RockStation

Deftones a tévében!

2011. június 19. - sunthatneversets

A Sziget Fesztiválon augusztusban fellépő Deftones a héten az Amerikában nagyon népszerű Lopez Tonight című tévéműsorban lépett fel. Ez itt a You've Seen The Butcher egy kis kedvcsinálónak a Szigetes buli elé.

Visszatért a Slipknot!

Pátoszos cím ide vagy oda, a lényeg, hogy június 17-én, pénteken este 25 ezer ember előtt tért vissza a színpadra a Slipknot a görög Sonisphere fesztiválon. Az együttes a régi, vörös színű színpadi egyenfelszerelést és maszkokat szedte elő a fellépésre. A tavaly elhunyt basszusgitáros, Paul Gray fellépőruhája, maszkja és hangszere pedig a színpad hátsó részén állt

Az együttes a koncerten az alábbi dalokat játszotta:

01. (sic)
02. Eyeless
03. Wait And Bleed
04. The Blister Exists
05. Liberate
06. Before I Forget
07. Pulse Of The Maggots
08. Disasterpiece
09. Psychosocial
10. The Heretic Anthem
11. Duality
12. Spit It Out
13. People = Shit
14. Surfacing

Auf Wiedersehen: Nova Rock 2011, Ausztria-Nickelsdorf, 2011.06.11-13. - Harmadik nap

Nova Rock 2011, három nap, négy headliner, teltház. A fesztivál oldalára már napokkal korábban kikerült a sold out felirat, vagyis az összes jegy elkelt és, hogy mely zenekarok késztették az embereket arra, hogy három napot a Nován töltsenek? Linkin  Park, Volbeat, Iron Maiden és a System Of A Down!

Tovább

Közeleg az új Trivium lemez, de videó már van

A floridai Trivium új, In Waves című lemez augusztus 9-én jelenik meg a Roadrunner gondozásában. Az album producere Colin Richardson (Machine Head, Fear Factory, Slipknot) volt.

Az albumra a következő dalok kerültek:

01. Capsizing The Sea
02. In Waves
03. Inception Of The End
04. Watch The World Burn
05. Dusk Dismantled
06. Black
07. Built To Fall
08. Caustic Are the Ties That Bind
09. A Skyline's Severance
10. Forsake Not the Dream
11. Chaos Reigns
12. Of All These Yesterdays
13. Leaving This World Behind

 

Az album címadó dalához viszont már van is videó, amit itt meg is nézhettek:

Réti Zsolt fotós kollégánk képe Blikk-ben

 

Előttünk sosem volt titok, hogy Réti Zsolt remek koncertfotós, de azt, hogy természet fotósnak sem utolsó, azt mi is csak most tudtuk meg. Zsolt az elmúlt hétvégén az Ausztriában megrendezett Novarock Fesztiválon fotózott. A harmadik napon egy ritka természeti jelenséget sikerült lefényképeznie. A porördög gyakorlatilag egy mini-tornádó, ami fényes nappal alakul ki, de szerencsére akkora károkat nem okoz. A képre felfigyelt a Blikk és egy rövid cikket is kerekített belőle, ami ugyan tartalmaz pár tárgyi tévedést, de majd javítják.     

Ősszel újra Budapesten a Rammstein

Büszkén jelentjük be, hogy a piromán német szupersztárok tavaly márciusi kirobbanó sikerű koncertjük után ősszel újra hazánk felé veszik az irányt!

Óriási sikerű ausztrál és dél-afrikai szereplésük után, melyet egy hosszabb turné követett Észak-Amerikában és Mexikóban – és amiért megkapták a Revolver Golden Gods Legjobb Koncertbanda díját – úgy tűnhetett, hogy a csapat végre megáll  levegőt venni.

Tovább

Twister - egy dal ízelítőnek az új lemezről!

A Twister zenekarnak hamarosan megjelenik az első lemeze. Hogy a lehető legtöbb rockerhez eljusson Az Ördög lánya, a lemez a Hammerworld Magazin július-augusztusi számának mellékleteként kerül majd a piacra.
De a fiúk úgy döntöttek, hogy ízelítőnek már most megmutatnak két új dalt. Az egyik nóta, az  " Így imádlak"  című, már első hallásra is a slágergyanús nóták kategóriájába tartozik. Reményeink szerint a Twister rajongók és a magazin olvasói is így gondolják majd és minél többen jönnek el a zenekar lemezbemutató koncertjére 2011. október 7-én a Crazy Mama Music Pubba.

Az igazi rock 'n roll: Nova Rock 2011, Ausztria-Nickelsdorf, 2011.06.11-13. - Második nap

Nova Rock 2011, három nap, négy headliner, teltház. A fesztivál oldalára már napokkal korábban kikerült a sold out felirat, vagyis az összes jegy elkelt és, hogy mely zenekarok késztették az embereket arra, hogy három napot a Nován töltsenek? Linkin  Park, Volbeat, Iron Maiden és a System Of A Down!

Tovább

TOP 25 legjobban kereső zenész

A Forbes Magazine közzétette azon előadók 25-ös listáját akik az elmúlt és az idei év májusa között a legjobb adózás előtti eredményt produkálták. A keresetekből már levonták az  ügynöki és menedzseri díajkat. A kimutatás elkészítésében a Pollstar, az RIAA és mások, valamint az iparág bennfenteseivel (jogászok, vezetők, koncert támogatók, ügynökök) készített interjúk segítségével nyert adatok adtak támogatást, olykor pedig maguk a zenészek árultak el információkat. Hogy a lista mennyire egzakt, döntse el mindenki maga.

A 25-ös lista tehát:

Tovább

Red Hot Chili Peppers - Új album idén, turné jövőre

I'm With You címmel augusztus végén jelenik meg a Red Hot Chili Peppers tizedik albuma, amelynek producere ezúttal is Rick Rubin volt. Az anyag már az új gitárossal, a 2010. elején csatlakozott Josh Klinghofferrel készült és az ősszel indult és idén kora tavasszal zárult felvételek 14 új dalt eredményeztek.

Az albumra a következő dalok kerültek:
01 Monarchy Of Roses
02 Factory Of Faith
03 Brendan's Death Song
04 Ethiopia
05 Annie Wants A Baby
06 Look Around
07 The Adventures Of Rain Dance Maggie
08 Did I Let You Know
09 Goodbye Hooray
10 Happiness Loves Company
11 Police Station
12 Even You Brutus?
13 Meet Me At The Corner
14 Dance, Dance, Dance

Az új lemez első kislemezdala a The Adventures Of Rain Dance Maggie lesz, valamint jó hír, hogy Európa-turnét 2012-re tervez a csapat.

Zúzás és popzene: Nova Rock 2011, Ausztria-Nickelsdorf, 2011.06.11-13. - Első nap

Nova Rock 2011, három nap, négy headliner, teltház. A fesztivál oldalára már napokkal korábban kikerült a sold out felirat, vagyis az összes jegy elkelt és, hogy mely zenekarok késztették az embereket arra, hogy három napot a Nován töltsenek? Linkin  Park, Volbeat, Iron Maiden és a System Of A Down!

Tovább

A hácé punk tovább él! Boysetsfire, Letlive, Antillectual, Deez Nuts @ A38 2011.06.14

Furcsa dolog belegondolni, hogy az anno, a szubkultúrába berobbanó, screamo punk, poszt- hardcore hullám mára leginkább a nosztalgia érzet kiváltását szolgálja. Azok a tinédzserek, akik 2005 magasságában oda, meg vissza voltak az olyan zenekarokért, mint az Alexisonfire, Rise Against - vagy az éppen szóban forgó, és a műfaj, politikai hangnemet megütő zászlóshajója, a Boysetsfire- azok már szép lassan átlépték a második (harmadik) ikszüket, maguk mögött hagyva a lázadó attitűdjüket. Nomen est omen, mondhatnánk, mert ezt a tüzet képes bennünk újralobbantani a Boysetsfire. Főleg ha mellé vesszük, hogy egy Letlive nevezetű bandától is láthattunk/hallhattunk pár elképesztő dolgot. 

Tovább

Kritikusok mumusa: Uriah Heep - Into The Wild

Azért a cím, mert egy Rolling Stone-magazinos kolléga az első UH (Uriah Heep) album jellemzéseként, ’69-ben ezt vetette (akkor még) papírra: „Ha ezek befutnak, én öngyilkos leszek”. Az újságíró nevét nem őrizte meg a legenda, azt se tudjuk, él-e – viszont feltételezem, hogy ha nem, akkor mégsem önmagának okozta elhalálozását a további UH lemezeket meghallván. Vicces lenne, ha néhány év múlva az én mondataimat is idézgetnék azzal kapcsolatban, amit a Bloodbound vagy a Black Stone Cherry anyagairól írtam.

Tovább

Hatebreed & Death By Stereo a Dürerben

2011. júniusa az év egyik legkeményebb hónapjának ígérkezik, hiszen szinte heti rendszerességgel érkeznek a hardcore és metál világának elismert zenekarai, ezek közül is kiemelkedik a connecticuti Hatebreed, akik munkásságát nem kell külön bemutatnunk. A közel 20 éve működő hardcore/metal zenekar az 1997-es, Satisfaction Is the Death of Desire című albumával robbant be a köztudatba, a lemez az akkor még középkategóriás Victory Records bestsellere lett, minek eredményeképp a zenekar és a kiadó kéz a kézben nőttek a hardcore színtér óriásává. Az album sikerét major label szerződés követte, viszont az intenzív turnézás miatt a második, Perseverance címre hallgató album négy és fél év várakozás után jött ki, ami már csak azért is meglepő, hiszen ennyi idő alatt klasszikusok születnek majd tűnnek el nyomtalanul. A Hatebreed nem állt meg, hiszen újabb és újabb albumok jöttek ki az évek során és bár az elmúlt időszakban a csend egy kicsit nagyobb körülöttük, mint általában, a zenekar a mai napig az egyik legmegbízhatóbb gépezet, ha koncertezésről van szó. A júniusi 27-i, Dürer Kertben tartandó koncert immáron a negyedik alkalmuk, hogy legyalulják Budapestet.

Tovább

Mellékösvényen bolyongva: Caliban-Coverfield EP

 

 Néhány éve még a Caliban neve is meglehetősen előkelő helyen ragyogott a metalcore elitiskolájának képzeletbeli listáján, hiszen nemzetközi és európai szinten egyaránt képes volt bárkivel könnyű szerrel felvenni a versenyt az akkor még virágzását élő műfaj berkein belül, hogy mind Németország, mind pedig Európa egyik legjelentősebb exportcikkévé váljon az új hullámos keményzenei palettán. Ez talán 2007-ig nagyjából működött is, aztán mintha a zenekar nevével együtt a hitelesség és eladhatóság is kissé megkopott volna. Pedig látszólag hőseink nem sokat változtattak az eredeti recepten, ám olybá tűnik, szépen lassan valami mégis a feledés folyójának medre felé tereli vitorlásukat, hiába is próbálják felvenni a látszólag reménytelennek tűnő harcot a természet pusztító erőivel szemben.

Tovább

Hámozott, magozott cseresznye: Black Stone Cherry - Between Devil and the Deep Blue See

Kedves olvasó, ne szégyenkezz, amiért nem hallottál még e fura nevű formációról – bevallom, nekem is kimaradt az életemből, pedig jól kell(ene) ismernem széltében-hosszában a rockvilágot. Hogy a Black Stone Cherry (BSC lesz ezentúl e cikkben) miért nem tudott beleégni a rock-kedvelők memóriájába, az számomra nem is kérdéses...

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum