RockStation

VIDEJÓ FULLEXTRA! Kemények vs. Puhányok – Hatebreed, The Black Dahlia Murder, Europe, Queensryche

2009. szeptember 13. - sunthatneversets

A szerdai magyar-portugálon felbuzdulva, mi is ellátogattunk egy képzeletbeli mérkőzésre, ahol a kemények küzdöttek meg a puhányokkal. A kemények csapatában ezúttal a Hatebreed és a The Black Dahlia Murder foglaltak helyet, míg a puhányok csapatát ezúttal a Europe és a Queensryche erősítette.

Mindegyik csapat lemezzel jelentkezik, vagy jelentkezett mostanában. Ki-ki döntse el maga kik nyerték a „mérkőzést”. Külön felhívom a figyelmet a dáliás gyilkosok klipjére.

Tovább

Airbourne – Márciusban a Dürerben

2010. március 6-án a Dürer Kertben lép fel a legjobb „nem AC/DC” AC/DC.  Ha az Airbourne MySpace oldalán belehallgatunk a dalokba, akkor hirtelen azt is hihetnénk, hogy itt valami tribute csapatról van szó, de nem, ezek teljesen friss szerzemények az Airbourne-tól. A négy zenész mellesleg valahogy sosem említi az interjúkban, hogy a Young testvérek hatással lennének rájuk, sőt, hajlamosak háborogni már csak a feltételezés hallatán is, amit csak viccként tudunk felfogni, hiszen tényleg olyan az összes dal, hogy bármelyik felférne egy új AC/DC-korongra is. Na jó, nem teljesen, ugyanis az Airbourne duzzad az energiától, míg a nagy öregek valahol leragadtak a nyolcvanas években, legalábbis, ami a dinamikát illeti, viszont a zene ugyanaz a hamisítatlan bugirock. 

A Warrnambool nevű  kisvárosból származó zenekar első és eddigi egyetlen lemeze olyan, mint egy modernizált AC/DC: bólogatásra késztető  kettő-négy, ízes, bluesos hardrock riffek, reszelős ének és mai hangzás. Akinek nem kezd el járni a lába a dalokra, az tulajdonképpen süket. Az összes szám bulizásra íródott, ráadásul élőben is olyan a csapat, hogy képtelenség a koncertjeiken nyugodtan, vagy komor fejjel álldogálni. Akkora rock&roll arcok lettek rövid idő alatt a srácok, hogy még Lemmyt is rá tudták venni a klipjükben való kamionsofőrködésre, még ha magában a dalban nem is szerepel a Motörhead főnöke. Rövid idő alatt lettek világszerte ismertek, köszönhető ez a könnyen emészthető dalaiknak, és a „rock&roll-haver”-imidzsnek (na meg a Roadrunner szerződésnek). A hírek szerint 2010 elején stúdióba vonulnak, hogy felvegyék a második nagylemezüket, ami után ismét elindulnak turnézni. Ennek az egyik állomása lesz Budapesten a Dürer Kertben március 6-án. Mindenkinek ott a helye, aki mondjuk nem fért be 2009-ben az AC/DC-re, de mégis szeretne egy hatalmasat bugizni.

AIRBOURNE (AUS)
Dátum: 2010. március 06.
Helyszín: Budapest @ Dürer Kert
Jegyár: 4.000 / 4.500 (elővételben) / 5.000 (helyszínen)



 

Kattintás után kis ízelítő: Runnin' WILD (feat. Lemmy)

Tovább

Az Alice In Chains Budapesten

Szeptember végén jelenik meg az Alice In Chains új albuma Black Gives Way To Blue címmel, mellyel turnéra is indul a csapat. Kellemes meglepetésre a banda nem kerüli el hazánkat sem, így november 27-én a PECSA színpadán is meg lehet nézni őket. Bár Layne Staley énekes már nincs az élők sorában a többiek az eredeti felállásnak is tagjai voltak, az új énekes William DuVall pedig énekesként legalább olyan jó, mint elődje.

 

 

Alice In Chains (USA)
Dátum: 2009. november 27.
Helyszín: Budapest @ Petőfi Csarnok
Jegyár: 9.900 Ft

Kis ízelítőnek az új albumról álljon itt a Check My Brain, amihez hamarosan videót is tudunk  mutatni, ugyanis szeptember 14.-én, azaz hétfőn lesz a hivatalos premierje az MTV2 adón és utána elérhető lesz online is.

 

Ossian – Egyszer az életben

Hazánk egyik legnagyobb múlttal rendelkező heavy metal csapatának új anyaga szeptember 7.-én jelent meg a Hammer Records gondozásában.

Az Egyszer az életben címet viselő lemezen 12 dal kapott helyet, melyek között két feldolgozás nóta is szerepel: az egyik a Padlás című musicalből (Fényév távolság), a másik pedig a híres zeneszerző, Brahms műve, az V. Magyar tánc, mely az egyetlen instrumentális szerzemény a korongon. A zenekar most is Küronya Miklóssal dolgozott a P stúdióban, a borítót pedig Sallai Péter grafikus készítette. A lemez bakelit verzióban is elérhető lesz! Az idei kiadvány első szériája mellé egy Időutazás című DVD-t is kapnak a rajongók, melyen az utóbbi tíz év alatt készített klipjeik találhatók, a legújabbaktól kezdve (Asszony feketében, Árnyékból a fénybe) az olyan, igazi ritkaságnak számító darabokig, mint pl. a Zsoldos, a Metal-vihar vagy az Utolsó Lázadó. Ezek a klipek ma már sehol sem láthatóak, jóformán beszerezhetetlenek, így ez az egyetlen kiadvány, ahol kiváló minőségben, méltó köntösbe burkolva, összegyűjtve lehet hozzájutni a csapat több, mint 20 legfontosabb klipjéhez!

Tovább

Lesz-e élet az AC/DC után? : Black Robot – Black Robot

Akkora AC/DC riffel robban be a Baddass, hogy az ember egy jó időre elgondolkodik, hogy ez most szolgahű másolás lesz e, avagy csak hiteles prezentálása egy korszaknak. Utóbb kiderül, hogy inkább az utóbbi, bár sokaknak ez sem lesz elég és inkább maradnak az eredetinél. Valószínűleg én is.


Nos három egykori Buckcherry muzsikus - Johnathan “JB” Brightman – Basszus, Yogi Lonich – gitár, Devon Glenn – dob kiegészült Huck Johns énekessel és elkészítették a Fekete Robot első nagylemezét. Aki a bevezető után azt várja, hogy a banda AC/DC-ben fog utazni azt valószínűleg csalódás fogja érni, mert roboték legalább annyi Led Zeppelint Rolling Stones-t és Black Crowes-t hallgattak, mint amennyit az auszi zenekartól tanultak, így aztán a címben feltett kérdésem nem feltétlenül igaz, hiszen a Black Robot első lemeze is inkább a 70-es évek hippikorszakának esszenciája, mintsem egy-egy zenekar iránti feltétlen hódolat.

Tovább

Ad Astra – Hírek

Az együttestől kaptuk az alább híreket: 


"Jelentjük elkezdtünk éledni az eddigi tetszhalott állapotból. Énekest ugyan nem találtunk még, de ez most minket nem nagyon érdekel és amennyire lehet toljuk tovább a szekeret. Ennek első fontos lépése, hogy elkészült két új dal, melyek meghallgathatóak az Ad Astra MySpace oldalon valamint pöpec minőségben, büntetlenül letölthetőek az Ad Astra weboldalról! Fanatikusaink már ismerhetik a koncertjeinkről a két dalt, melyek legfőbb érdekessége, hogy Pötörke "Salvus" Zoltán főkartárs vokalizál rajta nagyon szépeket, amiért mi neki hatalmas hálával tartozunk - tegyetek így ti is - valamint még az előző gitárosunk Spala Márk gitársávjai hallhatóak rajta. Az anyag afféle átvezető lesz a kettes lemezünkhöz, és valószínűleg nem fog máshol, más formában felvevődni illetve megjelenni, tehát tessék tölteni vadul! Ja és a dalok teljesen házi/próbatermi körülmények között készültek.;)
Koncertfronton pedig úgy nézünk ki, hogy alakulnak a bulik már őszre (nézzétek a honlapot), és amíg nem botlunk bele az új frontemberünkbe, addig négyesben toljuk, így EPE rokkgitáros veszi vállára az éneklés nem kis terhét. Tessék jönni! És persze metál! "

 

Instrumetál : K3 – Garden Of Death

Valljuk be őszintén, hogy nem túl gyakori, hogy egy rock/metal banda instrumentális  - gyengébbek kedvéért, ének nélküli – zenében utazik. Át is néztem a gyűjteményemet, hogy a gitárvirtuózokon kívül találok e ilyet, és találtam. A zenekart Karma To Burn-nek hívják és stoneres muzsikájuknak köze sincs a K3 által művelt progresszív elemekkel vastagon megpakolt zenéhez.

Bár mindenhol azt olvasom, hogy a Kállai János – gitár, Szuna Péter – basszusgitár, Nagygyörgy Gábor – dob felállású csapat hatásait olyan előadók jelentik, mint Joe Satriani, John Petrucci vagy Steve Vai, de senki se várjon öncélú húrtépést, mert itt ez a nyolc tétel, amely mindegyike önálló dalként is funkcionál. Előző lemezükön – Under A Spell - a Dream Theater-billentyűs Jordan Rudess vendégszerepelt és ugyan most nincs nagynevű segítő, mégis aki fogékony a tehcnikás már-már művészi értékeket felvonultató progresszív metálra, az itt nagyon jó helyen keresgél.

Tovább

Edforce One : Iron Maiden – Flight 666 (The Movie)

Ha már Mammut barátom volt olyan rendes és beszerezte az elmúlt évtized legnagyobb koncertkörútjának első részéről készült dokumentumfilmet, gondoltam egy ismertető  azért elfér róla az oldalon, noha rengeteg oldalon rengetegszer elemezték már ronggyá az Iron Maiden Somewhere Back In Time elnevezésű világkörüli turnéjáról készült közel két órás filmet, melyet Sam Dunn, a híres Metal: A Headbangers Jurney alkotója rendezett.

Ahogy a világ rohan előre, nem lepődnék meg, ha még ezt a turnét is sikerülne überelnie valakinek nem sokára, de egyenlőre gigantománabb turnét nem bonyolítottak le ennél. A külön erre a turnéra bérelt, Eddie-vel díszített Boeing 757-es szállította a zenekart a turnészemélyzetet és a több tíz tonnás cuccot is. Hogy pikantériája is legyen a dolognak a pilótafülkében a kormány mögött Bruce Dickinson-t láthatja az ember, de azért másodpilótája akad, mert azért túl fárasztó dolog lenne a közel 40.000 km-t végig vezetni és esténként közel két órában még énekelni is.

Tovább

Rammstein – Liebe Ist Für Alle Da címmel jön az új korong

Lassan olyanok leszünk már, mint egy hazai Rammstein fansite. Megírtuk már melyik 11 dal szerepel az új Rammstein lemezen, megírtuk már, hogy az első single a Pussy lesz. Most pedig megírjuk, hogy október 16.-án jön az új album Liebe Ist Für Alle Da címmel és az itt látható borítóval. 

 

UPDATE 2009.10.16.:

Megjelent az album! Rock STATION kritika: Zwei Patronen : Rammstein - Liebe Ist Für Alle Da.

 

VIDEJÓ! Paradise Lost – Faith Divides Us Death Unites Us

Nyilván sokan várják már a brit Paradise Lost új albumát, mely a hónap végén jelenik meg  Faith Divides Us Death Unites Us címmel. Azok után, hogy a  Paradise Lost MySpace oldalán 3 új szám is meghallgatható volt, most a címadó dalra klip is készült, ráadásul nagyon eltalált kis film született, amely a dallal együtt még inkább döbbenetes. A klipet Nathan Theys rendezte.

 

!SÚLY! - Hírek


A zenekartól kaptuk az alábbi híreket:


"Sajnos egyéb okok miatt (mint pl. az új lap készítése) nem tudtunk benneteket tisztességesen informálni, ám ennek vége. A mai naptól újra van hivatalos weboldalunk (habár még egy kicsit sánta, egy kicsit csúnya, de folyamatosan alakítjuk) amin keresztül tudjuk tartani veletek a kapcsolatot. Írunk nektek híreket, információkat, cserébe Ti is írhattok a vendégkönyvünkbe, ha gondoljátok nézegethetitek a képeket, videókat, vagy esetleg meghallgathatjátok eddigi felvételeinket:-) 
 
Már nagyon régen jelentkeztünk, ám ez az idő koránt sem telt események nélkül. Volt mindenből rendesen, a jótól a rosszig. A nyár elején elkezdtük az első, és igazi lemez felvételét, ami a mai napig is tart. Sajnos ilyen-olyan okok miatt ezen a nyáron kevés koncertünk volt, ám annál emlékezetesebbek. Jártunk Túrkevén ahol a Neck Sprainnel nyomhattuk a metált, vagy a Békési Hardcore Fesztiválon, ahol is lefasisztáztak bennünket?! Szóval azért történtek dolgok. 
 
A koncertek szervezése még csak most kezdődött el, így nem kecsegtethetünk senkit semmivel egyenlőre, ám azt megígérjük, hogy amit alkalom adódik, és a nótaírás, valamint a lemezkészítés engedi elmegyünk hozzátok, hogy élőben is megmutassuk az új szerzeményeket, illetve majd ha elkészül, bemutassuk az új albumot. Addig legyetek türelemmel, és látogassatok el az oldalunkra minél gyakrabban."  
 
!Súly! hivatalos weboldal

!Súly! MySpace oldal  

 

Agregator – Új lemez

A zenekartól az alábbi híreket kaptuk:


"Szeptember 21-én kezdjük meg a felvételeket az Audioplanet Stúdióban (a Szürkület is ott készült) és várhatóan két hét alatt megoldjuk az egész rögzítés/keverés/stb. folyamatot. Kilenc dal szerepel a tervek között, még nincsenek teljesen végleges címek -  a két feldemózott /a honlapon már elérhető/ dal (Éjfél felé, Létszomj) természetesen rajta lesznek, illetve vannak még olyan elnevezések talonban, mint 'A zárt ajtók jogán', 'Mint tűz és a jég', 'A skorpió útja', 'Mindentelenül', de majd csak az lesz a biztos, ami a borítón áll. :)

A grafika alapja ezúttal Plamen Kolev munkája - némileg sötétebb, mint az eddigiek - jól idomul a dalok nyersebb alaphangulatához. A végleges design pedig ezúttal is Posta János munkája lesz, akivel már a Túlontúl óta dolgozunk együtt és mindig képes volt elvárásaink felett teljesíteni :)

A megjelenés várhatóan november eleje lesz, mégpedig első körben a HammerWorld Magazin novemberi számának lemezmellékleteként lehet majd hozzájutni. A tervek szerint a korongon szerepelni fognak a korábbi albumok felvételei is, mivel azok nem kerülnek már újranyomásra és ha minden jól megy, akkor teljes munkásságunk elérhető lesz ezen a lemezen."

Az év folyamán az Agregator a következő helyeken lesz látható:

2009.szeptember.13. - Komárom, Monostori Erőd - Magyar Dal Napja
2009.október.03. - Mohol, Annuska Club
2009.október.09. - Komárom, CSMK - Rocktóberfeszt
2009.október.16. - Tatabánya, Roxxy Music Club - Dalriada turnévendégség
2009.október.17. - Sopron, Öreg Szakály borozó
2009.december.04. - Székelyudvarhely
2009.december.05. - Marosvásárhely
2009.december.12. - Kalocsa, Barlang R.C.

 

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum