RockStation

VOLT 2010 fellépők | 3. rész : Soulfly

2010. június 13. - sunthatneversets

Nos lassan megint eltelt egy év a 2009-es Volt Fesztivál óta, már csak pár hét és kezdődik az idei. Ahogy azt tettük a múlt évben, idén is bemutatjuk a Fesztivál nevesebb fellépőit, persze azokat, akik rock/metál-ban utaznak.

Világzene metálba oltva. Törzsi betétek, elemi erő mellett. Max Cavalera neve fémjelzi a zenei világát az együttesnek, melyben hihetetlen erő lakozik, és valódi problémákat feszeget.

Tovább

GuilThee - Jön a második lemez

A GuilThee az elmúlt félévben feldemózta második Homunculus Paradoxon munkacímű lemezét. A komponálásban mind a négy tag részt vett (Vértesi István tavaly novemberben távozott - helyére nem jön más). Károly szerezte a riffözön és a szólók nagy részét. Gábor és Balázs két teljes nótát hozott, valamint Gábor írta meg ismét a pszichedelikus részeket, a dobot és a szintitémákat. Emil műve egy rövid másfél perces merengős betét. Tagcsere ezúttal nincs, a zenekar két éve ugyanazokkal az arcokkal működik. Az anyag terjedelme 47 perc (12 nóta). Műfajilag megint csak tágul a kör, mert a GuilThee-re eddig nem jellemző doomos-sludge-os részek is kidolgozásra kerültek, valamint több lett a grind is.

Összefüggő témakör ezúttal is várható, de a szövegek írásába most Emil mellett Károly is beszáll. A nyelv most is angol lesz, itt-ott beszúrt magyar részekkel. Hörögni, énekelni, károgni, mormogni, jajongani Emil és Károly fog, állandó vendégként Betty pedig énekel, sikít, lálázik, szövegel majd. A stúdiózás szeptemberben indul, és egy hónap lesz rá. A lemez megjelenése novemberre időzítve.

A megjelenés után a Myspace és Mymusic oldalunkon meghallgatható lesz az egész cucc (mint az eddigi összes).

www.guilthee.com
www.mymusic.hu/guilthee
www.myspace.com/guilthee

Tool - Semmi konkrétum

Maynard James Keenan a Tool énekese RollingStone.com-nak elmondta, hogy a banda  csendben dolgozik egy új albumot, amit majd valamikor kiadnak, ha kész lesz. Arra kérdésre, miszerint a június 19-én New Orleans-ban rajtoló turnén hallhatók lesznek-e új dalok, az énekes így válaszolt: Ha úgy jön össze, igen, hallani fogsz néhány új dolgot. Ha ez nem áll készen, akkor nem.

Insane - Hírek

Örömmel jelenthetjük, hogy visszatértünk a legutóbbi külföldi túránkról, ahol újabb rajongókkal és élményekkel lettünk gazdagabbak. Öt koncertünk van még hátra a nyár eleje óta tartó közel 50 állomásos tavaszi turnéból: Dunaszerdahely, Kaposvár két Szlovén koncert és a budapesti Zöld Pardon-os buli, amire már készülünk javában egy hosszabb programmal.

A kaposvári és a budapesti koncerten emellett elhelyezünk majd egy ládát a pólós standnál, ahova várjuk Mindenkitől a különféle adományokat az árvízkárosultak részére, amiket természetesen mi is kiegészítünk, majd elutalunk a Magyar Vöröskereszt számlájára. Reméljük ezzel is segíthetjük a hatalmas kárt szenvedett családokat.

Insane nyári koncertek:
06/11 Dunaszerdahely (SK), Hunter Music Club
06/12 Kaposvár (H), Pogó Center
06/15 Budapest (H), Zöld Pardon
06/18 Dornberk (SLO), Rock N Roll Heart Pub
06/19 Ljubljana (SLO), Tovarna Rog
07/01 Sopron (H), Volt Festival 16:30 - Converse Aréna
07/02 Mohol (SRB), Annuska Klub Szabadtér
07/06 Pécs (H), Rockmaraton 17:50 - Planet Noir Színpad
07/08 Riga (LV), Nabaklab
07/09 Liepaja (LV), Fontaine Palace
07/10 Cesis (LV), Fonofest. 19:40 - Main Stage
07/14 Tokaj (H), Hegyalja Festival 21:20 - Jim Beam Színpad
07/17 Pécs (H), EFOTT 18:00  - Djuice Színpad
07/24 Zenta (SRB), Ifjúsági Játékok 22:30
07/29 Csorna (H), Veréb Fesztivál 19:00
07/30 Siófok (H), Garaboncziás
08/07 Pettenbach (A), Mueh Festival
08/11 Budapest (H), Sziget Fesztivál 00:40 - Rock/Metal Színpad
08/13 Szigetvár (H), Szigetvárock Fesztivál 23:00
08/14 Nagyudvarnok (SK), V. Rock Fesztivál
08/19 Nyírbátor (H), Azfeszt.
08/26 Orfű (H), Alteregó Fesztivál 23:30

www.myspace.com/bandinsane

Villámkéz és technika : Annihilator - Annihilator

Annihilator album coverAz Annihilator a kanadai thrash metal legendája. Az igazi nagy áttörés azonban sohasem sikerült az 1984-ben Jeff Waters gitáros által alapított zenekarnak, aki meglehetősen öntörvényűen, már-már Dave Mustaine-i módszerekkel viszi a bandát. Jeff többször kiemelte már a múltban, hogy igazából az Annihilator az ő szólóprojektje, és igaza is van. Ő szerzi a zenét, játszik fel szinte mindent. Állandó társa Dave Padden énekes-gitáros, aki 2003 óta bírja a zenekarban, ami csak élőben zenekar, hiszen akkor Dave Sheldon basszusgitáros és Ryan Ahoff  dobos egészíti ki az urakat.


Nos az elmúlt két  évben, minden egykor valamire való thrash banda lemezt adott ki, miért pont az Annihilator lenne a kivétel. Mondjuk az ideje épp itt volt egy új albumnak, hiszen az egyszerűen csak Metal címre keresztelt előző korong 2007-ben látott napvilágot. Azon az albumon egy rakat híres vendégszereplő volt (Jeff Loomis, Danko Jones, Michael Amott, Jesper Strömblad és még sorolhatnám a neveket) itt nincsenek ilyenek. Helyettük vannak egészen combos zenei megoldások. Ha a lemezcím fantáziátlansága arra hivatott, hogy egy jó formában lévő Jeff Waterst harangozzon be, akkor itt kérem működik a dolog. Waters mindig is az egyik legtechnikásabb metálgitáros volt a szakmában és ezt ezen a lemezen is bizonyítja, villámkeze van a csávónak, ilyen sebességgel és technikával riffelni tényleg csak a legnagyobbak tudnak és most még a szólóknál is igen csak elsült a keze.

Tovább

Ismeretlen Pearl Jam dal

2010. június 8-án egy eddig ismeretlen Pearl Jam dal tűnt fel a világhálón. Better Days a címe és az iménti linken meghallgatható. Egyelőre csak találgatni lehet, hogy mikor vehették fel. A kommentelők egyik fele a Riot Act egyik (kimaradt) darabjának tekinti, a másik fele (engem is beleértve) úgy gondolja, hogy ez a dal 2002-nél újabb lehet. Mindenesetre érdemes meghallgatni.

Stage diving, meg ilyenek - Subscribe interjú

Június 8-án a Zöld Pardonban adott koncertet a hazai rockszíntér egyik élcsapata a Subscribe. A koncert után az együttes gitárosával, Reich Tamással beszélgetett Lotz Dániel.

RS: A pólódon nagy Down felirat díszeleg. Ha annyi evés leszel, mint Ők most szerinted mit fogsz csinálni?

A jelenlegi életvitelemet nézve addigra már halott leszek :)

RS: Év elején jelent meg Contradictions címmel egy EP, DVD kiadványotok. Mennyi munkátok volt vele és milyenek a visszajelzések?

Jók a visszajelzések. Szerintem egyébként az EP-n hallható Countenancing című dal az eddig készült legjobb szerzeményünk, bár koncerteken nem igazán játsszuk, mert a közönség nem bírja annyira. Vágod, máshol tart a zenekar mint a közönség :-), de nincs ezzel semmi gond.

RS: Az EP-n van egy dal az Edda Kölyköd Voltam című dalának feldolgozása. Miért éppen Edda?

Tovább

Ha nagy leszek Danko Jones leszek! Danko Jones- Below The Belt

Danko Jones - Below The Belt album coverDanko Jones-nak lenni a világ legjobb dolga lehet. Eddigi életműve alapján, a Below The Belt tekintetében pedig hatványozottan, csakis arra tudok gondolni, hogy ez az arc egy cadillac cabrióval rója a 66-os utat a hátsó ülésén egy gitárral, és betér minden útszéli lebujba bedobni pár pohár whiskey-t, lecsap pár kemény fiút, és a pultosnővel lelép, hogy egy közeli motelban gerincre vágja. Ha valaki ennyire rock n’ roll imázst vesz magára, nagyon keskeny a vonal, hogy elismerésreméltó party huligán legyen vagy nevetségessé váljon . 

A Danko Jones egyensúlyérzéke tökéletes, egy pillanatig sem fog el minket az a kellemetlen érzés, hogy felmerüljön a gyanú, hogy meg játsszák magukat (lásd). Pedig azzal, hogy a kanadai trió az AC/DC féle rock n’ roll-t, és a 70es éveket idéző hard rock, glam vonalát vegyíti, elég komoly rizikót vállalnak. De, ha kicsi a tét, a kedv sötét, márpedig itt verőfényes a kedv.

Tovább

Könyök az arcba, láb a hátba! - Subscribe a Zöld Pardonban, 2010.06.08, képes beszámoló

A Subscribe a hazai rock/metál élet egyik élcsapata mostanság, lendületes színpadi alakításuk és változatos zenéjük (metal, funky, reggae és jazz keveredése) hatására egyre nagyobb sikereket érnek el határon innen és túl is. 2010 június 8.-án Lotz Dániel hallgatta meg őket a budapesti Zöld Pardonban.

Kezdés előtt meglehetősen szellős volt a közönség, csodálkoztam is, hogy csak ennyi embert érdekel az ország egyik legjobb, ha nem a legjobb metál-zenekarának koncertje. Pár perccel fél kilenc után megjelentek a zenészek, és Csongor Bálint énekes ugrásával kezdetét vette a 80 perces zúzás.

Tovább

Bűnös vagyok, nem egyedül vétkezem : Animid Effect - Ezen a földön, ebben az életben

Animid Effect - Ezen a földn, ebben az életben album coverAz tihanyi és örvényesi tagokból álló Animid Effect első lemeze Greskó Károly énekes-gitáros útján jutott el hozzám. Karcsi a veszprémi Guilthee-ben is gitározik, Lustration című lemezüket tavaly dicsértem. Az Animid Effectben a mikrofon is az ő kezében van – már amikor a gitár mellett fogni tudja. A zenekar 2002-ben alakult, és mint minden csapat a pályája elején több tagcserén esett át, és némi stílusváltás után 2007-től zúznak a jelenlegi felállással az urak. 2003-ban és 2004-ben már volt egy 5 és egy 3 számos demójuk, de mégiscsak az első lemez az igazi mérföldkő egy zenekar életében. A banda lelke Greskó Károly, aki a frontemberség mellett a nótaírást és a szervezést is nagy mértékben felvállalja.

Az Animid Effect nem kísérletezős zene, mint a Guilthee, ez kérem belecsap az ember pofájába rendesen. A szerzői kiadásban megjelent anyag a bándi AMP Stúdióban került felvételre, jól is szól, nekem csak a dob néhol tompa hangzásával akadtak gondjaim, de ezt ellensúlyozza Steixner Máté stílusos és technikás játéka.    

Tovább

Jimmy "The Rev" Sullivan - A halál oka véletlen túladagolás

Az Avenged Sevenfold dobosa Jimmy "The Rev" Sullivan 2009. december 28-án halt meg. Az Orange County-helyettes halottkém Mitchell Sigal szerint a halál oka vényköteles gyógyszerek és alkohol véletlen túladagolása volt.  A toxikológiai jelentések azt mutatják, hogy Sullivant kombinált kábítószer-mérgezés hatása érte az oxikodon, oxymorphone, diazepám/nordiazepam és etanol együttes jelenléte miatt  A dobos halálában az is  jelentősen közrejátszhatott, hogy megnagyobbodott szíve volt.

Crowbar a WigWamban [KONCERTAJÁNLÓ]

A sludge metal műfajának kultikus csapata, a Crowbar, 2010-es európai turnéjának keretein belül Budapestre is ellátogat. Július 4-én a Wig Wam-ban láthatjuk őket, a stílus számos hazai képviselőjének társaságában. A Kirk Windstein vezette csapat lassan egy emberöltő óta van jelen pusztító erőként a metal underground színterén. Legutóbb 2005 tavaszán láthatta őket a hazai közönség a Kultiplexben. A közben eltelt idő alatt Windstein főleg a Down és a Kingdom Of Sorrow dolgaival volt elfoglalva, de a Crowbar kényszerpihenőjének vége! Július 4-ének (hazánkban is) ünnepnappá nyilvánításában részt vesznek a doom és stoner legérettebb és többnyire a Crowbar által is inspirált hazai képviselői, a Wall of Sleep, a HAW, a Nadír, a Stardrive és a Room of the Mad Robots.

Több mint 20 év telt azóta, hogy 1989-ben, New Orleans-ban Kirk Windstein fejében megszületett a Crowbar megalapításának gondolata. Azóta sok dolog elhalványulhatott, de Windstein kitartása nem.
A banda debütáló albumának, az Obedience Thru Suffering-nek 1991-es megjelenése óta a Crowbar neve egyet jelent az általa képviselt stílus tökéletes jellemzésével. Windstein számára olyan csapatok jelentettek szellemi táplálékot a kezdetektől fogva, mint a mélyre hangolt Melvins zenéje és az idén áprilisban elhunyt Peter Steele, Type O Negative előtt alapított zenekara, a Carnivore. 8 stúdióalbummal a hátuk mögött még mindig van a tarsolyukban és ez bőven elég lesz, hogy próbára tegyék a Wig Wam színpadának teherbírását!
A Crowbar előtt a stílus legjelesebb hazai képviselői lépnek majd színpadra.
A 2001-ben alakult karcagi Stardrive a Clutch és Fu Manchu nyomdokain haladt, s tavaly nyáron már a második lemezük jelent meg Kings And Slaves címmel. Súlyos, déli ízekkel fűszerezett stoner metal azoknak, akik szeretik a Spiritual Beggars, a Down, vagy a Monster Magnet lemezeit. Ezekből adnak ízelítőt július 4-én.
A bemelegítésből kiveszi a részét a doom metal magyar nagykövete a Wall of Sleep is. A 2001-ben feloszlott Mood zenekar hamvaiból életre kelt csapat Európa-szerte ismert underground körökben. Legutóbbi albumuk, az And Hell Followed with Him 2007-ben jelent meg a svéd I Hate Records gondozásában. Jelenleg a 2010-es nagylemezük stúdiófelvételei zajlanak, egy énekescsere után a Stardrive énekesével, Cselényi Csabával a mikrofon mögött.
A Nadír már a kilencvenes években próbálgatta a szárnyait, 96-ban készítették első demoikat olyan bandák által inspirálva, mint a Bolt Thrower és az Entombed. Bejárták Magyarországot, játszottak a nagyobb fesztiválokon, korábban is felléptek már a Crowbar előtt, de megosztotta már velük a színpadot a Vader és a Napalm Death is. Legfrissebb anyaguk idén jelent meg, Eco-Ethic címmel.
Sokkal fiatalabb formációként lép ringbe, a South Fork ranchről átigazolt piszkos cowboy stoner metal banda, a HAW. A csapat ugyan 2008-ban alakult Stereochrist és Igor tagokból – ez garantálja, hogy minőségi koncertet láthatunk majd tőlük.
Komplex, több műfajból táplálkozó zenéjével őrülten színes produkcióval készül az őrültséget nevében is viselő banda, a Room Of The Mad Robots. 2006-ban alakultak, 2008-ban pedig már győzelmet is arattak a Borsodi tehetségkutató metal kategóriájában. Ez belépő volt az International Live Award európai tehetségkutató regionális döntőjére, ahol legjobb magyar bandaként megnyerték a Hungarian Live Award 2009 címet is. Mechanical Sound Empire címmel jelent meg első lemezük, melyet Hangsúly-díjra is jelöltek. Ők is elsődleges hatásként jelölik meg a Crowbart, s most bizonyíthatnak is a példakép előtt.
Mindemellett fellép még a zenéjében Born From Pain, Volbeat, Angel Witch, Motorjesus, Scornage, Ektomorf, Undertow és After All hatásokat is mutató Redrum INC. A zenekar turnézott már a Pro-Pain és a Hatesphere társaságában, s mindenki úgy nyilatkozott róluk, hogy fellépéseik iszonyatos energiával vannak teli, szóval érdemes lesz figyelni rájuk a WigWamban is!

CROWBAR - HAW - Wall of Sleep - Redrum INC - Stardrive - Room of the Mad Robots – Nadir, 2010. július 4., vasárnap, Wig Wam Rock Palace

Az első 300 belépő ajándék Nadir CD-t kap, érdemes tehát időben érkezni!
Beugró: 3490 Ft / 4500 Ft
Jegyelővételi helyek:
Hammer Zenebarlang, CD Pince, Headbanger, Shark, Viking, Solaris, Rockpark, Ticketportal, Ticketexpress

http://www.crowbarmusic.com
http://www.myspace.com/crowbar
http://www.myspace.com/redruminc
http://www.wallofsleep.net
http://www.myspace.com/hawtheband
http://www.stardrive.hu
http://www.myspace.com/nadirhungary
http://www.myspace.com/roomofthemadrobots
www.hammerworld.hu
www.wigwamrockclub.hu

Rage Against The Machine - Mégis lemez?

A Rage Against The Machine frontembere, Zack De La Rocha június 6-án az NME.com-nak adott nyilatkozatában arról beszélt, hogy a zenekar esélyei egy új album megírására most sokkal jobbak, mint az újjáalakulás óta eltelt időszakban bármikor.

"Szerintem valóban megvan rá az esély. Össze kell dugnunk a fejünket, hogy megbeszéljük, hogyan tervezzük az idei év további részét, illetve a projektjeinkkel kapcsolatos teendőket, onnantól pedig meglátjuk, hogy alakul a dolog." - mondta De La Rocha.

De La Rocha azt hiszem ebbéli megnyilvánulása előtt nem egyeztetett Tom Morello gitárossal, aki az újjáalakulás óta adott összes interjújában elvetette egy új lemez megírásának lehetőségét.

Watch My Dying - Holtsúlyos nyári turné

A Paprika Rocks! bulik és a kisebb pihenő után újult erővel támad a Watch My Dying a gyanútlan fürdőzőkre, kedélyesen sörözőkre a nyár folyamán több alkalommal. Rengeteg új tapasztalattal, ötlettel gazdagodtak a külföldi fellépések során, úgyhogy felkészülhettek pár meglepetésre a koncerteken. Ott lesznek a Fesztergomon (ha nem mossa el az árvíz...), a Szertelen Feszten Fehérváron, a Rockmaratonon, a Volton, a Hegyalján, a Motorockfesten Kassán, a Gyárfeszten Miskolcon, a V.IV Feszten Kéménden, a Szigeten, a Szinen és a Fezenen. A nyár egyetlen pesti klubbulija Budapest egyik legjobb szórakozóhelyén, az A38 Hajó teraszán lesz július 22-én, ahol nevetséges (és lefogyasztható) 500 Ft-ért nézheted meg a WMD-t és a Room Of The Mad Robots-ot. A teraszról be lehet látni az egész déli Dunapartot, ami látványnak sem utolsó és egy meleg nyári napon nincs is jobb, mint itt szürcsölgetni valami koktélt és nézni egy jó bandát.
 

WMD-Days idén nem lesz, de helyette lesz egy kisebb, kötetlenebb, egynapos buli egy Esztergomhoz közeli helyen, ahol lehet fürdeni, főzőcskézni, bulizni a zenekarral és természetesen este koncert is lesz!

www.watchmydying.com
www.myspace.com/watchmydying

Blind Myself - Best Of a Hammerworld mellékletében

Az idén 15. születésnapját ünneplő csapat az ősszel best of  válogatást jelentet meg. A lemez a HammerWorld  magazin ingyenes mellékleteként  fog megjelenni. Az anyagon a legjobb Blind Myself dalok mellett, újra felvett klasszikusok (Horrified By The Sun, Kain, Circle Of Pain), 1 új szám, 1 akusztikus dal Péterfy Borival, valamint 2 Nagy Feró feldolgozás lesz hallható.

A Blind Myself is játszani fog az idei MTV Iconon július 31-én. A csapat Nagy Feró előtt rója le tiszteletét két Blindosított Feró dallal, a Maradj márral (ős-Bikini) és a Hegyek közöttel (Beatrice). Mindkét szám rajta lesz az ősszel megjelenő Blind best of anyagon.

A zenekar fellép az ingyenes Thanx Jimmy fesztiválon, ahol 15 percben kell bizonyítaniuk, hogy keményebbek, mint Hendrix. A fesztivál Jimmy Hendrix előtti tisztelgés, valamint a hangszeres játék ünnepe. A buli teljesen ingyenes. A Blind előtt a Watch My Dying fog játszani, szintén negyed órában. 2010.06.21. PeCsa szabadtér!

A Blind Myself nyári fesztivál koncertdátumai a következőek:

[2010.06.18] Gyöngyös, Tiszti Klub w/Fish! Kezdés PONTOS 20.30 Blind!!!!
[2010.06.18] Salgótarján, Éter Fesztivál 23.30
[2010.06.19] Kiskunfélegyháza, Rocktár w/The Void
[2010.06.21] Budapest, PeCsa Szabadtér Thanx Jimi Feszt (4 Blind dal)
[2010.07.02] Sopron, VOLT Fesztivál, Converse Aréna 20.00
[2010.07.08] Pécs, Rockmaraton, Planet Noir Színpad 23.50
[2010.07.14] Tokaj, Hegyalja Fesztivál, Jim Beam színpad 00.30
[2010.07.22] Zenta (SRB), Ifjúsági Játékok 22.30
[2010.07.27] Budapest, Zöld Pardon 20.00 PONTOS!
[2010.07.31] Siófok, MTV Icon // Nagy Feró // Ingyenes!
[2010.08.06] Miskolc, Gyár Fesztivál
[2010.08.08] Kéménd (SK) - Szerelem Sziget, V.IV Festival Rock Színpad 23.20
[2010.08.13] Budapest, Sziget Festival, Headbangers Ball színpad 18.00
[2010.08.19] Nyírbátor, Azfeszt - Kemping Színpad 23.40
[2010.09.11] Székesfehérvár (H), Fezen Fesztivál - Metal Színpad 22.00

Ektomorf - EP, fesztivál-dömping, új lemez

Egy különleges EP-vel kedveskedik június 21-én rajongóinak a Farkas Zotya vezette Ektomorf. Megjelenik ugyanis egy The Gypsy Way címre keresztelt EP, melyre három tétel kerül fel, egy Alice In Chains feldolgozás (We Die Young), egy Johnny Cash feldolgozás (Rusty Cage), valamint egy magyar nyelvű dal, a Ne add fel.

Az idei nyarat a csapat fesztiválozással tölti, többek között ott lesznek a With Full Force-on és a Wackenen Németországban, de játszanak majd cseh, osztrák, dán és ukrán fesztiválokon is, no meg Hegyalján július 16-án.

Pihenni viszont nem lesz sok idő: az Ektomorf még augusztusban nekilát felvenni a következő albumot. A lemezt a dániai Antfarmban rögzítik majd augusztus 1 és 18 között, és az anyag várhatóan december közepén lát majd napvilágot Redemption címmel.

www.ektomorf.com

Iron Maiden - Augusztus 16-án jön az új lemez, egy dal már letölthető

Az Iron Maiden hivatalos honlapján lévő visszafelé számláló óra elérte a nullát, amikor pedig ez megtörtént láthatóvá vált a The Final Frontiers című új Iron Maiden album borítója, valamint az, hogy az új lemez augusztus 16-án jelenik meg és több, mint 76 percesre sikerült. 

A lemezre a következő dalok kerültek fel:

1. Satellite 15... The Final Frontier 8:40 - 2. El Dorado 6:49 - 3. Mother Of Mercy 5:20 - 4. Coming Home 5:52 - 5. The Alchemist  4:29 - 6. Isle Of Avalon 9:06 - 7. Starblind 7:48 - 8. The Talisman 9:03 - 9. The Man Who Would Be King 8:28 - 10. When The Wild Wind Blows 10:59.

Az El Dorado című dalt - mely előzetes a lemezhez -, akár szabadon le is töltheted az előbbi linkken keresztül, egy-két személyes adat megadása után.

Aki nem akar töltögetni, az pedig hallgassa meg itt:

 


Iron Maiden : El Dorado

 
 

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum