RockStation

Rod Stewart meghódította Budapestet - Több mint 200.000 ember a T-Mobile Kapcsolat koncerten

2010. június 27. - sunthatneversets

Több mint 200.000 ember vett részt tegnap Európa egyik legnagyobb zenei rendezvényén, az ingyenes budapesti Rod Stewart-koncerten. A 14. T-Mobile Kapcsolat koncert helyszínén a legnagyobb ováció a Baby Jane című dalt fogadta, amit a 65 éves sztár a fellépése zárásaként énekelt el. A Megasztárok fellépése után a skót származású énekes közel másfél órás show-val hódított a rock- és soul-rajongók között.

Az ’56-osok terén több mint 200.000-ren hallgatták tegnap a T-Mobile meghívására hazánkba érkezett Rod Stewart-ot. A 250 millió eladott lemezzel büszkélkedő sztár a Soulbook című albumának turné műsorát adta elő a budapesti helyszínen. A Grammy-díjas művész tavaly október végi új albumáról többek között elhangzott az It’s the same old song, a Track of my Tears és a Love Train is, amelyek a hatvanas és hetvenes évek klasszikus soul slágereinek világát idézik. A koncerten olyan klasszikusok is hozzájárultak a fergeteges hangulathoz, mint a Hot Legs, a Da ya think I’m sexy? vagy a Rhythm of my Heart.

Az angol származású énekes előtt öt Megasztár hangolta a jelenlévő tömeget Rod Stewart színpadra lépésig. Gáspár Laci, Király Viktor, Molnár Ferenc Caramel, Oláh Ibolya és Tóth Gabi többek között a korábbi Kapcsolat koncertek fellépőinek dalait szólaltatták meg, így például Pink, Bryan Adams, Joe Cocker és Santana-dallamok is felcsendültek az ’56-osok terén. Az angol világsztár a saját csapata által felépített színpadon negyed kilenckor jelent meg először. A koncert hang- és látványvilágáért hatalmas több száz nm-es kivetítők és látványtechnikai szakemberek feleltek.



„Nagy öröm számunkra, hogy újra egy igazi világsztárt tudtunk vendégül látni a 14. Kapcsolat koncertünkön: Rod Stewart népszerűsége pályája kezdete óta Magyarországon is töretlen. Ezúton szeretném megköszönni a résztvevőknek, hogy a biztonsági előírásokat szem előtt tartva, felelősségteljesen, velünk együtt élvezték mind a Megasztárok, mind Rod Stewart show-ját” – mondta Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója.
 

Sziget Fesztivál - Kész a Nagyszínpad programja!

A nemzetközi fesztiválporond aktuális sztárjai, a korábbi évek Szigeteinek legnagyobb bulijait tartó közönségkedvencek, és itthon kevésbé ismert, de a nemzetközi színtéren egyre népszerűbb produkciók jellemzik az idei Sziget Nagyszínpadának programját. A mínusz egyedik napon itt lesz a Kispál búcsú, a nulladikon pedig Reggae-Ska Örömünnepen vehetnek részt a szigetlakók. Kész a Sziget Nagyszínpadának programja, augusztus 9-16-ig.

Valami nagy durranásra készülhet a Kispál a Sziget Mínusz Egyedik Napján, mert igencsak hallgatnak a szigetes búcsúkoncertjükről. Annyi hír kiszivárgott már, hogy lesz őskispálos blokk, valamint egyedi színpadkép és vizuális kavalkád, s azt is tudjuk, hogy Kiss Tibi, Líviusz, Németh Juci, a Csík Zenekar is fellép majd Lovasiék oldalán.
Míg a Világzenei Nagyszínpadon Cseh Tamásra emlékezünk, a BJC-Amfiteátrum SzínpadánII. Magyar Jazz Napja keretében nemzetközi sztárok fuzionálnak a magyar élvonallal, a Nagyszínpadon pedig a Reggae és Ska Örömünnepén tombolhatunk a Nulladik Napon. Sajnos a koncertjét, és egész nyári fellépését, a Skatalites lemondta, a többi fellépő, de így a Ladánybene 27 feat KRSA és a PASO Brass, az Aggrolites, a Toots & The Maytals, a Wailers és a UB40 nagyobb teret kap ezen a napon.

És jöjjenek a fesztiválnapok a Nagyszínpad tükrében:
Szerda

Az első napon az amerikai Gwar együttes elővezetésében szabadul el a kosztümös őrület a Szigeten. Őket követi majd az idők során kultikus státuszba emelkedett brit punk banda, a The Toy Dolls, s a tavalyi nagyszínpados sikerkoncertje után újra a Szigeten szervez nemzetközi skatalálkozót a Ska-P. Visszatérő vendég az idei Szigeten Svédország egyik legnépszerűbb rockbandája, a frenetikus koncertjeiről, őrült garázszenéjéről és fekete-fehér fellépőruháiról világszerte imert The Hives.  Minden idők legjobb házibuli zenekara, a Madness  angol beatzenei hagyományokból, kupléból, kabarézenékből és a jamaikai eredetű skából összegyúrt zenéjével dobja fel a közönséget a Sziget első fesztiválnapján, szerdán, azaz augusztus 11-én főműsoridőben.

Csütörtök

A nagyrészt berlini fenegyerekekből álló K.I.Z. melegíti be a közönséget a Nagyszínpadon csütörtök délután. Ezt követően a Young Punx klasszikus french house, 80-as évekbeli pop, hard, glam és disco-rock elemekből összegyúrt mash-up partyzenéje folytatja majd a sort, s jön Johnny Rotten, azaz polgári nevén, John Lydon és zenekara, a Public Image Ltd., mindenki örömére. A New Musical Express idén életmű díjjal jutalmazta a Sziget következő fellépőjét, a The Specials-t, akik a Szigeten kívül csak két fesztivál meghívását fogadták el az idén. A csütörtöki nap headliner fellépője, a korábbi Szigeteken már hatalmas bulikat maguk mögött tudó, de idén is tömegekre számító Faithless lesz.

Péntek

A Lyapis Trubetskoy munkái Oroszországtól Portugáliáig rendre nagy elismerést váltanak ki a kritikusokból, és nem mellesleg rangos díjakat is begyűjtöttek. Idén nyáron a Szigeten kapnak lehetőséget arra, hogy megismerje nevüket az egész világ. Az állandó edzésben lévő, ezért mindig nagy ugrásokra képes Papa Roach most nyáron a Nagyszínpadon mutatja be látványos rock-formagyakorlatait. Németország legnevesebb reggae-művésze, a kölni Gentleman legfrissebb, Diversity névre keresztelt stúdióalbumával érkezik a Szigetre. Egy ragyogó popcsillag is várható a Szigetre: a pénteki nap koraesti fellépője lesz a kortárs könnyűzene egyik legtehetségesebb előadója, Mika. A YouTube-on 34 millió nézője volt a The Kill című dal klipjének, s a hazai rajongók most élőben is láthatják Jared Leto zenekarát, a Sziget kívánságlistájának egyik éllovasát, a Thirty Seconds To Mars-t.
 

Szombat

Az Appenin-félsziget után a Hajógyári-sziget közönségét igyekszik ezen a nyáron meghódítani a szombat első nagyszínpos koncertjén a Subsonica. A The Cribs a tavaly megjelent Ignore The Ignorant album hatalmas kritikai és közönség sikerén lovagolva, bombaformában érkezik az idei Szigetre. A Tankcsapda - miután közönsége beszorulna kisebb helyszínekre – az egyetlen magyar fellépőként dübörögteti meg a Nagyszínpad hangfalait. A Sziget hétvége első napjának esti sztárja, az új lemezét augusztus közepére ígérő heavy metal legenda, az Iron Maiden lesz.
 
Vasárnap

A Kárpátokon innen és a Donyeck-medencén túl is nagy népszerűségnek örvendő szelídíthetetlen motorosok, a Death Valley Screamers idén a Hajógyári-szigetet is célba veszi a zárónap indításaként. Őket honfitársuk, a Rada zenekar követi, hogy az énekesnő csodálatos hangjával Ukrajna misztériumait idézze meg egy lebilincselő és nagyszabású koncert keretében.  A Danko Jones májusban megjelent legújabb stúdióalbumával, a Below The Belttel érkezik az idei Szigetre. Egy monstre turné keretében jön Budapestre a Billy Talent Kanadából. A legnagyobb brit zenei fesztiválok közönsége mellett most a Sziget látogatói is első kézből ismerhetik meg a Kasabian  tavaly megjelent legfrissebb hanganyagát, melyet a Q magazin és az NME is az év albumának választott. A Sziget nagyszínpados programjait az utolsó napon a szakírók által a világ legjobb rockzenekarai közé sorolt Muse fellépése zárja.


 

Észak pörölye : Grand Magus – Hammer Of The North

Grand Magus - Hammer Of The North album coverA JB Christoffersson énekes/gitáros vezette háromtagú svéd banda 1996-os megalakulása óta már az ötödik lemezét adja ki. Az először csak projektnek indult zenekar – JB-t inkább a Spiritual Beggars énekeseként lehetett ismerni -  az utóbbi években fokozatosan nőtte ki magát meghatározó európai zenekarrá. Előző, Iron Will című lemezük   olyannyira izmosra sikerült, hogy a Roadrunner egyből szerződtette is őket, ami azért szakmailag elég nagy előrelépés, azt gondolom.

Az új lemez és a zenekar effektív futó szekere azt is előrevetítette, hogy a hosszú idő után újra lemezt készítő Spiritual Beggars nem JB-vel a mikrofon mögött fog megszólalni, ami egyrészt teljesen érthető, másrészt pedig baromira sajnálom.

Tovább

A magyar dal napja – Betterfly + Checkpoint Charlie [VIDEJÓ EXTRA]

Mai Videjó! rovatunkban hosszú idő után újra megtartjuk a magyar dal napját. A Betterfly Betterlife című lemezéről tavaly írtunk. Most egész pofás klip is készült a Can't Hide című dalhoz.


Egy újabb dalra forgatott klipet a Checkpoint Charlie az Ordinary Madness című debütáló
lemezről, szám szerint a másodikat. Ez alkalommal a zenekar nevével azonos, Checkpoint
Charlie
című dalra esett a választásuk.
 

 


Rövid, de velős - Megadeth, DevilDriver, 3 Inches Of Blood PECSA, 2010.06.20., képes beszámoló

Frogfoot a Megadeth Sonisphere Festival-on nyújtott produkciója láttán annyira belelkesült, hogy Csehországból nem haza hanem a Petőfi Csarnok felé vette az irányt.

Miután a Megadeth befejezte a Sonisphere-en úgy éreztem még simán elnézném-hallgatnám őket legalább még egy órát. Ekkor kezdett el motoszkálni a fejemben, hogy vasárnap mégegyszer meg kellene nézni őket, mert jó egy fesztiválkoncert és megvan a hangulata, de egészen más, amikor szinte testközelből láthatom a zenekart.

3 Inches Of Blood @ Budapest, PeCsa 2010.06.20.

 

Tovább

Imcsikné mennybemenetele - Érettségi záróbuli a Dürerben [KONCERTAJÁNLÓ]

Itt az idő, hogy a szóbelik végeztével végre kiereszthessük a gőzt, és úgy szétcsapjuk magunkat, mint Imcsikné! Legyen ott mindenki aki számít, az osztálytársaitok, barátaitok és búcsúztassuk el együtt ezt az egész elmúlt 12 évet! Legyen ez egy örömünnep! Egy utolsó nagy buli... Most vasárnap (2010.06.27) lesz a Dürer Kertben, eklektikus, vegyes zenei felhozatalú buli, a következő fellépőkkel: Subscribe; NKS; Killakikitt; Para Bellum; Kreck; Tits & Clits live-act ; Robotrock (Buzzlight); djs: Noise Life (PlasticKids vs. Stereo Killaz); CGTG; Betterfly; Carbovaris; Custom Colours; Danny and the RNRS; Yes Please!

Összeborult Nagy Thrash Négyes - Sonisphere Festival, Letiste Milovice, 2010.06.19., képes beszámoló

Ha a thrash nagy négyese játszik valahol, azt egy igazi metálos nem hagyhatja ki. Frogfoot pedig igazi metálos, így szombaton útnak indult Csehországba egy jó kis Anthrax, Megadeth, Slayer és Metallica koncert reményében.
 
Varsó, Prága (Milovice), Szófia, Bukarest-mi a közös bennük? Mindegyik városban megrendezik a Sonisphere fesztivált, csak Budapest/Magyarország marad ki ismét valami jóból. Pedig nem kérdés, hogy ezt látni kell, a "Nagy Négyes" most először játszik együtt egy színpadon!

Miután először olvastunk a fesztiválról és láttuk a fellépők névsorát, eldöntöttük: erre mindenképpen megyünk! A fesztivál nagyon jó volt, a zenekarok kitettek magukért, mindegyik best of programot játszott, de a cseh szervezés mindent alulmúlt!

Tovább

Serj Tankian - Új dal

Serj Tankian Imperfect Harmonies  címet viselő új albuma a Serjical Strike/Reprise Records gondozásában jelenik meg szeptember 7-én. Serj alapvetően rock albumról beszélt az új lemez kapcsán, de az elektronikus és nagyzenekari hatások  is vezető szerepet töltenek be az albumon. Nos egy új dal a Borders Are a www.serjtankian.com-on történő regisztráció után meghallgatható, sőt le is tölthető. Nos elektronika és nagyzenekari hatások kétségtelenül vannak az új dalban, de gitár egy szál se!        

Grand Mexican Warlock és Óperentzia az A-38-on [KONCERTAJÁNLÓ]

Akiket még nem rántott magával a nyári fesztiválszezon, azoknak ígéretes matiné bulit kínál az A38 terasz július 2-án. Két merőben eltérő stílust képviselő zenekar veszi birtokba a fedélzetet, de a nyitott, ínyenc zeneélvezőknek ez nem jelenthet problémát. A nyíregyházi illetőségű, de már régóta a fővárosban tevékenykedő Óperentzia indítja az estét, dinamikus élő-elektronikával, zseniális friss lemezzel a hónuk alatt. Utánuk a közelmúlt egyik legizgalmasabb új formációja következik, akik valósággal berobbantak a köztudatba. A debüt albumon dolgozó Grand Mexican Warlock masszív pszichedéliával kedveskedik az egybegyűlteknek.
Tökéletes indítása a péntek estének, a kezdési időpontot pedig érdemes komolyan venni, a koncerteknek pontban 22.00-kor be kell fejeződniük.

2010.07.02 A38, Grand Mexican Warlock, Óperentzia, 19:00 kapunyitás, 20:00 PONTOS kezdés, belépő 500Ft, ami lefogyasztható.

GátAlja MiniFeszt idén is

Idén is megrendezésre kerül a nagy sikerű GátAlja MiniFeszt!!! Méghozzá a harmadik!

Szokás szerint most is gördeszka, BMX, görkori versenyekkel indítjuk a napot, majd délután a színpadé lesz a főszerep. Az amatőr(?) zenekarokkal bemelegítünk, majd átadják helyüket tapasztaltabb társaiknak! Közben részt vehettek a tavaly is nagy sikert aratott sörpörgő versenyen, de idén több játékkal és meglepetésekkel is készülünk! Gyertek nagyon sokan!!! Üdítővel és sütivel várunk! :)

A rendezvény természetesen ingyenes, sátorozási lehetőség is adott továbbá Budapestről jól megközelíthető Ráckeve, akár közvetlenül a  Hév-el (Ráckeve végállomás), busszal, vagy autóval kb. 30-40 perc (persze attól függ, Pest melyik részéről).

PROGRAM TERV:

SKATEPARK:
10:00-15:00-ig
Gördeszka, görkori, BMX versenyek
SZÍNPAD:
15:00-15:50 - Limbless
15:50-16:40 - Magic Carpet
16:40-17:30 - Nyári Konyha
17:30-18:20 - Restore
18:20-19:10 - Menyét
19:10-20:00 - Don Gatto/ex-Fürgerókalábak
20:00-21:30 - Testi Egyenleg Ska Kollektíva
21:30-23:00 - Balkán Fanatik
23:00 - 01:00 - Zsuzsa Néni Közbelép
KAPTÁR 01:00-???
DJ: Zene kívánság szerint

Elvis gonosz reinkarnációja : Danzig – Deth Red Sabaoth

Danzig - Deth Red Sabaoth album coverHogy Mr. Glenn Danzig Elvis sötét, gonosz reinkarnációja-e vagy sem az döntse el mindenki maga. Az azonban tény, hogy a mélynövésű, ötvenes éveiben járó énekes már biztosan beírta magát a rockzene történelemkönyveibe. Mondjuk az is igaz, hogy ezt nem az utóbbi évtized Danzig albumaival tette meg.

A Samhain-ből történt kiszállását követően 1987-ben alakult csapat – vagy szólóprojekt, mert a zenészek csak úgy jöttek mentek, a wikipedián pl. külön oldalt szenteltek az ex-tagoknak -  egy évvel később adta ki szimplán Danzig címre keresztelt albumát, ami kapásból alapmű, és amit a Danzig II - Lucifuge és a Danzig III - How The Gods Kill ugyan überelni nem tudott – bár az utóbbi ronggyá hallgattam -, de a mester csillaga igencsak magasan ragyogott ezen albumok megjelenésének idején is. Még a 4 címre keresztelt album is király, de ami két évvel később a Blackacidevil-en művelt, azt még az indusztriál zenékre történő fogékonyságom ellenére is nehezen tudtam megbocsátani neki. Az abszolút mesterkéltnek tűnő, a zene modernizálását megcélzó kísérlet inkább volt gagyi, mint előremutató.      

Tovább

Paul Gray - A halál oka véletlen túladagolás

A DesMoinesRegister.com-on megjelentek szerint a május 24-én elhunyt Slipknot basszer   Paul Gray halalát morfin és a fentanil véletlen túladagolása okozhatta. Gray  holttestét a TownePlace Suites Urbandale karbantartója találta meg május 24-én 11 óra körül, egy injekciós tűvel és gyógyszerekkel az ágy mellett.

Veréb fesztivál idén nyáron is!

Méghozzá az ötödik. A kisebb jubileumon a szervezők színvonalas és egyben változatos programokkal várják a fesztiválozókat július 29-től a csornai kempingbe. A háromnapos fesztivál fellépői között már olyan nevekkel találkozhatunk, mint a Subscribe, a Road vagy az Insane. Színpadra lépnek olyan bandák is, amelyek alapjaiban meghatározzák a rendezvény zenei stílusát, ilyen például a Prosectura, a Rózsaszín Pittbull vagy akár a SKA-Pécs.

A szervezők az év elején versenyt indítottak a fesztivál honlapján, ahol a magyarországi amatőr zenekarok versenghettek egymással. A kezdő zenekarok feltörekvését támogatva a tíz legtöbb szavazatot szerző banda bekerült a fesztivál programjába.

Manapság egy fesztiválon azonban nem elég egy jó zenei programot összeállítani. A koncertmentes időszakokban különböző napközbeni programokkal szórakoztatják a nagyérdeműt. Délelőttönként filmvetítéssel, csocsóval és ifjúsági tájékoztatókkal várják az érdeklődőket. A kora délutáni órákban érdemes a különböző versenyeken részt venni, hiszen sörkupon a nyeremény. Ezen kívül lesz a már hagyománnyá vált veréb és verébkirálynő választás illetve veréb „verés” is. A koncertek után pedig egészen hajnalig tart majd az Insomnia buli.

Mondhatni, hogy a fesztivál hírhedt alacsony árairól. Ez az idei évben is tapasztalható, hiszen a napi jegy 1500 Ft-ba a három napos bérlet pedig mindössze 3000 Ft-ba kerül majd. Fontos hozzáfűzni, hogy a jegyárak tartalmazzák a sátorozás díját is.
Figyelem! Jegyek kizárólag a helyszínen kaphatóak.

További információk a Veréb fesztivál hivatalos honlapján:
www.verebfeszt.hu

Az V.Veréb Fesztivál programja:

7.29. Csütörtök

15:00 – 15:40    Esdear
16:00 – 16:40    Merde!
17:00 – 17:40    Zárójelentés
18:00  - 18:40    Vészkijárat
19:00 – 19:40    My Sweet Shadow
20:00 – 20:40    Insane
21:00 – 21:50    Bőgőmasina
22:10 – 23:00    Testi Egyveleg
23:20 – 00:10    Prosectura
00:20 – 01:00    Szeszkor
01:20 – 02:00    The Three Teadies

7.30. Péntek

14:00 – 14:40    Doghitters
15:00 – 15:40    Direkt!?
16:00 – 16:40    Ted’s Village
17:00 – 17:40    Don’t  Say A Word
18:00 – 18:40    Liberal Youth
19:00 – 19:40    Social Free Face
20:00 – 20:40    Semmi Komoly
21:00 – 21:50    Végállomás
22:10 – 23:00    Rózsaszín Pitbull
23:20 – 00:10    Ska-Pécs
00:20 – 01:00    Happy 8 Friend’s
01:20 – 02:00    Radical Crush

7.31. Szombat

14:00 – 14:40    Embatheria
15:00 – 15:40    El Pollo Loco
16:00 – 16:40    Abiocore
17:00 – 17:40    Surf De Ska
18:00 – 18:40    Aktuális
19:00 – 19:40    Macskanadrág
20:30 – 22:00    Road
22:30 – 00:00    Subscribe
00:20 – 01:00    Greedy Fly
01:20 – 02:00    Carana Padma

Másfél millió forint gyűlt össze a segélykoncerten

Elutalták hétfőn délelőtt a szervezők a pénteki segélykoncerten összegyűlt összeget a Nemzeti Segélyvonal Alapítvány számlájára. A Dürer Kertben 44 zenekar lépett fel, hogy a bevétellel támogassák az árvízkárosultakat. A minifesztivált 2.300 ember látogatta, és összesen 1.419.000 forint adomány folyt be.

Dobson Tibor, az árvízi védekezésre kinevezett miniszteri biztos szóvivője, és Dr. Enyedi Nagy Mihály, a Nemzeti Segélyvonal Alapítvány ügyvivője köszöntőjével kezdődött a segélykoncert pénteken a Dürer Kertben. Rögtön utánuk két teremben belekezdtek a zenélésbe az együttesek. Felléptek a magyar underground szcéna ismert csapatai illetve előadói, többek közt a Pannonia Allstars Ska Orchestra, a Road, az Akkezdet Phiai, a The Grenma, a Subscribe és Kalapács József. 20 órától egészen zárásig teltház fogadta a zenekarokat, és annak ellenére ment el a Dürer Kertbe 2.300 ember, hogy szinte egész este és éjjel szakadt az eső. A szervezők minimum jegyárat állapítottak meg, ez 500 forint volt. Összesen 1.419.000 forint gyűlt össze.

- Reménykedtem, de mégsem számítottam arra, hogy ennyire sikeres lesz az este – fogalmazott Anga Kis Miklós szervező, a Subscribe zenekar basszusgitárosa. – Úgy kalkuláltam, hogy 700 ezer forint összejöhet, ehhez képest a dupláját gyűjtöttük össze. Óriási köszönet jár a fellépő zenekaroknak, a megjelenteknek, és mindenkinek, aki segített abban, hogy ez az akció így sikerüljön.

A szervezők hétfőn délelőtt el is utalták a közel másfél millió forintot a Nemzeti Segélyvonal Alapítvány számlájára.

- Banki átutalással közel 36 millió forint jött össze, ehhez érkezett a segélykoncerten befolyt pénz – mondta Dr. Enyedi Nagy Mihály, a Nemzeti Segélyvonal Alapítvány ügyvivője. – Az adományt az öt legnagyobb segélyszervezetnek adja alapítványunk, a szervezetek pedig továbbjuttatják a bajbajutottaknak. A 1752-es szám hívásával továbbá 170 millió forint gyűlt össze. Mivel 50-70 nap múlva juthatunk hozzá a telefonadományhoz, a már beérkezett telefonhívások fedezetével gyorshitelt veszünk fel az OTP Banktól a pénzek azonnali eljuttatása érdekében.
 
További információ:
www.nsv.hu

Napi metál: Slayer és Nevermore videók [VIDEJÓ EXTRA]

A Slayer World Painted Blood című  albuma nagyot szólt tavaly. A címadó dalra most félanimációs film készült, amely tipikus Slayer.

 


500.000 rock & metal videos on ROCKTUBE and METALHEAD

A most már magyar Vörös Attila gitárossal nyomuló Nevermore The Obsidian Conspiracy című nemrég megjelent új albumáról megjelent az első klip, melyet az Emptiness Unobstructed-re forgattak és igazából egy zenekari image klip.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum