RockStation

Áprilisi megjelenések

2012. április 01. - sunthatneversets

Rég volt ilyen erős hónapunk, mint amilyennek az április ígérkezik. Annyi lemez érkezik, mint égen a csillag, ráadásul, nagyon is jól csengő nevek jelentkeznek új albummal. A teljességigénye nélkül: High On Fire, Accept, Anathema, Cancer Bats, Paradise Lost, Prong, Saint Vitus, Marilyn Manson. Egész illusztris névsor. Kékkel szokás szerint a recenzióra tervezett anyagok, a többit meglátjuk .... :-) Lista hajtás után.

Tovább

Kard által vész: 3 Inches Of Blood - Long Live Heavy Metal

A kanadai 3 Inches Of Blood legújabb lemezével ismerkedve nem feltétlenül gyötört az érzés, hogy vajon itt mire gondolhatott a költő. Szövegeivel nem gondolkodtat el, nem érint társadalmi problémákat, nem ébreszt kételyeket. A Long Live Heavy Metal viszont egyvalamit tud, de azt piszkosul: amikor hallgatod, akkor mar, rúg, csíp és harap. A dalokat hallgatva folyamatosan az volt az érzésem, hogy egy Manowar posztert nézek. Kigyúrt harcos bőrgatyában lenget egy kurva nagy szablyát a sziklán és persze mögötte lángol minden.  Oldszkúl metálzene a rikácsolós fajtából.

Tovább

Meghallgatható az egész új Tool album, a The Holy Gift!

A Tool mindig is azon bandák közé tartozott, akik nem csak zeneileg törekednek az egyéniségre, de maga a működésük is a nem annyira szokványos kategóriába sorolható, de arra senki sem számított, hogy a nyári, őszi megjelenésük helyett már április elsején - gyakorlatilag a semmiből - kiadják az új albumukat, a The Holy Giftet - a lemez borítója itt látható -. Ha még ez sem lenne elég, fel is került az egész album a youtube-ra! Mi pedig ezt itt közkinccsé is tesszük, hajtás után pedig még több infót kaptok a The Holy Giftről!

 

 

 

Tovább

Metallica - Lou Reed után Rick Astley?

Szinte hihetetlen, de a hatalmas bukó Lulu után a Metallica úgy döntött, hogy tovább folytatja a neves zenészekkel való kooperációt. Bár még hivatalosan nem jelentették be, de már lefoglalták a www.rickastleyandmetallica.com domain címet, amiből egyértelmű, hogy magával a legendával Rick Astley-vel fogtak közös munkába. Első lépésként fel is dolgozzák a művész legnevesebb nótáját, egyenlőre vokálok nélkül, ugyanis Rick és James még nem jutottak dűlőre az ének témák terén. A nóta a tovább gomb után!

Tovább

Eine Kleine Grind Music : Napalm Death, Brutally Deceased, Hypnos @ Club 202 2012.03.26

 
Utoljára 2007-ben járt Budapesten a Napalm Death, a Szigeten előtte 2006-ban agyig megtöltve a megboldogult Kultiplexet. Most a Club 202 volt a helyszín, nem volt rossz választás. Mire odaértem már játszott a Brutally Deceased, mint később kiderült sikerült lecsúsznom a magyar Freedom Is  A Lie műsorát. A beszámolók alapján igen kiváló crust-grind-ot játszottak, ezáltal  jóval inkább passzoltak előzenekarként, mint a két másik inkább death metált játszó gárda. Visszatérve Brutally Deceased-re svéd death  metált játszottak,- a lá Entombed - egész jól, de valahogy az volt a benyomásom, hogy nem az egyediség az erősségük .
Tovább

Dobháború: Carmine és Vinny Appice @ Győr, 2012.03.30

Immáron 13. alkalommal ad otthont Győr az ütős fesztiválnak, ahogy a megnyitóban fogalmazott az egy főszervező: az „ütős zene fővárosává” nőtte ki magát város. A korábbi években is rengeteg ismert ütős képviseltette magát már a seregszemlén, de idén sikerült egy igazi kuriózummal előrukkolni a szervezőknek, és ezt mindjárt a nyitónapon meg is tették: Vinny és Carmine Appice a DrumWars show-t hozták el kis hazánkba! Este 7 órától már voltak előadások: előbb Evelyn Glennie, a skót művésznő adott koncertet, majd a Győri Ütőegyüttes játszott. 

Nagyjából 10 perccel 10 előtt indult a műsor, de micsoda műsor..!

 

 

Tovább

II. Budapesti Tökös Rock N Roll Fesztivál

A tavaly őszi minifesztivál sikeres debütálása után újra egy színpadon a tökös rock and roll hazai képviselői, a The Trousers, az Ozone Mama, az Irie Rock Trio, illetve a cseh power garage zenekar, a Tasted! ; ezúttal is a Dürer Kertben, április 20-án, pénteken este.

Facebook event 

A továbbra kattintva bővebb infók, érdekességek a fellépőkről:

Tovább

Nyakig a mocsárban: High On Fire - De Vermis Mysteriis

Az oaklandi High On Fire háromfős tagsága idén egy új, sorozatban hatodik lemezével csap az asztalra, helyet követelve magának a nagyok közt. A De Vermis Mysteriis névre keresztelt lemezen hallható 10 nóta cseppet sem okozhat csalódást a zenekar régebbi rajongóinak, viszont simán benne van a pakliban, hogy szerez magának pár új hívet.

A mitológiai, fantasy témákban bővelkedő szövegek és az irdatlan tempóban hömpölygő mocsármetál egy olyan tökéletes elegyét alkotta meg ez a trió, amelyre akár a Mastodon is irigyen csettinthetne, hiszen míg a High On Fire nem tágít a gyors tempótól, a kemény, tömény és súlyos témáktól, addig a Masztit már előszeretettel vetik be bölcsödékben a kisgyermekek megnyugtatásához.

Tovább

A zene (és a Duna) hullámain: Fates Warning, Dreyelands @ A38, 2012.03.19.

Jó tudni, hogy a Fates Warning továbbra is két lábbal a földön jár és kitart zenei elképzelései mellett. Rájuk sosem volt jellemző a puszta rutinszerű muzsikálás (amiből a Dream Theater épp most igyekszik kikecmeregni) vagy a céltalan és fogalom nélküli kísérletezgetés (aminek csapdájába a Queensryche esett bele). Habár Európába nem a jubileumi Parallels turnéfelállással és programmal érkezett a zenekar, és új dalt sem tűzött műsorra, az A38 gyomrát szépen megtöltő publikum magát a tényt is örömmel fogadta, hogy ismét láthatja-hallhatja a progresszív zene egyik élcsapatát – teljes joggal. Hogy igazolták-e a várakozásokat Jim Matheosék? Még szép!..

 

Tovább

„Próbáltunk egy olyan színvonalat megütni, ami akár a kinti muzsikák közt is megállja a helyét”- Missy Cage-interjú

Friss, ropogós zenekar a Missy Cage a hazai klubéletben, akik körül mostanság egyre több minden történik. Tervekről, koncertekről, számokról beszélgetett Román Márta énekessel, Dobrovitzky Zsolt gitárossal, és Darida Ádám dobossal Berényi Tamás.

Mikor és hogyan alakult a zenekar?

DZS: 2009 közepére tehető a zenekar indulása, amikor is Pávolics Peti, az egyik ex-zenekarom dobosa felhívott, hogy ráakadt egy esztétikus, és remélhetőleg jó hangú énekes lányra az interneten, és ki kéne próbálni, hogy működik a dolog. Végül összehoztuk az első próbát, és jól sült el, így azóta is Márti az énekesünk. A ritmusszekció viszont elég nehezen alakult ki. Nem egy, nem kettő tagcsere után most stabilizálódott a felállás. Megtaláltuk Ádámot a dobos posztra, és így lett fix a tagság.

 Ez mikor volt?

DZS: Körülbelül fél éve.
RM: Ádámot ősszel találtuk, Tóth Csengével (basszusgitár) pedig nagyjából két éve játszunk együtt.

Tovább

Primal Fear és Brainstorm koncert Budapesten

A Primal Fear elszántsága és eltökéltsége a fémzenék világában páratlan: sorra szállítják roppantul karcos, metal himnuszokkal töltött lemezeiket. Idén az Unbreakable címre keresztelt anyaggal ajándékozták meg közönségüket. A szintén német Brainstormmal közös turnén érkeznek a budapesti Club 202-be április-4-én, hogy a Palace zenekar felvezetésével ösztökéljék a magyar rockertársadalmat némi hajrázásra.

Tovább

Ma este dobháború!

Ahogy azt korábban beharangoztuk, ma este a 13. Győri Nemzetközi Ütős Fesztivál keretében DrumWars címmel "harcol" majd egymással Vinny Appice (Black Sabbath, DIO, Heaven and Hell, Kill Devil Hill stb.) és testvére Carmine Appice (Vanilla Fudge, Cactus, Jeff Beck, Ozzy, King Kobra, Blue Murder stb.). emellett azonban lesz sz egy olyan blokk is a programjukban, amelyben magyar zenészekkel nyomnak el néhány metál klasszikust.

A K3 zenekar két tagja - Szuna Péter basszer és Kállai János gitáros - kiegészülve az Asphalt Horsemen énekesével, Lőrincz Károllyal, olyan dalokat fog játszani az Appice testvérekkel, mint a We Rock és a Holy Diver a Dio-tól, a Crazy Train, valamint a Bark At The Moon Ozzytól, de a nézők állítólag Black Sabbath klasszikust is hallani fognak.

Drum Wars
Carmine & Vinny Appice
Győri Nemzetközi Ütős Fesztivál
Győr, Richter terem  - 20.30

Neurosis - Befejezték az új album keverését

Befejezte új albumának keverési munkálatait a Neurosis. Az új lemez felvételi munkálatait még tavaly novemberben kezdte el az együttes. A banda legutóbb 2007-ben Given To The Rising címmel jelentkezett stúdióalbummal, tehát a folytatásnak épp itt volt már az ideje. Az anyaggal kapcsolatban további információk (cím, megjelenési dátum) egyelőre nincsenek és a zenekar énekes/gitárosa Steve Von Till sem árult el vele kapcsolatban semmit a vele még tavaly készült interjúban.

Fear Factory - Itt a borító és a dalok címei

 

Európában június 1-jén az AFM Records gondozásában jelenik meg a los angelesi Fear Factory vadiúj albuma, amely a The Industrialist címet kapta. A lemez producere Rhys Fulber volt, míg a keverést Greg Reely és néhány dal tekintetében Logan Mader végezte. A lemez koncepciózus lesz és a történet egy érzővé váló gép emberek ellen fordulásáról szól.

Az albumra a következő dalok kerülnek: 01. The Industrialist, 02. Recharger, 03. New Messiah, 04. God Eater, 05. Depraved Mind Murder, 06. Virus of Faith, 07. Difference Engine, 08. Dissemble, 09. Religion is Flawed Because Man is Flawed, 10. Human Augmentation, 11. Blush Response (Difference Engine) *, 12. Landfill *

* Csak a deluxe digibook verzión 

The Fatal Feast - Új Municipal Waste videó

A Municipal Waste vicces fiúkból áll, akik a véres-beles borítók mellett videón is tudják ugyanezt. A crossover thrash banda új lemeze The Fatal Feast címmel jelenik meg áprilisban, de a címadó dalra már most készült egy művértől tocsogó, kitépett beles, gerincoszlopon gitározós videó, ahol még a dobverő is sípcsontból van :-)

 

Veil Of Maya a Dürer Kertben!

Az utóbbi évek során a nemzetközi független kiadók között az egyik legjobban csengő névvé vált a Sumerian Records, amely egyszerre tartja kézben és inspirálja a technikás és hangulatközpontú, kísérletezős metal jövőjét, valamint előremutató jelenét. Ezért is nagy öröm számunkra, hogy egy olyan turnét hozhatunk el Budapestre, amelyben nemcsak visszatér az új nagylemezét bemutató Veil Of Maya, hanem magával hozza két kiadótársát, a februárban ismét nálunk járt francia Betraying The Martyrst és a kanadai Structurest, utóbbi mellé pedig a djent jegyében két, manapság igen népszerűvé vált zenekar, a Mediaskare-üdvöske Volumes és a svéd Vildhjarta társult.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum