RockStation

Szimfonikus múltidézés: Cradle of Flith - Midnight in the Labyrinth (2012)

2012. május 06. - scorn

Szégyen, nem szégyen, nekem annak idején a Cradle of Filth mutatta meg az utat a black metal felé. Emiatt lehetnék akár minden Cradle cuccot habzsoló fanboy, de a Midian utáni albumaik egyszerűen nem tudnak lekötni. Az utóbbi tíz évben, tehát az legutóbbi 5 albumot, talán egyszer-egyszer ha hallottam. Így aztán baromira megörültem, amikor bejelentették a Midnight in the Labyrinth-et, ami az első 3-4 album (attól függően hogy a V Empire albumnak számoljuk-e) nótáinak a orkesztrális/szimfonikus feldolgozása. Mivel a zenéjükben alapból benne volt ez a véna, sőt, leginkább ez az erősségük, előre láthatóan minimum tűrhető végeredmény kell szülessen, pláne ha olyan kurvajó albumokról dolgoznak fel nótákat mint a Dusk... and Her Embrace vagy Cruelty and the Beast.

Tovább

III. MŰSZAK - XXX. MŰSZAK

A harmincas Műszak igazából egy rövid szám, de mindent tud, amit egy Műszak általában tudni szokott. Az Interjú Ügyosztály a Black-Out zenekart, valamint az Ektomorfos Jaksa Robi eredeti csapatát, a VolumeFeedert hallgatta ki. A Black-Out nevével az Élő Rokk rovatban is találkozhatsz, itt a márciusi húsz éves jubileumi (mert halmozzuk a jubileumokat) Club 202 buli beszámolóját olvashatod. A Friss Áruban a nemrégiben megjelent, csaknem harminc évet átfogó (mert halmozzuk a jubileumokat) Aurora dupla-válogatás, a Kötelező Közhelyek és a Szükségállapot splitje, Ginger Wildheart triplája és a Don Gatto EP-je! A Műszak zenemelléklete ezúttal a gyöngyösi Dolor legfrissebb munkája és ha azt szeretnéd, hogy a testeden legyen a jel, lehet III. Műszak pólód is, részletek a lapban! Hölgyek és Urak, mindenkinek jó böngészést, jó kagylózást és jó szórakozást! Mindenki tölt! www.myspace.com/iii.muszak

Őrület!: Unsane - Wreck

Az Unsane Occupational Hazard lemeze anno egy jókora lórúgással ért fel számomra. Az a lemez kegyetlenül horzsolt, és egy olyan szintű frusztráció volt benne, hogy egy paradoxonnal élve, öröm volt hallgatni. Az Unsanenek meg volt a maga egyedi hangzásvilága. Szénné torzított bőgő, olyan ének mintha egy félőrült egy magnetofonba üvöltözne, és mindez megütött egy olyan mély tónust, ami még a new york-i underground alá licitált. Mindez történt 1998-ban (amikor is már tíz éve működtek).

Tovább

Jövőre stúdióba vonul a Slipknot?

Bár a tagok többsége - Corey Taylor énekes kivételével - már többször kifejtette, hogy készülhet új Slipknot lemez, most tényleg úgy tűnik, hogy jövőre tényleg stúdióba vonulhat a Slipknot, hogy elkészítsék ötödik stúdiólemezüket. Mindezt Sid Wilson DJ mondta az NME-nek, aki szerint miután Corey Taylor énekes és Jim Root gitáros másik bandája a Stone Sour letudja a saját dolgait visszatérnek a Slipknothoz, sőt a többi tag már valamelyest elő is készül a stúdióban addigra. Sid Wilson egy korábbi interjúban azt mondta, ha lesz új anyag az inkább a csapat 2001-es Iowa című lemezére fog hasonlítani. Kíváncsian várjuk a fejleményeket!

TANKARD - Új dátumon!!

Mint azt tegnap jeleztük, a TANKARD zenekar két szlovákiai dátum lemondása miatt, elhalasztani kényszerült a budapesti, május 13-án, a Dürer Kertbe tervezett koncertjét.

Hála a sör gyors cselekvésre kényszerítő erejének, máris megvan az új dátum: 2012. október 28., vasárnap, helyszín szintén a Dürer Kert. A korábban megváltott jegyek érvényesek. Jegyek jövő héttől vásárolhatók az új dátumra. A szervezők köszönik a zenekar gyors lépéseit, a Dürer Kert rugalmasságát és a megértéseteket!

Marcus Miller az Arénában!

Marcus Miller ismét hazánkba érkezik, így újra élvezhetjük ennek a fantasztikus zenésznek a muzsikáját. A Grammy Díjas művész ezúttal a Papp László Budapest Sportarénában lép fel 2012. május 23-án este 8 órától.

Marcus Millert nem kell bemutatnunk, hiszen a világ zenei életében az egyik legfigyelemreméltóbb karrierrel büszkélkedhet. Két Grammy Díj birtokosa, a műfaj tizenegy meghatározó albumának zeneszerzője és producere, amelyeken megmutatja egyedülálló technikáját, mint a világ egyik legtehetségesebb elektromos basszusgitárosa. Muzsikált többek között Donald Fagen és Eric Clapton, George Benson, Dizzy Gillespie, Joe Sample, Wayne Shorter és Grover Washington Jr. albumain, de hallhatjuk őt Roberta Flack, Paul Simon és Mariah Carey lemezein is. Aretha Franklin, Chaka Khan, sőt Jay-Z és Snoop Dogg is vele akart dolgozni, csakúgy mint Z.Z. Hill, Billy Idol, Al Jarreau és Michael Franks.

Fémipari ismeretek I.

Az ipari zene számomra régóta az egyik liebling a keményzenei irányzatok között, ezért arra gondoltam, hogy időről időre visszatérnék fenti címmel, melyben áttekintjük az elmúlt időszak industrial zenei termését. Természetesen, ami külön cikket érdemel, annak nem ebben a kis rovatban lesz a helye, igazából a cél ennek a szubkultúrának terjesztése. Terveim szerint negyedévente-félévente egyszer, összefoglaló jelleggel jelentkezem új cikkel. 

Tovább

Kőbevésetett: Prong - Carved Into Stone (2012)

Hát bizony a Prong, létezik még ma is egy ilyen zenekar. Anno még a legendás 80-as években alakultak New York-ban. Ismerős lehet még valamennyire a történet, szóval néhány CBGB ’s-ben melózó arcnak elege lett, hogy csak nézze ahogy a többiek játszanak a színpadon, utána meg a rajongó csajszik ingyen piára hívják meg őket a bárpultnál, ezért eldöntötték, hogy zenekart alapítanak. Ebből lett a Prong.

Eleinte még igen agresszív thrash crossover zenét játszottak, ami aztán az idő előrehaladtával szépen letisztult. Mire 1990-ben megjelent a Beg To Differ, a sajtó már a metál zene megújítóként írt a zenekarról, akik nagy sikerek várományosai (ez még épp a Metallica Fekte albumának megjelenése előtt történt). Rá egy évre érkezett a Prove You Wrong és ezekkel fantasztikus lemezekkel le is fektette a modern technikás metál alapjait a Tommy Victor és csapata.

Tovább

Cool Head Klan lemezbemutató a Barba Negrában, vendég: Twister

Május 11-én, a Barba Negrában tartja új lemezének budapesti bemutatóját a Cool Head Klan. Az Ister-Gam a múlt heti MAHASZ 40-es listán, új belépőként a 28. helyen kezdett, ami a rock és metal albumok között igen szép eredmény és nagy megtiszteltetés a rajongók részéről. Ezt, most egy remek lemezbemutató koncerttel hálálja meg a zenekar mindenkinek, aki május 11-én az estét a Barba Negrában tölti. A Cool Head Klan vendége, ahogy már oly sokszor a Twister zenekar lesz. A bulira a kapuk este 8-kor nyílnak meg és 1200 forint lesz a belépő. A Facebookon itt csatlakozhatsz az eseményhez.

Voodoo Doll - Új Kill Devil Hill dal

Hosszas várakozás után május 28-án csak megjelenik a Vinny Appice (HEAVEN & HELL, BLACK SABBATH, DIO) dobos, Rex Brown (PANTERA, DOWN) basszusgitáros, Mark Zavon (RATT, W.A.S.P., 40 CYCLE HUM) gitáros és  Jason "Dewey" Bragg (PISSING RAZORS) énekes nevével fémjelzett Kill Devil Hill bemutatkozó albuma, amely az együttes nevét viseli. Voodoo Doll címmel van egy új dalunk, amit máris megmutatunk nektek.

 

KILL DEVIL HILL - Voodoo Doll

Nightmare - The Burden Of God (2012)

Mostanában rendre belefutok re-born bandákba. Ilyen a francia Nightmare is. Ők előbb ’80-as évek derekán dobtak ki két albumot, majd eltűntek egy másfél évtizedre. Aztán a 2000-es évek elején újjászületve érkeztek meg újra a power metal mezőnybe. Sokat nem is mondott nekem a banda, mikor a kiadói promót elkezdtem bogarászni. Gondoltam kis monoton irodai meló közben benyomom, szóljon egy kis metál a hallójárataimban. 
Tovább

Elmarad a Gorgoroth Európa-turnéja, így a budapesti koncert is

A magyar Gorgoroth rajongók bánkódhatnak, hiszen a norvég black metalosok teljes májusi Európa-turnéjukat lemondták, így a május 15-ei budapesti buli is elmarad. A csapat már a második hazai koncertjét mondja le, hiszen tavaly ősszel a Vader-rel közös koncert is elmaradt.

A probléma oka a német ASP Concerts & Tourbooking koncertszervező ügynökségben keresendő a zenekar szerint, akik magas fokú dilettantizmusról és tisztességtelen magatartásról tettek tanúbizonyságot. A turné lemondásával sajnos a május 15-ei magyarországi koncert is elmarad a Club 202-ben, ahol a Gorgoroth mellett az amerikai Abigail Williams és az olasz Slaughter Denial lépett volna fel. A jegyek a vétel helyén válthatók vissza.

Ronnie James Dio Emlékest - Vinny Appice és Nils Patrik Johansson üzenete a magyar rajongóknak

Mint ismeretes, a Hard Rock Magazin és a Pecsa Music Hall Ronnie James Dio halálának második évfordulóján, nagyszabású emlékestet rendez 2011. május 11-én a Pecsa Music Hall színpadán. A nemrég hazánkban járt Vinny Appice amikor megtudta, mi van készülőben, nagyon meghatódott és arra kérte a szervezőket, hogy üzenhessen a magyar Dio rajongóknak.

Ha fellépők tekintetében még nem, de hír szintjén mindenképpen nemzetközi lett a ’King Of Rock N’ Roll - Ronnie James Dio Emlékest’!

Vinny Appice után egy újabb világszinten elismert zenész tette le voksát a budapesti rendezvény mellett. Amikor az Astral Doors énekese megtudta mi készülődik Magyarországon, nagyon sajnálta, hogy nem lehet jelen az eseményen, de valamit mindenképp szeretett volna tenni az ügyért. Mint ismeretes Nils Patrik Johansson épp a napokban hívott életre egy Ronnie James Dio Tribute zenekart, így többszörösen is „érintett” a témában. Dioval és a koncerttel kapcsolatos gondolatait, videó üzenetben küldte el!

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum