RockStation

Fight – Nailed To The Gun | Rock/Metal himnuszok 19. rész

2009. február 22. - sunthatneversets

Hogy Rob Halford a Judas Priest-ből az általam is a legjobbnak tartott Painkiller című lemez turnéja után, miért szállt ki, azt talán csak ő maga tudja. 1993-ban megalakította a Priest-nél pár fokkal keményebb zenét játszó Fight névre hallgató zenekarát, mellyel 1995-ig két lemezt és egy félig koncert, félig indusztriális mixekkel megjelenő EP-t adott ki. 

A Fight név alatt megjelent két sorlemez közül egyértelműen az első a meghatározó, mely War Of Words címmel látott napvilágot 1993 végén. Az album mai szemmel nézve is jó kis ütős zenét rejtett - ronggyá is hallgattuk akkoriban rendesen - de mégsem lett túl sikeres. 1994-ben a Mutations EP-vel jött a folytatás, amely indusztriális megközelítésével lényegében előre vetítette az 1995 elején megjelent A Small Deadly Space hangzásvilágát. Ez az album a keményebb és direktebb hangzás, valamint a szintetikus, kicsit száraz megszólalás között egyensúlyozott kevés sikerrel, így a bandának röviddel ezután kampec is lett. A War Of Words viszont feljogosítja Rob bátyót arra, hogy valamelyik dallal ebben a rovatban szerepeljen, az pedig legyen a Nailed To The Gun.  (Kattints a videóhoz.)     

Tovább

Rammstein – Utolsó simitások az új albumon

A német Rammstein sikeresen befejezte az egyenlőre cím nélküli új album stúdió felvételeinek első részét, így gyakorlatilag az utolsó simításokat is el lehet kezdeni a dalokon. A fiúk gondolkodnak énekkórus és vonósok használatán is erről a múlt héten történtek egyeztetések. Miután az utolsó apró változtatások is készek lesznek mind szövegileg, mind zeneileg, akkor márcuis közepén megkezdik a dalok keverését, melynek munkálatai 6-8 hét tartanak majd. Hogy az album mikor jelenik meg arról nincs infó, de az előzőekből kiszámolható, hogy nyár előtt semmiképpen sem.
 

UPDATE 02.21.:

Nos ez a hír is frissült két nap alatt: Az új lemez címe Verbot lesz és a címadó nótához készül az első klip is, melynek első képkockái Kaliforniában már el is készültek. A lemez május 8.-án kerül a boltok polcaira, úgyhogy fentebb nem tippeltem valami jól.  
 
 

Északi hőség : El Caco - Heat

A magyarul elég bénán hangzó spanyol névvel megáldott El Caco mindennek a tetejébe még nem is spanyol banda, hanem norvég. A trió viszont korántsem játszik béna zenét. Ha másért nem, már azért megéri más rockzenével foglalkozó oldalakra is ellátogatni, mert néha igazi gyöngyszemekre is bukkanhat az ember. Mivel nem tudok spanyolul ezért meg nem mondom, hogy a nevük Gyáva Ember-t vagy Tolvaj-t jelent-e, de nem gyáva muzsika ez az kétségtelen.  

Tovább

Arch Enemy – Május 26-án a Dieselben

Bár már több napos – lehet hogy több hetes – a hír, de azért aktualitása még van, miszerint a svéd Arch Enemy május 26-án zúz egyet a Dieselben. Én speciel jobban örülnék, ha Mike Amott a Spiritual Beggars-szal is tőrődne egy kicsit, de hát ez van. Az előzenekar a dán Mercenary lesz.

ARCH ENEMY + MERCENARY
2009. 05. 26., Diesel Klub 19:00
Jegyár: 5.500 -, május 1-től: 6.500 - Ft.

 
 

 

Iron Maiden, Metallica, Tankcsapda – Még mindig csak ők vannak

Tavaly ilyentájt egy hosszabb lélegzetvételű írásban (Bruce Dickinson fényeskedjék néktek, avagy: kit szeret a magyar rocker?) lelkes Metal Hammer vásárlóként foglalkoztam a magyar átlagrocker ízlésével.

Aki lusta elolvasni a tavalyi írást, annak röviden a lényeg. Mivel a kezdetek (értsd 1989) óta  a fent említett újság lelkes olvasója vagyok nem átallottam a kezdetekig visszamenni és statisztikailag számba venni, hogy hosszú évek közönségszavazásai milyen eredményeket hoztak. A lényeg, hogy a különböző kategóriákban nyertesek sorában kis túlzással három együttesen a címben is említett Iron Maiden, Metallica és Tankcsapda hármason, valamint zenészeiken kívül vajmi keveseknek sikerül a babérokat learatniuk. 

Tovább

VIDEJÓ! Gandalf metálban – Lamb Of God – Set To Fail

A Pantera feloszlása után lett új Pantera - vagy minek is nevezzem – Lamb Of God a hónap végén hozza ki Wrath címre keresztelt hatodik albumát, melyet később mi is nagyító alá veszünk majd. Addig is egyfajta előzetesként itt a lemezhez készült felvezető klip, amelyben meggyőződhetünk róla, hogy Randy Blythe énekesen kívül mindenki NHL rájátszásban résztvevő hokisokat megszégyenítő szakállal rendelkezik, sőt John Campbell basszusgitáros már konkrétan úgy néz ki, mint Gandalf a Gyűrűk Urából. Amúgy a klip és a szám is fasza. Katt!

Update:  a Wrath kritikáját itt találjátok: Világ headbangerjei egyesüljetek: Lamb Of God - Wrath

Tovább

Posztindusztriális-motorcore : Nuke – Soul Injection

Hogy a címben megfogalmazott kifejezés mit jelent, azt földi halandó meg nem mondja. Mindenesetre a 2001-ben Budapesten alakult négyes ezt a stílusmeghatározást találta ki a Nuke zenéjének leírására. Értelme nincs, viszont figyelmet felkeltő az kétségtelen. Amúgy a lemez meghallgatása után arra jutottam, hogy a Nuke zenéje jó kis füstös, mocskos, varacskos southern/stoner/sludge rock muzsika. Nagyjából.

Tovább

Blind Myself – Budapest, 7 fok, eső

Új lemezzel jelentkezik a Blind Myself legénysége:

A "Budapest, 7fok, eső" március 9.-én fog megjelenni az Edge Records gondozásában, CD+DVD formátumban 2000 Ft-ért!!! Az anyag rövidesen előrendelhető lesz az új Blind webshopból. A DVD-n a 2007. decemberi teljes PeCsa koncert anyaga, stúdiós videofelvételek és az összes Blind Myself klip lesz látható. Február 23-án 3 számot tesznek ingyenesen letölthetővé a Blind Myself hivatalos weboldalról. (A lemezt beharangozó videó megtekinthető a tovább linkre kattintva.)
 
Blind Myself koncertek: 02.28. Debrecen - Lovarda (Road, Subscribe); 03.13. Budapest - Dürer (Neck Sprain, WMD); 05.15. Kazincbarcika - Sport; 05.19. Békéscsaba - Kaszinó. 

A lemez angol verziója április 20.-án lát napvilágot.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum