RockStation

Zsírdisznó lemezre készül a Casketgarden

2011. április 24. - sunthatneversets

A zenekarból Tóth Balázs gitáros jelentkezett hírekkel:

A Casketgarden készül negyedik nagylemezére, immár az új gitárossal, Csutak Istvánnal.  A várhatóan The Estrangement Process címmel napvilágra kerülő lemezre összesen 12 számot írtunk meg, de a lemezre csak tíz dal kerül majd fel. Néhány számcímmel is tudunk már szolgálni: Disgusting Soul, A Machine Within, They. Ezúttal nem gondolkodunk semmilyen átfogó koncepcióban, az egyes dalokat szeretnénk minél erősebbre venni.

A dobfelvételek augusztus elején kezdődnek a SuperSize Recording  stúdióban, Varga Zoltán vezényletével, majd Mosonmagyaróváron fogunk dolgozni a hangszeres részeken illetve az éneken.  Az utómunkát, keverést és masteringet pedig megint az SSR végzi majd.

Nagyon izgatottak vagyunk a közös munka miatt, mert az utóbbi két lemeznél is szóba került az akkor még Bakery névre hallgató stúdió és Varga Pici neve, de az anyagiak miatt sajnos el kellett vetnünk a dolgot.  Remélhetőleg egy zsírdisznó megszólalású horzsoló Casketgarden lemez lesz a végeredmény. Eddigi kiadónk a Metal Age Productions tetszhalott állapota miatt, a lemez hazai kiadását a Hammer/Edge Records intézi majd, a kész lemezanyaggal viszont külföldi kiadót is szeretnénk találni. Ha minden a tervek szerint halad, a The Estrangement Process 2011. novemberében már kiadásra is kerülhet fizikai formátumban.

A hátralévő tavaszi koncerteken  (Május 7. Budapest – Kék Yuk, Május 13. Pécs – Inferno, Május 21. Szeged - Club Noir), illetve június 4-én a Metalfesten, és július 5-én a Rockmaratonon biztos előkerül egy-két új dal és persze a régi slágerek.

Fogós finn gót: Poisonblack – Drive

A finn Poisonblack az egykori Sentenced torok Ville Laihiala  bandája, mely valamiféle gót metálban utazik. Nos, ha a Ville név feltűnik egy finn együttesben könnyen a HIM-re asszociálhatunk. Eben az esetben pedig baromira nem járunk messze az igazságtól. A különbség ma "csak" annyi, hogy amíg a HIM átment érzelgős nyálcsorgatásba, addig a Poisonblack csak ritkán vetemedik ilyesmire.

Tovább

Comeback Kid, The Ghost Inside, Grave Maker, Social Suicide @ Dürer Kert [KONCERTAJÁNLÓ]

2011. május 07-én egy igazán bombasztikus koncertre van kilátás a Dürer Kertben, hiszen visszatér hazánkba a modern hardcore egyik élcsapata, a kanadai Comeback Kid. Ráadásul a  kanadai banda egész jó társaságban érkezik hozzánk, hiszen hozzák magukkal az amerikai The Ghost Inside-ot, akiknek tavaly Returners címmel jelent meg legutóbbi albumuk. Szintén  járt már nálunk a kanadai Grave Maker, akik oldszkúl hardcore-ban utaznak. A koncertet a norvég Social Suicide nyitja majd.

 

Tovább

Killing the Dream: 2002-2011

 A modern hardcore egyik legkiemelkedőbb alakja, a Killing the Dream tegnap jelentette be, hogy a The Carrier-el és az All Teeth-el való közös, július 2-ára esedékes koncertjük után bedobják a törülközőt! A Deathwish istálló üdvöskéi egy válogatáslemezt, két EP-t és három nagylemezt termeltek. Legutóbbi lemezük tavaly látott napvilágot, Lucky Me címmel. Kár értük!

Tovább

Lady Gaga vasalt az Iron Maidenre

A címben szereplő állítást a Mirror angol bulvárlap internetes oldala tette közzé, tehát lehet, hogy osztani kell kettővel, de a fanatikus rockrajongó hírében álló Lady Gaga az Iron Maiden floridai koncertjein állítólag több napot is eltöltött az együttessel a backstage-ben, ahol a lap állítása szerint italokat szolgált fel sőt még vasalt is a banda tagjaira.

A fenti kép az Iron Maiden április 17-ei Tampa-i koncertje előtt készült Nicko McBrain dobossal, de Lady Gaga előtte fotózkodott az Anthrax dobosával Charlie Benante-vel és a Mötley Crüe ütősével Tommy Lee-vel is. Úgy látszik a dobosokra bukik.

Slytract - Augusztusban érkezik az Existing Unreal

Az új Slytract lemez kapcsán Melegh Gábor B. a következőket mondta lapunknak:

A következő Slytract nagylemez 2011. augusztus 5-én fog megjelenni a NoiseHead Records gondozásában. A Relapse Records az USA-ban fogja terjeszteni a lemezt, további terjesztőkről később fogunk híreket adni, amint lefixálódott minden. A lemez az Existing Unreal címet fogja viselni, amely tökéletesen kifejezi az új anyag koncepcióját. Hogy ez pontosan mit takar, nehéz lenne pár sorban elmagyarázni és nem is lenne célszerű, mivel ez a dalok és szövegek feladata lesz.

Az első mixek is megérkeztek már Ausztriából, a munka folyamatosan halad, sok lesz az újdonság, ami a hangzásvilágban is meg fog mutatkozni. Ez főképp abban rejlik, hogy a dallamos, atmoszférikus részek legalább akkora jelentőséget kapnak, mint a brutalitás. Az alább található koncertdátumok már fixálódtak, a bőgősünk, Szabolcs július közepén jön haza véglegesen külföldről, azelőtt lesz pár buli, ahol még Jakab Viktor fog kisegíteni, mint session bőgős. 

Megtaláltok minket a Facebook-on is, lájkolni lehet, tessék, továbbá kövessétek a youtube-ot, myspace-t stb. Itt pedig megtekinthetitek a második lemeztrailert, amelyhez mindenkinek nagyon kellemes szórakozást kívánunk!”

Koncertek:
2011. július 8.
Pécs, Rockmaraton Fesztivál
2011. augusztus. 27
Budapest, Dürer Kert lemezbemutató

Jeff Loomis és Van Williams kilépett a Nevermore-ból

Nagy valószínűséggel hidegzuhanyként éri a Nevermore rajongókat a hír, de Jeff Loomis gitáros és Van Williams dobos ma bejelentették kilépésüket a Nevermore-ból. A banda pár napja különösebb indoklás nélkül lemondta amerikai koncertjeit, de akkor még nem lehetett sejteni az okokat. A hír azért is meglepő mert Loomis pár hete még Vörös Attilát dícsérte és azt mondta soha nem zenélt jobb formában a zenekar.

Nitzer Ebb és Die Krupps a Dürerben [KONCERTAJÁNLÓ]

2011. május 01-én az industrial/EBM zenei színtér két meghatározó együttese a Nitzer Ebb és a Die Krupps közös turné keretében lép fel a Dürer Kertben, a Skalar Music Hungary szervezésében! A két együttes járt már Magyarországon. A Nitzer Ebb nem is olyan régen tavaly januárban volt a Depeche Mode előzenekara az Arénában, sőt egy nappal később önálló koncertet is adott. A Die Krupps viszont nem tegnap járt utoljára nálunk, egészen pontosan 16 év után látogat el újra hozzánk! A budapesti fellépés a Join In The Rhythm Of Machines-ra keresztelt 10 állomásos európai koncertkörút záró állomása lesz.

 

Tovább

Nagy elődök nyomában: Tűzmadár – Álmok

Annak idején az oldal indulásakor próbáltunk nagyobb figyelmet szentelni a hazai zenekaroknak. Az utóbbi időben sok csapat aktuális lemeze a Hammerworld Magazin mellékleteként jelenik meg. Mivel még vásárló vagyok, ezért esett most a választás a Tűzmadár zenekar Álmok című harmadik lemezére, mely a márciusi szám melléklete volt.

Tovább

Nyártól stúdiózik a Testament

A tizedik stúdióalbumán dolgozó Bay Area thrasher Testament nyáron stúdióba vonul, hogy rögzítse az albumot. Ezt nem a zenekar, hanem a lemez producere Andy Sneap árulta el egy vele készített interjúban. A lemeznek címe egyelőre nincs, megjelenés valamikor év végén, jövő év elején lehet. A zenekar előző lemeze 2008-ban The Formation Of Damnation címmel jelent meg.

Judas Priest - K.K. Downing nyugdíjba vonult

A legendás heavy metál zenekar menedzsmentje tegnap közleményben jelentette be, hogy a zenekar emblematikus gitárosa K.K. Downing visszavonul a zeneiparból és már a zenekar Epitaph névre keresztelt búcsúturnéján sem vesz részt. A többiek a legjobbakat kívánják neki.

Hogy a háttérben mi állhat, senki sem tudja, de mindenesetre furcsa, hogy valaki, aki az év elején még a banda honlapján rajongói üzenetekre reagálva közli, hogy mennyire várja a turnét, egyszer csak nyugdíjazza magát. Minden esetre a helyettes már megvan a 31 éves Richie Faulkner személyében.

Az együttes augusztus 11-én lép fel a Szigeten és jövőre lemezt is készít. Ennyit a visszavonulásról. 

 

 

No Second Chance, Embrace Destruction, The Last Charge & Octahed a Dürerben

Ugyan az utóbbi időben nem sokat hallhattunk a The Last Charge-ról, Budapest beatdown-szeizmográfja most mégis kósza rezgéseket mutat, és ahogy azt már tapasztalataink alapján tudhatjuk, megint robbanás lesz a mozgolódás vége. Ezt pedig azért is vehetjük biztosra, hiszen az idő közben új promóciós irodához került zenekar  két másik, hasonlóképp friss és arcletépő bandát lát vendégül a londoni No Second Chance és az olasz Embrace Destruction személyében.

Tovább

A Hatebreed is játszik a Death By Stereo koncertjén

Ez a hír kicsit furcsán hangzik, pedig csak annyi történt, hogy korábban már bejelentett június 27-én esedékes Death By Stereo koncerten még egy banda lép fel, ráadásul nem is akárkik. A Jamey Jasta vezette connecticut-i metál/hc Hatebreed is tiszteletét teszi a koncerten. 

Jegyárak: 4900 Ft a szokásos üzletekben. 5500 Ft a Tex hálózatában június 10-ig, utána és a koncert napján 6000 Ft. 

"A" betűsök napja: Aghnostic Front és Arch Enemy videók [VIDEJÓ DUPPLER]

Ma két nevében A betűvel kezdődő csapat új videóját mutatjuk be.

A Roger Miret vezette NYHC alapvetés Agnostic Front nemrég adta ki új lemezét My Life My Way címmel, melyről az ékes spanyol nyelven előadott A Mi Manera című tételre készült a második klip, amolyan trú hc szellemben. A klipben egyébként feltűnik Freddy Cricien a Madball énekese is.

 

A Mike Amott vezette Arch Enemy új lemeze Khaos Legions címmel érkezik majd május 30-án. Klip már itt is van mégpedig a Yesterday Is Dead And Gone című dalra. Én nem tudom, hogy egy nő hogy tud így hörögni :-)

„Dickinson” ment, „Harris” maradt: Classic Petra - Back to the Rock

Bazi nagy közhellyel élve úgy kezdhetnénk e cikket, hogy akkor most a Petra, a keresztény rock zászlóshajója újra vitorlát bontott, és május 5-én kiköt a Petőfi Csarnok dokkjában. De a helyzet nem ilyen egyszerű...

Nekem személy szerint két csalódáson is túl kellett tenni magamat, mielőtt tiszta, befogadó szívvel neki tudtam állni a Back To The Rock-albumnak. (Nyugalom, ezeknél nagyobb kríziseket is feldolgoztam már.)

 

Tovább

Roger Miret and the Disasters az A38 Hajón [KONCERTAJÁNLÓ]

Roger Miret nem más, mint maga a hardcore keresztapja, a New York Hardcore alappillére. Remélhetőleg nem is nagyon létezik olyan keményzene rajongó, aki hallott volna zenekaráról, az Agnostic Frontról. Miret azonban 1999 óta nem csak ebben a csapatban ereszti ki jellegzetes hangját, a Roger Miret and the Disasters zenéjének alapját nem a döngölős riffek adják, mint másik bandája esetében, hanem a street punk elemei. A nyersesség persze maradt, mint ahogy az energikus előadásmód is, de itt inkább a dallamosabb, feszes punk szerzemények vannak túlsúlyban.

A Disasters idén januárban hozta ki negyedik stúdióalbumát, a Gotta Get Up Now-t az énekes által vezetett Hellcat Records gondozásában, és most ezt mutatják be az A38-on.

Tovább

Ingyenes a The Black Dahlia Murder koncertje

A Skalar Music ma jelentette be, hogy a Protest The Hero menedzsmentje sajnálatos módon lemondta a budapesti fellépést, így koncertszervező cég döntése szerint a Dürer Kertben június 29-én a The Black Dahlia Murder koncertje ingyenes lesz. Fellép még a The Southern Oracle a Kill With Hate és a The Sharon Tate.

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum