RockStation

VIDEJÓ! A szokásos botrányos? : Marilyn Manson – Arma-'Goddamn-motherfuckin'-geddon

2009. május 17. - sunthatneversets

Az Antikrisztus pár nap múlva - egészen pontosan: május 26.-án – megjelenő The High End Of Low  című lemezéről itt az első videó. Az Arma-Goddamn-motherfuckin'-geddon a jól megszokott MM videók színvonalát és megoldásait idézi. Főhősünk most éppen valami próféta szerepében tetszeleg. A videó elvileg vágatlan, bár én olyan nagyon botrányos dolgot nem látok benne, amiért léteznie kellene megvágott verziónak is. Hacsak! Nem tudom csak nekem szúr e szemet, de a piros karikákban elhelyezett dollár jelekről nekem folyamatosan egy horogkereszt ugrott be. Ha másoknak is ez ugrik be, akkor megint lesz min csámcsogni egy darabig.  

Tovább

Nagggyon retro! : Mando Diao – Give Me Fire!

Bár a svéd Mando Diao-t sokan a szintén svéd The Hives-szal egy lapon emlegetik, ha már a retro zenékről beszélünk, valójában azonban a két bandának az égadta egy világon semmi köze nincs egymáshoz, hisz míg a The Hives a maga rockos direktségével egyből üt, addig a Mando Diao retro garázsrockja ezer stílusból merít. Viszont ettől még nem biztos, hogy jó album lesz a Give Me Fire!

A svédek nem ma kezdték a szakmát, hiszen ez már az ötödik lemeze a bandának és bár a hatvanas-hetvenes évek hatása annyira jelen van a Mando Diao zenéjében, hogy elsőre akár azt is hihetnénk, hogy egy újramaszterizált felvétel szól 40 évvel ezelőttről, mégis jobban bele fülelve a dolgokba azért kellően mai a produkció. 

Tovább

Paul Rodgers és a Queen befejezte

Paul Rodgers és a Queen egyelőre befejezte a közös munkát. Egy nagylemez (The Cosmos Rocks)  és két sikeres turné után Paul Rodgers, Brian May és Roger Taylor felfüggesztik közös zenei tevékenységüket.

Paul Rodgers egy interjúban azt nyilatkozta, hogy nem elképzelhetetlen, hogy ha majd újra kedvet kapnak hozzá, akkor megint csinálnak valamit közösen, de egyelőre ennyi elég volt... a csúcson kell abbahagyni.

A Queen+PR formáció egyetlen albuma tavaly jelent meg The Cosmos Rocks címmel (Rock STATION kritika: Queen + PR : The Cosmos Rocks) és bár az album eladási mutatói csalódást keltettek, az utána következő turné fellépéseit szerte Európában és a távol Keleten minden helyszínen meglehetősen nagy ováció fogadta. Utolsó közös anyaguk az ukrajnai koncert felvétele, amely Live In Ukraine címmel fog megjelenni június 15.-én.

 

 

Casketgarden hírek

Az alábbiakban Tóth Balázs gitáros idézi fel a kezdeteket a csapat 10. évfordulója alkalmából és még néhány aktuális koncertinfóval is szolgál. A Rock STATION ezúton szalutál akarom mondani: gratulál!

Ezt is megéltük. Április 24-én volt  10 éve, hogy vékonyabban, dúsabb fej-, és lájtosabb arcszőrzettel a legelső koncertünket adtuk a mosonmagyaróvári A'La Gut klubban (Képek arról a buliról a honlapunkon!!! Plusz morzsa: nem mellesleg a Brutal Masturbation - ma Depths Of Depravity, a Sable – ma gyakorlatilag 1Kill Embarce, és a hírhedt Zombie Holocaust játszott még aznap).

Nagyon hamar eltelt ez az idő, és talán akkor 20 évesen vagy még fiatalabban, nem is gondoltuk, hogy 10 évig létezhet ez a zenekar, egyszerűen összejöttünk, hogy a kedvenc zenéinket játsszuk, és saját dalokat is írjunk hasonló stílusban. De hogy 3 nagylemeznyi és 3 demónyi lesz belőle... arra álmunkban sem gondoltunk. Arra meg aztán végképp nem, hogy külföldön fogják kiadni a lemezeinket, vagy hogy eljutunk olyan országokba ezzel a zenekarral, mint Németország, Franciaország, Svájc vagy Olaszország, de akkor már legyen itt mind: Csehország, Szlovákia, Ausztria, Szerbia, Horvátország. A koncertek listáját precízen csak 2005 óta vezetjük, de ha a www.casketgarden.hu Tours rovatában rápillantotok a múltbéli koncertekre, azért talán érződik, hogy mennyi meló van ebben a zenekarban.
Ezt szeretnénk pici megünnepelni május 15.-én Mosonmagyaróváron, a szintén 10 éves Subscribe-val, valamint szlovákiai magyar barátainkkal a Dysenteryvel.

FIGYELEM!!! A mosonmagyaróvári koncert műsorában kényszerű változás állt be:


"Sajnos a Subscribe lemondani kényszerült a Május 15. pénteki mosonmagyaróvári bulit mivel az énekes Csongor Bálintot, az őt napokban ért fülsérülés miatt, az orvosok egy hétre eltiltották a hangos környezettől.
Az este további fellépői a dunaszerdahelyi Dysentery és a Casketgarden megtartják koncertjüket a Subscribe koncert brutális hang és fénytechnikájával. A kezdés 21:00 órára, a jegyár pedig 700 Ft-ra módosul, a helyszín változatlan: Mosonmagyaróvár, Gépház (Flesch Károly Kultúrális Központ hátsó bejárat).
A Subscribe koncert ígéretük szerint később pótlásra kerül. Bálintnak pedig ezúton is jobbulást kívánunk!!!


A második szülinapi zsúr pedig május 16.-án Pesten, a Diesel Clubban lesz, az Undead fesztivál második napján, a 15. évét ünneplő Testimonyval , ahol még a Watch My Dying, Slytract, Morning Star is fellép.

Még nincs vége... katt!

Tovább

Vágytól mentes halandóság : Flúg – Elviszlek Magammal

A Flúg sem ma kezdte a szakmát. A zenekar 1999-ben alakult és mint megannyi hazai csapatnál, itt is voltak tagcserék rendesen, a zenei arculat folyamatos formálódásával egyenes arányban. A banda kishazánk szinte összes tehetségkutatóján megmérettette már magát, szerencsére inkább több, mint kevesebb sikerrel. 

2004-ben aztán az addig öttagú zenekar négy főre olvadt, a jelenlegi felállás így néz ki: Dombi Ádám - basszus, Lőrincz Zoltán - ének, Major Róbert - gitár és Szakadáti Mátyás - dob, vokál. A csapat saját zenei világát így fogalmazza meg: „Szükségét érezzük annak, hogy friss vért pumpáljunk a hazai underground sok újonnan feltűnt new metal és tucat-SKA zenekaroktól megbénult testébe. Törekedünk arra, hogy sajátos üdítő színfolt legyünk a napjaink társadalmi napfogyatkozására reflektáló dühös, szigorú rockzenék között. Igyekszünk más elemekből táplálkozni: modern hangzás, fülbemászó dallamok, többszólamú vokálok és fogós refrének jellemzik a zenekar világát”

A jellemzésben sok igazság van, de a Flúg által művelt zenei világ sok hallgatást igényel, így többszöri próbálkozás után mutatkozik meg az igazság. Noha az Elviszlek Magammal csak a zenekar első nagylemeze korábban is voltak kísérletek, hiszen 2005-ben Előjel címmel demót, 2006-ban szerzői kiadásban Kiszakadt Belőlem címmel pedig egy hatszámos EP-t jelentetett meg a négyes, amiről a nóták ide is felkerültek.

Tovább

Neochrome : külföldi vendégszereplés

A Neochrome zenekar lehetőséget kapott a nemrég megjelent Ved Buens Ende tribute anyagon való szereplésre. Az anyagot az orosz Aspherical Asphyxia Productions jelentette meg. A felvételekben a DSD-ből ismert Sinox szolgáltatja a dallamos éneket. A dal letölthető itt: Neochrome - Coiled in Wings (VBE cover).

A teljes anyag (mely egy Emperor és egy Arcturus tribute-tal együtt jelent meg) letölthető az anyagot megjelentető kiadó oldaláról: Aspherical Asphyxia prod

VIDEJÓ! Dream Theater : A Rite Of Passage

Nekem a dal címéről illetve a klipről az jut eszembe, hogy hiába minden varázslat, hókusz-pókusz és rítus, bizony nincs (át)haladás az úton. Az AC/DC-től például elviseljük, az önismétlést - sőt amiatt szeretjük őket, de egy olyan kvalitású zenészekből álló csapatnál, mint a DT én valahogy nagyon hiányolom az ötleteket az utóbbi években. Pedig korábban kiváló nyagokat tettek le az asztalra. Dehát egyetlen dal alapján ne ítéljünk, nemsokára (júni 23.) itt a jubileumi sorszámú (10.) nagylemez, majd meglátjuk (halljuk). Minden esetre a Rite Of Passage olyan szürke Dream Theater kliségyűjtemény, hogy a hardcore rajongók mind a tíz ujjukat megnyalhatják utána. Mi meg hallgatunk majd mást...

 

Tovább

Megadeth – Új album szeptemberben

A Megadeth tizenkettedik stúdióalbuma szeptemberben jelenik meg a Roadrunner gondozásában. Az Andy Sneap irányításával készülő korong munkálatai már január eleje óta zajlanak a főnök Dave Mustaine saját stúdiójában. Az album címe még nem ismert, de ezen mutatkozik be a csapat új gitárosa Chris Broderick. MegaDave nem mulasztotta el megjegyezni az új album kapcsán, hogy az új album gyors és kemény lesz, tele tiszta és ordítós énekkel egyaránt, ráadásul az eddig feljátszott szólók élete legjobbjai. Hát persze! Néhány dalcím az albumról: Nothing Left To Lose, Bite The Hand That Feeds, 1320, Headcrusher, Endgame  

Minden esetre én kíváncsian várom a fejleményeket.

Therion – Megvannak az új tagok!

Mint ismeretes a Therion főnök Christofer Johnsson jó pár hónapja csoportos létszám leépítést hajtott végre csapatában, ami gyakorlatilag azt jelentette, hogy saját magán kívül mindenkit kirúgott. Nos pár héttel ezelőtt felajánlotta az egykor a Candlemassban éneklő Thomas Vikströmnek, hogy legyen a zenekara tagja. A bandának új dobosa is van Johan Koleberg (Animal, Zan Clan, Lion’s Share) személyében és basszer is lett, őt Nalle „Grizzly” Påhlssonnak (Treat, Zan Clan, Vindictiv) hívják.

Egyébiránt a Therion tavalyi Miskolci Opera Fesztiválon rögzített anyaga The Miskolc Experience címmel június 5.-én jön ki a Nuclear Blast gondozásában.   

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum