetlenül rossz volt,de kárpótlt a hangulat
és a lelkes zenészek kiváló játéka. Mark Osegueda többször is megköszönte a fantasztikus fogadtatást és megígérte, hogy viszatérnek - csak győzzem kivárni.
 

 
 

A cikk további részében többek közt Machine Head, Testament, Kataklysm beszámolók és jelentős mennyiségű fotó. Kattintsatok!



Machine Head
 


A Hegyalja legjobb koncertje volt. Még a keverőpultnál is levitte a fejem a színpadról áradó energia. Robb Flynn és csapata mindent megtettek,hogy a hosszú kihagyás után a maximumot nyújtsák. A koncert egyik meglepetése volt,hogy Robb egy rövid szereplésre a színpadra hívta Chuck Billyt a Testament énekesét!
Jöhetnének gyakrabban is-igaz nem panaszkodhatok,másodszor láttam őket rövid időn belül de ez a koncert sokkal jobb volt mint a Nova Rock-os, nem kis részben a közönségnek köszönhetően.
 

 


Testament

 


A másik nagy kedvenc zenekarom. A hangzást leszámítva szinte hibátlan, Best of Testament programot adtak elő és még a kiadott műsoridőt is túllépték egy kicsit. A számok között egy perc pihenő sem volt, nem tudom Paul Bostaph hogyan bírta abban a hőségben-a közönség persze ezzel csak jól járt: az új nóták mellett sorban jöttek a klasszikusok (a The Gathering albumról is játszottak, pedig ha jól tudom nem tartozik a kedvenceik közé).


Ezeket a zenekarokat láttam még:

Kataklysm

Ismét bajban vagyok. Egy számomra ismeretlen zenekarról kellene írnom, pedig a saját stílusukban legendásnak számítanak. Mentségemre szolgáljon, hogy a death metal nem igazán az én műfajom.
Az énekes Maurizio Iacono megígérte, hogy aki nem ismerné annak most megmutatják mi is az a Kataklysm! Akkor én vagyok a legjobb ember ehhez a bemutatkozáshoz! Kevésbé hörgős, és dallamosabb mint vártam talán éppen ezért tetszett a zenéjük, Jean-Francois Dagenais gitárhangzása élőben óriási, valamiért elsőre a láncfűrész ugrott be róla...
Jól sikerült a bemutatkozásuk, kár lett volna kihagyni.


ABCD

A Machine Head után levezetésképpen megnéztem Magyarország legjobb coverbandáját az ABCD-t. Néhány sör társaságában a legjobb szórakozás és mindig jó bulit csinálnak. Nem szabad elfelejteni, hogy itt a felhőtlen szórakozás és a felszabadultság a lényeg!


The Bedlam

A legendás zenekar sajnos a korai kezdés miatt megalázóan kevés embernek játszott, ettől többet érdemeltek volna. Nem retro vagy nosztalgiabulit láthatott a közönség, ez egy friss, új zenekar, remélem lesz folytatása.
Undertaking, Barbed Wire, Slogan és a The Bedlam. A '80-as évek legvégének / '90-es évek elejének meghatározó új zenekarai voltak, örömömre szolgált, hogy a The Bedlam visszatért.


Room Of The Mad Robots
-a nap meglepetése

A gitáros srác hangszere láttán sima Pantera kópiára számítottam, de kellemes meglepetés ért: nem másolattal van dolgom hanem egy olyan zenekarral amelynek igyekeznek saját arculatot és hangzást adni. A saját hangzásról rögtön gondoskodik egy plusz dobos aki djembén játszik, vendégként pedig fellépett velük Ágnes (!) és egy számot közösen adtak elő.


Depresszió, ManGod INC, Subscribe és Road csak képekben:

 


 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr281266986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum